USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Schengen vize başvuruları çıkmazda: Onay almak için ne yapmalı?

Schengen vize başvurularının kabulünde ret oranları gitgide yükseliyor. Türkiye, AB ülkelerine giriş vizesi olan Schengen uygulamalarında yaşanan vize sorununa ilişkin hazırladığı raporu Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne sundu. Cumhuriyet TV, vize başvurularında yaşanan s

Schengen vize başvuruları çıkmazda: Onay almak için ne yapmalı?
22-07-2022 19:11
Google News

Schengen ÖZETİ| vizesi başvurularındaki ret oranları son dönemde yüzde 300 arttı. Bu artışın yanı sıra; Fransa ve İspanya, Türk yurttaşlarının transit yani geçiş amaçlı uçuşlarına vize uygulaması başlattı.

RET ORANLARINDA BÜYÜK ARTIŞ

Bu gelişmeler nedeniye Türkiye, AB ülkelerine giriş vizesi olan Schengen uygulamalarında yaşanan vize sorununa ilişkin hazırladığı raporu Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne sundu. Rapor, AKPM Genel Kurulu’nda görüşülecek. Rapora göre 2014 yılında yüzde 4 olan Schengen vize reddi, 2020’de yüzde 12,7’ye yükseldi.

Raporda, gereksiz ve çok fazla belge istendiği, ücretin yüksek olduğu, yüz yüze başvurma zorunluluğu gibi konulara itiraz edildi.

AKPM’de, “Schengen Bilgi Sisteminin Avrupa Konseyi Üye Devletleri Tarafından Siyasi Güdümlü Bir Yaptırım Olarak Kötüye Kullanılması” raporunun görüşmeleri geçen hafta Strazburg’da yapıldı. AKPM üyesi AKP Milletvekili Ziya Altunyaldız’ın sunduğu rapor, komisyonda kabul edildi. Rapor, Genel Kurul’a sunularak tavsiye kararı niteliği kazanacak.