USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Savaş Tanrısı Filmine İlham Kaynağı Olan Viktor Bout Kimdir? - Webtekno

Birbirinden korkunç katliamlara aracı olmuş Viktor Bout'un, başından sonuna kadar ve hatta şu an bile oldukça tartışmalı olan hikâyesine bakıyoruz.

Savaş Tanrısı Filmine İlham Kaynağı Olan Viktor Bout Kimdir? - Webtekno
10-10-2023 19:47
Google News

Dünyanın ÖZETİ| herhangi bir yerinde savaş çıktığında, savaşan taraflardan ziyade bu savaşlardan faydalanan dışarıdaki kişiler kârlı çıkıyor. Bu kişiler arasında tarafları birbirine düşürenler, fonlayanlar, hiç yoktan karışıklığa sebep olanlar ve en kötülerinden biri olarak da tarafları silahlandırarak geniş kitlelerin ölümüne sebep olanlar var.

Tarafları silahlandırmayla ölüme sebep olma arasındaki bağlantı, kafanızda soru işaretlerinin oluşmasına sebep olmuş olabilir. Zaten içeriğimizin ana odağındaki, ‘Ölüm Taciri’ lakabıyla bilinen ve hayatı “Savaş Tanrısıgibi filmlere konu olan Viktor Bout’un hayatını anlatırken bu konuya da bakacağız.

Geçmişine yönelik kısıtlı bilgiye sahip olsak da Bout’un, bugün Tacikistan olarak bildiğimiz ülkenin başkenti Duşanbe’de, 1967’de doğduğu biliniyor.

Viktor Bout

O zamanlarda Sovyetler Birliği’nin parçası olan ülkede Bout’un babası tamirci, annesi ise muhasebeciydi. Bout, farklı dillere ilgi duyuyordu ve bu bağlamda Sovyet ordusunun dil okulundan mezun oldu.

Tacikistan

Orduda görev yapan Bout, askerî uçaklara ve silahlara bu zamanlarda aşina oldu. 1991 yılında evlenen Bout’un mutluluğu pek de uzun sürmedi.

Zira uzun yıllar alışık olduğu ve içinde mutlu mesut yaşadığı Sovyetler Birliği dağıldı.

SSCB

Yeni çıkış kapıları arayan Viktor, bulunduğu yerde olmayan ürünleri ithal ederek ticaret yapmaya başladı. Bu da o zamanlarda zor durumda olan Moskova’da sağlam bir gelir elde etmesini sağladı. Bu zamanlarda halkın zor durumda olması yetmezmiş gibi mafya ve yozlaşmış devlet görevlileri, Viktor’un önüne engel koyuyordu.

Tam da bu noktada Viktor, yurt dışına açılması gerektiğini anladı.

İlk durağı olarak Belçika’yı seçen Bout, burada eski Sovyet uçaklarını önce kendi kiraladı, daha sonra da aldığının 3 katı fiyatına başkalarına kiraladı. Buradan yeterince gelir elde eden Bout, daha sonra kendi hava yolu kargo şirketini kurdu. Bu şirketle yine Rusya’ya, her ay yaklaşık 200 ton kargo gönderdi. Asıl gelir kapısını bulmadan önce zenginliğini bu şekilde sağladı.

Rusya’yla sürekli iş yapan Bout, gözünü Afrika’ya çevirdi.