USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Satın Aldığımız Şeyler Eskiye Kıyasla Neden Artık Daha Kötü?

Son zamanlarda, satın aldığımız ürünlerin kalitesinin giderek düştüğünü fark etmiş olabilirsiniz. Bu durum, sadece birkaç kişinin başına gelen talihsiz bir olaydan çok daha fazlası.

Satın Aldığımız Şeyler Eskiye Kıyasla Neden Artık Daha Kötü?
19-02-2024 21:18
Google News

Belki ÖZETİ| de yeni elektronik cihaz aldınız ve birkaç ay içinde arızalandı; ya da favori markanızdan aldığınız bir giysi, birkaç yıkamadan sonra şeklini kaybetti. Bu durum, yalnızca sizin veya çevrenizdeki birkaç kişinin başına gelen spesifik bir olay değil, aslında günümüz tüketim mallarının genel özelliği hâline gelmiş durumda.

Peki, neden on yıl önce aldığımız ürünler yıllarca sorunsuz bir şekilde hizmet verirken şimdiki ürünler çok daha kısa sürede kullanılamaz hâle geliyor?

Eskiden bir ürüne ihtiyacınız olduğunda özel olarak üretilmiş bir şey satın alıyordunuz.

Squid Game Netflix yaşlı amca

Örneğin, bir ceket için bir terziye gidip diktiriyordunuz ancak zamanla bu süreç değişti ve seri üretim ürünlerine yönelik yükseliş başladı. İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte birçok kişinin artık ürünleri bizzat görmeden online olarak satın aldığını düşünürsek sadece satın alma alışkanlıklarımız değil aynı zamanda ürünlerin kalitesi de değişti.