USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Sarıyer denklemini dersine en iyi çalışan çözecek

Cumhur İttifakı AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Hüseyin Coşkun seçim öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlarken 'Bir dersimize çalıştık, Sarıyer’i de çözüm önerilerini de çok iyi biliyoruz' dedi.

Sarıyer denklemini dersine en iyi çalışan çözecek
30-03-2024 16:13
Google News

Seçimlerin ÖZETİ| en kıyasıya geçeceği ilçe hiç kuşkusuz Sarıyer. CHP’nin 15 senen beri yerel gücü olan Şükrü Genç’i aday göstermemesi herkesi şaşkına çevirdi. CHP’li Belediye Başkanı Şükrü Genç, güçlü biri isim ve Sarıyer'de yoğun bir kitlesi var ve tüm anketlerde CHP'nin önünde gözüküyor.

Bir tarafta Şükrü Genç’in tabiriyle genel merkez tarafından Sarıyerliye dayatılan ithal bir CHP'li aday,

Bir tarafta Sarıyer'in tüm sorunlarını bilen doğma büyüme Sarıyerli, Sarıyer'in içinden gelen, 15 sene belediye meclis üyeliği yapması hasebiyle Sarıyer'in tüm sorunlarına ve çözüm önerilerine vakıf AK Partili Hüseyin Coşkun,

Diğer tarafta da 15 seneden beri belediye başkanlığı yapmış, CHP'li Sarıyerlilerin çok yakından tanıdığı Şükrü Genç.

İşte bu ortamda Sarıyer yerel basının sorularını yanıtlayan Hüseyin Coşkun bu denklemi dersine en iyi çalışmış olan adayın çözeceğini söyledi.

Sarıyer'de çok kritik bir seçim olacak.. Chp mevcut adayı göstermedi..

Bu denklemde nasıl görüyorsunuz kendinizi?

Söylediğiniz gibi Sarıyer İstanbul’daki kritik seçim noktalarından biri haline geldi. 31 Martta gözlerin çevrileceği noktalardan birindeyiz. Şu şekilde ifade edebilirim. Sarıyer’de 15 yıllık bir eksik hizmet dönemi var. Vatandaşın ciddi anlamda ihtiyaçları, talepleri var. Ben doğma büyüme Sarıyerliyim. Bunları ben biliyorum zaten. 15 yıldır İBB Meclis üyesiyim ve bu sorunların çözümü için ciddi emek sarfettim. Sarıyer’deki en büyük sorun olan tapu ve mülkiyet problemlerini çok şükür çözdük. İBB parsellerindeki vatandaşlarımız tapularına kavuştu. Hazine ve vakıf arazilerindeki vatandaşlarımız da seçim sonrası bu sürece dahil olacaklar. Dediğim gibi ben zaten muhalefetteyken Sarıyer’e hizmet etmeye devam ettim. Bu bölgenin çocuğuyum. Halk da beni yakından tanır. Adaylık sürecinde zaten iddialıydık. Fazla adayın olması demokrasinin de güzelliğini ortaya çıkaracak. Ama ben yarışı önde bitireceğimize inanıyorum.

CHP'li adaydan kendi seçmenine tepki çeken sözler: ‘Seve seve olmasa da…’CHP'li adaydan kendi seçmenine tepki çeken sözler: ‘Seve seve olmasa da…’

‘Enteresan olacak’ diyen Nevşin Mengü kritik ilçeyi işaret etti‘Enteresan olacak’ diyen Nevşin Mengü kritik ilçeyi işaret etti

Sarıyer'de 25 bin genç ilk kez oy kullanacak, en genç belediye başkanlarından birisiniz!

31 Mart seçimlerinin adaylık sürecinde İstanbul’daki en genç aday benim evet. Sarıyer’in gençleriyle de muhabbetimiz çok iyi. Enerjimiz birbirini tamamlıyor. Güncel tabirle elektriğimiz tutuyor. İlk kez oy kullanacak kardeşlerimiz de Sarıyer’in sorunlarını biliyor. Onlar için Kültür Merkezi yok, Kütüphane 1 tane var o da yeterli değil. Sosyal Tesisimiz yok, Spor alanları yetersiz. Ben de burada çocukluğumu, gençliğimiz geçirdim. Yaşadıkları sıkıntıları biliyorum. Hepsini çözeceğiz. Sarıyer’i gençlerimiz için bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Kültür festivalleri, su sporları festivalleri yapacağız. Özellikle gençlerimizin en büyük isteklerinden biri ücretsiz bir şekilde denize girebilmek. Bunu bu yaz hızlıca sağlayacağız. Gençler bizim geleceğimiz. İstanbul’un en genç adayı olarak onları çok iyi anlıyorum. Onların istekleri benim de isteklerim aslında.

Eğer kazanırsanız iktidarı arkanıza alacaksınız; CHP'yi yöneten eski belediye başkanının yapmadığı hangi proje önceliğiniz olacak?

Öncelikle şunu çok net olarak ifade etmek isterim ki, biz seçim vaatlerimizle bugün meydana inmiş değiliz. Zaten seçilmişçesine devletimizin tüm olanaklarıyla yıllardır Sarıyer’de çalışıyoruz. Bizim sunduğumuz projelerin tamamı, ya alt yapısı hazırlanmış,ya planı projesi tamamlanmış gerekli yasal prosedürler bitmiş, 1 Nisandan itibaren direk hayata geçirebileceğimiz orta-kısa ve uzun vadeli planlarımızdan ibaret. Yanivaat değil, çalışma planı bizimki.

Sarıyer Bazı kesimlerde şöyle bir algı var. “Sarıyer’de CHP 15 yıldır yönetimde, iktidarda da AK Parti var. Bu yüzden hizmet alamıyoruz.” Aynı şeyi 5 yıldır İBB için de duyuyoruz. Halbuki bunun tam tersi bir durum var ortada. Biz vatandaşımızın lehine olacak, onları mağdur edecek hiçbir girişimde bulunmadık, hiçbir projeye de engel olmadık. Örneğin; bizim tepe mahallelerimizde ciddi bir ulaşım problemi var. Otobüsler büyük olduğu için çalışamadığı mahallelerimizdeki minibüslerin kaldırılarak vatandaşın taksi’den başka seçeneği kalmaması neticesinde toplu ulaşımda büyük zafiyet oluştu. Büyük araçlar bu bölgelere çıkamıyor, sokaklar dar. Çilesini vatandaş çekiyor. Bu konuyla ilgili olarak biz İBB Meclisi’nde Ekrem İmamoğlu’na ulaşımın sağlanabilmesi için 8-10 metrelik otobüs alımı onayı verdik. Ancak bu işlem henüz gerçekleşmedi. Bu en güncel örneğimiz. Eğer vatandaşımız bizi tercih eder ve göreve getirirse yapacağımız ilk iş hemen tapu ve mülkiyet problemiyle ilgili sorunların ortadan kalkması için gerekli protokolleri imzalamak olacak. Trafik yoğunluğu ve toplu taşıma eksiklerinin giderilmesi için de hemen adım atacağız. Alt yapı sorunlarının çözümü için harekete geçeceğiz. Arıtma tesisimizi yaparak hemen hizmete alacağız. Vatandaşımızın daha fazla mağdur olmasını istemiyoruz artık.

Öne çıkan Projeleriniz içinden en önemlisi diyebilecekleriniz neler:

Sarıyer Bilim ve Teknoloji Kampüsü

İstihdam Garantili Yazılım Okulu

Yetişkin ve çocuk kütüphaneleri

Sarıyer’in koskoca Sarıyer’in bir meydanı bile yok Meydan ve Prestij cadde düzenlemeleri

Tapu ve Mülkiyet Sorununu Çözeceğiz. Sarıyer’de hiçbir komşumuz yerinden olmayacak.

Sarıyer’de trafik çilesinin bitmesi için yeni kavşaklar, alt geçitler ve tüneller yapacağız. Halkımızın trafikte geçirdiği süreyi azaltacağız.

Halkımızın kullanacağı ücretsiz halk plajını bu yaz hizmete açacağız

Kültür merkezleri ve Kütüphaneler açacağız. Halkımıza hak ettiği hizmeti vereceğiz.
Alt yapı ve asfalt problemi kalmayacak. Köyler bölgemizde bu dönemde hala yaşanan bu sorunları en kısa sürede çözeceğiz.

Mahallelerde spor tesisleri ve kompleksleri yapacağız. Yerleri ve projeleri hazır.
Sarıyer’de yaşanan otopark sorununu mahalle ve semt otoparklarıyla çözüme kavuşturacağız.

Sarıyerli vatandaşlar projelerimizin tamamına ve tüm detaylarına https://huseyincoskun.com.tr/ üzerinden Projeler başlığından ulaşabilir.

İstanbul ilçelerindeki en kritik seçim Sarıyer’de! Mevcut belediye başkanı bağımsız aday. CHP adayı var. Sizce Sarıyer ahalisinin bakış açısı ne olur?

Sarıyerli komşularımız artık hizmet istiyor. Biz de bunu vaat ediyoruz. İhtiyaçları, talepleri, sorunları biliyoruz. Çözümlerimiz de hazır. 2024 yılındayız, uzaya astronotumuz gitti, biz Sarıyer’de hala asfaltı olmayan, alt yapısı olmayan mahalleleri konuşuyoruz. Bu çok mantıklı değil. Hizmet vatandaş için yapılır. Vatandaşa dokunmuyorsa onun adı hizmet değildir. Sarıyerli komşularımız da bu durumun farkında. Doğma büyüme Sarıyerli olduğum ve halkımızın büyük bir kısmını kişisel olarak da tanıdığım için desteklerini alacağımı düşünüyorum. Çünkü Sarıyerlilik önemlidir. Sarıyerli olmak bir başkadır.

Peki Bu denklem nasıl çözülür?

SARIYER’İN DENKLEMİNİ DERSİNE EN İYİ ÇALIŞAN ÇÖZECEK

CHP’nin 15 senen beri yerel gücü olan Şükrü Genç’i aday göstermemesi herkesi şaşkına çevirdi. AK Parti'nin normalde Şükrü Genç'e göre hazırladığı seçim stratejisi bir anda altüst oldu. Sarıyer'in hiç tanımadığı bir isim, Özgür Özel'in deyimiyle "orada tansiyonu yönetemedik" dediği şekilde bir anda Sarıyerlilerin karşısında çıkınca, AK Parti bambaşka bir strateji çizmek durumunda kaldı. CHP’li Belediye Başkanı Şükrü Genç, güçlü biri isim ve Sarıyer'de yoğun bir kitlesi var, CHP ise oy oranı en yüksek siyasi partilerden biri. Şimdi Hüseyin Coşkun iki önemli isimle birden savaşıyor. Cumhur ittifakının adayı olan Hüseyin Coşkun 15 seneden beri Şükrü Genç'e muhalefet ediyor, tabiri caizse ciğerini biliyor. Şimdi bambaşka ve hiç umulmadık bir adayla karşı karşıya kaldı.  

AHMET HAKAN: SARIYER’DE GENÇ VE COŞKUN YARIŞIYOR 

Türkiye’nin en çok okunan köşe yazarı Ahmet Hakan, seçimden önceki son köşe yazısında Sarıyer’i yazdı. Sarıyer’deki yarışın Şükrü Genç ve Hüseyin Coşkun arasında geçeceğinin sinyalini veren Ahmet Hakan, bağımsız aday Şükrü Genç ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Coşkun’dan şu şekilde bahsetti:

“CHP, bu seçimde en tuhaf hareketi Sarıyer’de çekti.

15 yıldır girdiği her seçimi kazanan Şükrü Genç’e “Sen çekil git, biz başkasını aday göstereceğiz” dedi.

Şükrü Genç de çekilip gitmeye razı olmadı ve bağımsız aday olarak çıktı meydana.
Çok merak ediyorum:

Şükrü Genç seçimi kazanabilecek bir performans gösterebilecek mi? CHP adayı, umduğunu bulabilecek mi? Her şeyini Sarıyer’e adadığını söyleyen AK Parti’nin genç adayı Hüseyin Coşkun, bu durumu fırsata çevirip aradan sıyrılabilecek mi?”

CHP’nin Sarıyer’deki sloganını da eleştiren Hakan, “SARIYER’DE YENİ BİR BAŞLANGIÇ: Sarıyer’in CHP adayının sloganı. İyi ama sizin parti 15 yıldır Sarıyer’i yönetiyor. Nasıl yeni başlangıç bu böyle?” dedi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Çin, Dünya'nın En Büyük Elektrikli Yük Gemisini Üretti
Çin, Dünya'nın En Büyük Elektrikli Yük Gemisini Üretti

Çin Devleti'ne ait olan Cosco, Greenwater 01 adlı elektrikli yük gemisini suya indirdi. Bu gemi aynı zamanda türünün elektrikli örnekleri arasında en büyüğü oldu.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu