USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Şanlıurfa Haliliye'de devrim niteliğindeki yatırımlar şehre kazandırıldı!

Şanlıurfa Haliliye Belediyesi, Başkan Mehmet Canpolat yönetiminde adeta devrim niteliğinde yatırımlara imza attı. Gönül Belediyeciliği anlayışıyla yapılan hizmet ve yatırımlar, Haliliyeli vatandaşlar tarafından beğeniyle karşılandı.

Şanlıurfa Haliliye'de devrim niteliğindeki yatırımlar şehre kazandırıldı!
12-12-2023 18:42
Google News

Haber7 ÖZETİ| - ÖZEL

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın Haliliye'de yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik hayata geçirdiği yatırımlar yaparak şehirde gözle görülür derecede değişimlere imza attı. Eser ve hizmet belediyeciliği anlayışıyla ilçeye kazandırılan yatırımlardan dolayı Haliliyeliler, Başkan Canpolat’a teşekkür etti. Haliliye'de yapımı tamamlanan ve hizmete giren İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi için Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belediye Başkanı Canpolat'ı tebrik ederek kutladı.

KARŞIYAKA’NIN BEKLEDİĞİ HİZMET, HAYATA GEÇİRİLDİ

Karşıyaka Mahallesinde vatandaşların yıllardır beklediği kapalı semt pazarı, Başkan Mehmet Canpolat’ın hayata geçirdiği kompleks projesiyle geliştirilerek hayata geçirildi. Kapalı semt pazarı/ otopark, cami, halı saha ve zabıta müdürlüğünden oluşan proje, bölgedeki birçok ihtiyacın karşılanmasını sağladı.

AHMET YESEVİ’DE BEKLENEN PROJE HİZMETE BAŞLADI

“Gönül Belediyeciliği” anlayışıyla Haliliye’de yükselen projelerden biri olan Ahmet Yesevi Sosyal Yardım Kompleksi ve Kapalı Semt Pazarı, bölgenin ihtiyaçlarına yanıt oldu.

Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, 10 bin metrekare alan üzerine inşa edilen ve içerisinde Aşevi, Glutensiz Ekmek Fırını, Sosyal Market, İdari Birim, Kapalı Semt Pazarı/Otopark yer alan Ahmet Yesevi Sosyal Yardım Kompleksinin bölgeye hayırlı olmasını diledi.

SANCAKTAR’IN YILLARDIR BEKLEDİĞİ PROJE 

Haliliye Belediyesi tarafından mahallenin ihtiyaçlarına göre inşa edilen ve kısa süre içerisinde hizmete açılan Sancaktar Kompleksi adeta bölgeye nefes aldırdı.

Başkan Canpolat’ın seçim vaatlerinden biri olan ve mahallede yapılan tespitlerin ardından bölgenin eksikliklerine göre yükselen projelerden biri olan Sancaktar Kompleksi, içerisinde bulunan Kapalı Semt Pazarı/Otopark, Çok Amaçlı Sosyal Tesis, Zabıta Amirliği, Muhtar Evi ve Park alanı ile hizmete sunuldu. Yıllardır mahallenin ihtiyaç duyduğu ve 5 bin 600 metrekare alan üzerine inşa edilen proje, mahalle sakinlerinden tam not aldı.

HALİLİYE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ HALİLİYE'YE KAZANDIRILDI

Mülkiyeti Haliliye Belediyesine ait bina, Başkan Mehmet Canpolat’ın girişimleriyle bölgeye Haliliye Semt Polikliniği olarak kazandırıldı. Belediye bünyesindeki 9 katlı bina, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile Çocuk Acil Poliklinik olarak hizmet vermesi için Sağlık Bakanlığına devredildi.

Devteyşti Mahallesi’ndeki 15 bin metrekarelik kapalı alana sahip binanın hastaneye dönüştürülmesine ilişkin projelendirme çalışmalarının ardından, iç tefrişatı Belediye tarafından hızla tamamlandı. Nüfus yoğunluğunun olduğu bölgeye kazandırılan hastane, 50 Ünit ve 5 Yatak Kapasiteli Diş Poliklinikleri, 2 Adet Dahiliye Servisi, Çocuk Acil ve Çocuk Polikliniği ile hizmete sunuldu. Hem mahallenin hem de bölgenin sağlık noktasında yaşadığı soruna çözüm olan Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, bölgedeki vatandaşlara büyük kolaylık sağladı.

BAŞKAN CANPOLAT İLE ESER VE HİZMET BELEDİYECİLİĞİ

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, eser ve hizmet belediyeciliği anlayışıyla hizmete sunduğu projeler, vatandaşların büyük beğenisini topladı. Kiralık araç dönemine son veren yatırım ve mahalle bazlı projeler, ihtiyaçlara yanıt oldu. Başkan Canpolat’ın mahalle gezileri sırasında vatandaşların talebine yanıt olarak Süleymaniye Mahallesine semt pazarı kazandırılırken, aşevi hizmetinden yararlanan vatandaşlar için de kurulan üretim tesisinde ekmek üretimi başladı.

KİRALIK ARAÇ DÖNEMİ SONA ERDİ

Başkan Mehmet Canpolat’ın girişimleriyle belediye envanterinde kiralık araç dönemi sona erdi. Yaklaşık 200 milyon değerindeki yatırım ile belediye filosuna 183 araç ve iş makinesi kazandırıldı. Haliliye’nin geleceğini inşa ettiklerini ve köklü yatırım ile tasarrufa gidildiğini belirten Başkan Mehmet Canpolat, “Haliliye Belediyemizi gelecek yarınlara taşımak adına gerek 20 yıllık, gerek 50 yıllık planlar yaparak, hareket etmeye gayret ediyoruz.

Haliliye envanterinde hiçbir kiralık iş makinası, araç kalmasın diye karar almıştık. Yaklaşık 200 milyon değerinde çöp araçları, ticari araçlar, ekskavatör, konkasör olmak üzere bu araçları filomuza kazandırdık. Haliliye Belediyesinde kiralık araç olmayacak, hepsi Haliliye Belediyesinin mülkü olacak.” Dedi.

SÜLEYMANİYE’YE KAPALI SEMT PAZARI KAZANDIRILDI

Başkan Mehmet Canpolat’ın yaptığı alan gezileri sırasında vatandaşlardan gelen talep ve mahallenin ihtiyaca yönelik tespitleri sonucu Süleymaniye Mahallesinde kapalı semt pazarı ve otopark projesi hizmete sunuldu.

Mahalle sakinlerine yazın ve kışın gönül rahatlığıyla pazar alışverişi yapmaları için kazandırılan modern semt pazarı, bölgenin ihtiyacına da yanıt oldu. Semt pazarı hizmeti veren proje, pazarın olmadığı günlerde ise kapalı otopark olarak kullanılarak, mahallenin otopark ihtiyacını da karşılıyor.

BAŞKAN CANPOLAT İLE HALİLİYE’DE EĞİTİM SEFERBERLİĞİ BAŞLATILDI

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ile gençler, kendilerine sunulan imkânlarla hayallerine kavuşuyor. Belediye bünyesinde sunulan kütüphane ve dershane hizmetinden faydalanan gençlere, sessiz ve nezih bir ortamda ders çalışma olanağı sağlanıyor.

Yüzlerce gencin bu sayede üniversiteli olduğu Haliliye Belediyesi, gençleri eğitim hayatlarında yalnız bırakmıyor. Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın eğitime öncelik veren faaliyetleri desteklemesiyle gençler, geleceğe daha emin adımlarla hazırlanıyor.

ÖĞRENCİLERE KÜTÜPHANE VE ÜCRETSİZ DERSHANE HİZMETİ VERİLİYOR

Belediye bünyesinde bulunan İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi Kütüphanesi ve Cengiz Topel İlkokulunda hizmet veren kütüphane ve etüt merkezleri, üniversiteye hazırlanan gençlerin adresi oluyor. Belediye bünyesinde bulunan üniversiteye hazırlık kursu ile öğrencilere ücretsiz dershane hizmeti sağlanırken, her branştan konu anlatımı ve soru çözümlerinin olduğu bu kurslar üniversiteye hazırlanan gençleri geleceğe hazırlıyor.

Burada sunulan imkanlarla sessiz ve nezih bir ortamda ders çalışma fırsatı bulan öğrenciler, öğretmenler kontrolündeki soru çözüm saatleriyle de eksik konularını tamamlıyor. Yıl boyu kütüphane ve eğitim merkezlerinde üniversite sınavına hazırlanan gençler, Türkiye geneli yapılan Alan Yeterlilik Testi (AYT)  ve Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile ter döküyor.

ÖSYM FORMATINDA DENEME SINAVLARI YAPILMAYA BAŞLANDI

Gençler için tüm imkanlarını seferber eden Haliliye Belediyesi, ÖSYM formatında Alan Yeterlilik Deneme Sınavı (AYT) ve Temel Yeterlilik Testi (TYT) düzenliyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından periyodik olarak yapılan AYT ve TYT deneme sınavlarıyla kendilerini deneme fırsatı bulan öğrenciler, üniversite sınavı öncesi hem heyecanlarını yeniyor hem de eksik konularını görme şansı yakalıyor. Hayallerine hazırlanan gençlerin yoğun katılım gösterdiği ve Cumartesi ila Pazar günleri gerçekleşen sınavda ise ÖSYM formatı uygulanıyor. Giriş belgeleri ve kimlikleriyle sınava alınan gençler, zaman kontrolünü de sağlama fırsatı buluyor.

ÖĞRENCİLERE KAYNAK KİTAP DESTEĞİ VERİLDİ

Başkan Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla her yıl ücretsiz olarak dağıtılan soru bankası setleriyle öğrenciler, üniversite sınavına emin adımlarla hazırlanıyor. Gençlerin geleceğe hazırlanması için soru bankası seti hediye ettiklerini ve her zaman eğitime destek vereceklerini ifade eden Başkan Mehmet Canpolat, “İlk geldiğimiz günden bu yana gençliğin yanında yer aldık, gençlerimize yatırım yaptık. Gençlerimizi geleceğe hazırlamak için öğrenci kardeşlerimize yönelik deneme sınavlarımız, hocalarımızın konu anlatımları devam edecek. Bizler de bu çabaya ortak olmak gayretiyle gençlerimize kaynak kitap desteği sağlıyoruz. Gençlerimizin, geleceğin birer doktor, mühendis, bilim insanı olması için her zaman yanlarındayız ve destekçileriyiz. Tüm gençlerimize başarılar diliyorum” dedi.

BAŞKAN CANPOLAT’TAN HALİLİYE’YE KALICI ESERLER

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, kültür ve sanat alanında Haliliye’ye yeni kalıcı eserler kazandırdı. İlçedeki ihtiyaçları karşılayan projeler, vatandaşlardan da tam not aldı. Gastronomi merkezi, kütüphane ve konferans salonundan oluşan İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi, Aşıklar Diyarı olarak bilinen Kısas Mahallesine kazandırılan Kültür Merkezi ile sanat alanında faaliyetlerin yürütüldüğü Kültür ve Sanat Evi, Şanlıurfalıların uğrak noktası oldu.

VATANDAŞLARDAN TAM NOT ALDI

Başkan Mehmet Canpolat’ın seçim vaatlerinden biri olan İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi, şehre adeta renk katıyor. Karşıyaka Mahallesinde içerisinde yer alan Göbeklitepe Gastronomi Merkezi, Kütüphane, Evlendirme Daire, Meslek Edindirme Atölyeleri, Gastronomi Eğitim Mutfağı ve Konservatuar Sınıfı yer alan kültür merkezi, 7’den 70’e tüm vatandaşlara hitap ediyor. Gastronomi Merkezi ile yöresel lezzetleri ziyaretçilerle buluşturan Haliliye Belediyesi, Şanlıurfa’nın zengin mutfağını yansıtıyor.

KÜLTÜR VE SANAT EVİ KAPILARINI AÇTI

Haliliye Belediyesi, gençleri sanatla tanıştırmak amacıyla Belediye bünyesinde yer alan ve Kamberiye Mahallesinde bulunan binayı, Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın gençlere yönelik hizmet vermesi talimatlarıyla Kültür ve Sanat Evine dönüştürdü. Kültür ve Sanat Evi, def/ bendir, ney, keman, bağlama, ebru, hüsn-i hat ve piyano kurslarıyla vatandaşların hizmetine sunuldu. Eğitimlere başlayan kursiyerler, sanata önem veren Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a ve Haliliye Belediyesine teşekkür etti.

Nezih ortamıyla vatandaşlardan tam not alan İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da takdir gördü. İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi'nde düzenlenen program ile gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İlk defa gençlik sohbetlerinde, gençlik buluşmalarında Haliliye’de, İbrahim Tatlıses Kültür Merkezinde bugün farklı bir şey yaşadık. Ben, Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Gerçekten, İbrahim Bey’in ismine yakışır böyle bir kültür merkezini inşa etmiş olmaları, hakikaten artık Şanlıurfa’nın tarihi boyunca da hiç unutulmayacak ve gençlerimizin çok önemli buluşma yeri olacak” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Bir Damla Yılan Zehri Nasıl Bu Kadar Çabuk Öldürüyor?
Bir Damla Yılan Zehri Nasıl Bu Kadar Çabuk Öldürüyor?

Bir damla yılan zehri, kanımızı saniyeler içinde pıhtılaştırabilir. Dünya üzerinde tek bir ısırıkla bir insanı öldürebilecek 250'den fazla yılan türü bulunuyor. Peki yılan zehri nasıl bu kadar hızlı ve etkili bir şekilde öldürebiliyor?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu