USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Samsung Yeni Katlanabilir ve Sarılabilir Ekranlarını Duyurdu - Webtekno

Samsung'un ekran üretim birimi Samsung Display, CES 2024 kapsamında birkaç duyuru yaptı. Şirket, katlanabilir ve sarılabilir ekran teknolojisinde çığır açacak gibi görünüyor.

Samsung Yeni Katlanabilir ve Sarılabilir Ekranlarını Duyurdu - Webtekno
08-01-2024 09:22
Google News

Dünyanın ÖZETİ| en büyük tüketici elektroniği fuarı olan CES 2024, yavaş yavaş etkilerini hissettirmeye başladı. Zira dünya devi markalar, CES 2024 kapsamında sergileyecekleri ürünleri yavaş yavaş duyurmaya başladılar. İşte o markalardan biri de Güney Koreli teknoloji devi Samsung oldu. 

Samsung tarafından yapılan açıklamalar, markanın katlanabilir ve sarılabilir ekran teknolojilerinde yepyeni bir sayfa açacağını gözler önüne seriyor. Bunun nedeni, Samsung'un artık tablet ve hatta monitör boyutunda ekranlara geçiş yapması.

Samsung'un yeni katlanabilir ekranı böyle görünüyor

Samsung

Samsung'un şimdilik sadece gösterdiği yeni bir katlanabilir ekran, bir dizüstü bilgisayar boyutunda ve katlanabilme özelliğine sahip. Şirketin yaptığı çalışma, tamamen ekrandan oluşan dizüstü bilgisayarları hayatımıza sokacak gibi görünüyor. Üstelik bu ekranlar hem içe hem de dışa doğru katlanabilme özelliğine sahipler. Tabii Samsung'un bu denli büyük katlanabilir ekranları ne zaman kullanıma sunacağı belli değil.

Samsung

Samsung, sadece büyük ekranlara odaklanmamış gibi görünüyor. Yukarıdaki görüntüde, "In&Out Flip" ismi verilen bir katlanabilir ekranı görüyorsunuz. Akıllı telefonlar için dizayn edilen bu ekran, 360 derece katlama oranına sahip. Samsung, bu tür teknolojilerle katlanabilir ekranlı telefonlardaki ikinci ekrana duyulan ihtiyacın ortadan kalkacağına inanıyor.

Samsung Display CES 2024

Güney Koreli şirketin "Flex Note Extendable" olarak isimlendirdiği başka bir ekran ise hem sarılabiliyor hem de katlanabiliyor. Yapılan açıklamaya göre 11 inçlik OLED panel, sarılan bölümün açılmasıyla 13.8 inç boyuta ulaşacak. Çift eksende sarılabilen bu ekran, sarılan ikinci bölümün açılmasıyla 17.3 inç boyuta ulaşabilecek. 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Tuvalete Neden 100 Numara Deniyordu?
Tuvalete Neden 100 Numara Deniyordu?

Hela, ayakyolu, 100 numara… Tuvalete tuvalet demek dışında bir sürü farklı anlam yüklemişiz. Özellikle eskilerin sıklıkla kullandığı bu söylemlerden bir tanesi kafa karıştırıyor: 100 numara.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu