USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Sahte Altın Nasıl Anlaşılır?

Neredeyse insanlık var olduğu günden beri en değerli metallerden bir tanesi olan altının özellikle ülkemizdeki fiyatı her geçen gün artarken elimize geçen bir altının sahte çıkması gerçek bir kabus olabilir. Gelin sahte altın nasıl anlaşılır yakından bakalım ve evde kendi ke

Sahte Altın Nasıl Anlaşılır?
26-05-2023 10:33
Google News

Yalnızca ÖZETİ| günümüzde değil, neredeyse insanlık var olduğu günden beri en çok kıymet verilen ve en değerli kabul edilen metallerden bir tanesi altın olmuştur. Yatırım amacıyla altın alımı yapılabileceği gibi ziynet eşyası olarak altın kullanmak da son derece popüler. Ülkemizdeki fiyatının her geçen gün arttığını da düşünürsek eminiz pek çok kişinin en büyük kabusu sahte altın ile karşılaşmaktır.

Peki sahte altın nasıl anlaşılır? Elbette işin ustası olan biri çoğu zaman gördüğü anda altının sahte olup olmadığını anlar ama kırk yılda bir elimize altın geçmiş, biz nereden bilelim diyorsanız haklısınız. Neyse ki sahte altını anlamak için evde kendi kendinize uygulayabileceğiniz basit yöntemler var. Gelin sahte altın nasıl anlaşılır yakından bakalım ve uygulayabileceğiniz yöntemlerin detaylarını görelim.

Sahte altın nasıl anlaşılır? İşte evde kendi kendinize uygulayabileceğiniz basit test yöntemleri:

Yöntem #1: Suda batıp batmadığına bakın.Yöntem #2: Üzerine sirke damlatın.Yöntem #3: Renk bozulmalarını inceleyin.Yöntem #4: Teninizde değdiği noktalara bakın.Yöntem #5: Güçlü bir mıknatıs kullanın.Yöntem #6: Seramik üzerine sürtün.Yöntem #7: Üretici işaretlerini kontrol edin.Yöntem #8: Yoğunluk testi uygulayın.Yöntem #9: Nitrik asit testi kullanın.