USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Şahinbey'de hayranlık uyandıran projeler fark atıyor... Oyu yüzde 70'e kadar çıktı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli’nin sorularını cevapladı. Tahmazoğlu, Şahinbey'de yapılan projeler ve hizmetleri anlattı.

Şahinbey'de hayranlık uyandıran projeler fark atıyor... Oyu yüzde 70'e kadar çıktı
23-09-2023 13:10
Google News

Haber7 – ÖZETİ| ÖZEL

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli’yi Gaziantep'te konuk etti. Osman Ateşli’nin sorularını cevaplayan Başkan Tahmazoğlu, bugüne kadar gerçekleştirilen projeler ve hizmetleri anlattı. Tahmazoğlu, Şahinbey’in bekleyen projeleri için de açıklamalarda bulundu.

Haber7.com'u WhatsApp üzerinden takip etmek için hemen tıklayın!

TÜRKİYE’NİN SAYILI SANAT MERKEZLERİNDEN BİR TANESİ

Başkanım öncelikle nazik davetiniz için teşekkür ediyoruz, bizleri ağırladınız. Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi, Türkiye’nin sayılı sanat merkezlerinden bir tanesini bölgeye kazandırdınız. Aynı zamanda karşımızdaki Şahinbey Millet Kütüphanesi hizmete girecek, bunların şehre ne gibi kazançları olacağını düşünüyorsunuz? Bize bunlardan bahsedebilir misiniz?

Şimdi biz temel başlıklar edindik. Öncelikle eğitim… Gençlerimizin hayata hazırlanması için kültür, sanat ve spor alanlarında kendilerini geliştirmesi için mutlaka tesisleşme lazım’ dedik. Kültür sanat alanında Gaziantep’in en büyük salonu olan Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi 1600 kişilik, 3300 metrekare, ayaksız 17 metre yüksekliğinde fayesiyle, 11 salonuyla, içerisinde Şahinbey Belediye Konservatuarı, Şahinbey Bilim Sanat Merkezi, ayrıca 'Dene Yap' atölyeleri,  Tiyatro Eğitimleri bulunmaktadır.

Şahinbey Belediyesi'nden eğitime 80 milyonluk imzaŞahinbey Belediyesi'nden eğitime 80 milyonluk imza

Kültür Bakanlığımızın düzenlediği GastroAntep Kültür Yolu Festivali’nin bir kısım ayağı da buradaki salonlarımızda icra ediliyor. Dolayısıyla Gaziantep’in kültür sanat, kongre alanında salon ihtiyacını bu tesis 37 bin 500 metrekare ile karşılamış durumda. Bu şeylere değer katan eserler. İstanbul’dan, Ankara’dan bu konuda uzman birçok sanatçı geldi ve buraları gördü ve “Bu tür tesisleri Türkiye’nin birçok yerinde bulamıyoruz, elinize emeğinize sağlık. Gaziantep’imize hayırlı olsun” diye tepki verdiler.

Şahinbey'den Nizip'e yakışacak dev tesisŞahinbey'den Nizip'e yakışacak dev tesis

GENÇLER İÇİN ÇOK SAYIDA ETKİNLİK DÜZENLENİYOR

Tesisler aktif olarak kullanılıyor mu?

— Elbette, mesela bu akşam kültür sanat festivali için etkinlikler düzenleniyor. Burada nikâh salonlarımız var, aktif olarak kullanılıyor. 2 saat önce buraya nikâh kıymak için gelmiştim. Her gün ‘Bilim Şahinbey’ öğrencileri geliyorlar ve burada bilim alanında eğitimler alıyorlar. 'Dene Yap' atölyelerimiz var, 3T Vakfı ile birlikte çalışıyoruz. Tiyatro atölyelerimiz var. Ayrıca önümüzdeki ay içerisinde 14-22 Ekimde bu alanda kitap fuarı düzenleyeceğiz. Biz sık sık bu alanda kitap fuarları düzenliyoruz. Özellikle 23 Nisan’da çocuklarımıza dönük etkinlikler düzenliyoruz. Bayramlarda mesela buralarda resepsiyon düzenliyoruz. Yani ayların önemine göre, etkinlikler yapıyoruz. Bu tür eserler ihtiyaç anında kullanılmak için yapılmış eserler, şu anda her gün aktif olarak kullanılanlar ve haftalık olarak kullanılanlar var. Bu şekilde değişebiliyor.,

Şahinbey Belediyesi'nden LGS'ye giren öğrencilere müjdeŞahinbey Belediyesi'nden LGS'ye giren öğrencilere müjde

80 DÖNÜM ARAZİYE GELENEKSEL SPOR MERKEZİ

Başkanım tabi, spora verdiğiniz önemi biliyoruz. Pek çok sporcunun yetişmesine vesile oldunuz. Gençleri spora yönlendirmek adına ne gibi projeler yapıyorsunuz? Bunun yanında Şahinbey Binicilik ve Geleneksel Sporlar Merkezi’nden de bahsedebilir misiniz?

— Spor insanın hayatında mutlaka olması gereken, yeme içme, uyuma gibi günlük yaşantısının içerisine koyması gereken bir dal. Mesela ben bugün Pazar, sabah gittim ormanda yürüyüş yaptım 10 bin adım, ardından fırsat bulup spor salonuna gittim. Az öncede motosikletçilerle beraber 2 saate yakın bir şehir turu yaptık. Spor hayatımızın bir parçası ve spor insanı daha zinde tutuyor, daha çok mutlu ediyor, daha çok çalışma azmi ve şevki getiriyor. Spor yapan insan daha mutlu yaşıyor, birçok hastalıktan kurtuluyor ve ilaç kullanımı azalıyor. Kolesterol, şeker, tansiyon başta olmak üzere birçok hastalığın ilacı, aslında birçok hastalığa yakalanmadan sizi genç ve zinde tutarak hayatınızdan keyif almanıza, daha iyi yaşamanıza ve işinizde daha başarılı olmanızı sağlıyor. Bunun için bizde gençlerimizi sürekli spora teşvik ediyoruz. Teşvik ederken mutlaka tesisin de mevcut olması gerekir.

Tahmazoğlu ve Türk Chopper gaziler için turladıTahmazoğlu ve Türk Chopper gaziler için turladı

Gençlerimizin kullanabileceği 217 tane halı saha yaptık. Bunun yanında 22 tane fitness salonumuz var. Spor köy yaptık. 4 tane yüzme havuzu yaptık. Kapalı spor salonları, okçuluk alanı, ampute futbol sahası yaptık. Bu sadece tesis olarak yaptıklarımız. Şu anda 80 dönüm alan üzerinde geleneksel sporlar merkezi yapıyoruz. Belki Türkiye’de olmayan bir tesis, içerisinde binicilik başta olmak üzere atlı okçuluk, aba güreşi, yağlı güreş, diğer geleneksel sporların hepsinin yapılabileceği bir tesis olacak. Ve inşallah bu ay sonu itibariyle tamamlamış olacağız ve gençlerimizin hizmetine sunacağız.

GENÇLERE 1 MİLYONU AŞKIN AYAKKABI

Bununla da yetinmiyoruz. Biz gençlerimize her yıl karne hediyesi spor ayakkabısı, forma, eşofman takımı hediye ediyoruz ki spor yapsınlar ve spora hevesleri artsın diye. 233 bin tane futbol, basketbol ve voleybol topları dağıttık. Dağıttığımız spor ayakkabısı sayısı 1 milyon 80 bin oldu. İlkokul 4. sınıftan başlayarak üniversite son sınıf öğrencilerine kadar her yıl hediye ediyoruz. Böylelikle gençlerimiz daha çok spor yapıyor. Şahinbey Belediye Spor Kulübümüz var orada yaklaşık 17 branşta gençlerimize spor yapma imkânı sunuyoruz.

GENÇLERİMİZİ SPOR YAPMAYA TEŞVİK EDİYORUZ

Ampute futbol takımımız var 3 defa Türkiye şampiyonu, 3 defa Türkiye Kupası şampiyonu oldu. 1 defa Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu, inşallah bu yılda katılacaklar ve takımımızdan bir şampiyonluk daha bekliyoruz. Yani spora yatırım yaptıkça bunun karşılığını fazlasıyla alıyoruz. Gençlerimiz de bu alanda spora yatkın. Biz de onları daha çok spor yapmaya teşvik ediyoruz.

5 OKUL, 200’ÜN ÜZERİNDE GENÇLİK MERKEZİ VE SOSYAL TESİS YAPTIK

Başkanım,  gençlere yönelik spor alanında yapmış olduğunuz çalışmalardan bahsettiniz. Eğitim noktasında da ciddi katkılarınız var. 15 milyona yakın kitap desteğiniz olmuş bunun dışında gençlerin ülkemizi tanıması için çeşitli şehirlere seyahatler düzenliyorsunuz. Bunun yanında gençlik merkezleriniz var, birazcık bunlardan bahsedebilir misiniz?

— Şimdi biz Gaziantep olarak özellikle Şahinbey çok genç bir nüfusa sahip. Her yıl 20 bin çocuk dünyaya geliyor ve her yıl anaokuluna, ilkokula yirmi bin çocuk başlıyor. Şahinbey’in öğrenci sayısı üniversiteler hariç 300 bini aştı. Dolayısıyla gençlerimizin eğitim de, kültür sanat alanında, spor alanında başarılı olması için yatırımlar gerekli. Biz Şahinbey Belediyesi olarak 5 tane okul yaptık. 200’ün üzerinde gençlik merkezi ve sosyal tesis yaparak burada gençlerimizin fen lisesine hazırlık kursları, üniversiteye hazırlık kursları, meslek edindirme kursları, müzik kursları, yabancı dil kursları yaptık. Bunlardan hem gençlerimiz hem hanımlarımız hem de diğer vatandaşlarımız faydalansın diye yaptık. Böylelikle gençlerimizi ve vatandaşlarımızı hayata hazırlarken bir taraftan da meslek edindiriyor bir taraftan da eğitim hayatına katkı sağlıyoruz.

Başkan Tahmazoğlu'ndan üniversite öğrencilerine müjdeBaşkan Tahmazoğlu'ndan üniversite öğrencilerine müjde

HER YIL GENÇLERİMİZE MİLYONLARCA EĞİTİM MATERYALİ

15,5 milyon kitap dağıtımı yaptık. Bunlar içerisinde romanlar, kaynak kitaplar, soru bankaları, denemeler var. Gençlerimizin eğitimlerinde lazım olacak tüm materyalleri hem de en kalitelisini, herhangi bir ücret almaksızın her yıl gençlerimize hediye ediyoruz. Bununla yetinmeyip dağıttığımız kitaplardan sınavlar yapıyoruz ve onları ödüllendiriyoruz. Mesela her yıl her okulun birinci, ikinci ve üçüncüsünü umreye gönderiyoruz. Konya gezisine, Bosna Hersek ziyaretine gönderdik. Yaklaşık 8 yıldır, 4. sınıftan başlayarak tüm lisede okuyan öğrencilerimizi 'Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına' projemizle Gaziantep’ten Çanakkale’ye götürüyoruz.

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖZEL UÇAK

Peki, Gaziantep’ten Çanakkale’ye uçak var mı?

— Hayır yok. Biz havayollarından özel uçak kiraladık her gün ama her gün sabah 6 da uçak kalkıyor, 189 kişi başlarında rehber öğretmen ve belediyemizden görevli arkadaşlar olmak kaydıyla öğrencilerimiz Gaziantep’ten Çanakkale’ye gidiyor. Sabah 6.00’da kalkan uçak saat 7:30 da Çanakkale’de oluyor.

Başkan Tahmazoğlu: Gazi torunları Çanakkale destanını yerinde yaşıyorBaşkan Tahmazoğlu: Gazi torunları Çanakkale destanını yerinde yaşıyor

Tüm maliyetleri belediye mi karşılıyor?

— Evet, tüm masrafları belediyemiz karşılıyor. Uçak ücretleri, buradan havaalanına transfer. Rehberlerimiz otobüslerimizi havaalanında karşılıyorlar ve hemen limana götürüyorlar. Oradan arabalı vapurla Eceabat’a geçiyorlar. Bu arada gemide kahvaltılarını yaptırıyoruz. Öğlene kadar ziyaretlerine devam ediyorlar. Öğle yemeği de ikramımız oluyor. Saat 5’e kadar yine şehitliklerde ziyaretleri gerçekleştiriyorlar, bizde bu arada 4 tane şehitliği Şahinbey Belediyesi olarak ihya ettik orada. Ayrıca Eceabat’a çok güzel bir park yaptırdık. Buraları ziyaret ettikten sonra tekrar arabalı vapurla Çanakkale’ye dönüyorlar. Aynalı çarşı ve çarşıyı gezdikten sonra akşam yemeği ikramında bulunuyoruz. Sonrasında da tekrar havalimanına gelerek 10.30’da uçağa biniyorlar ve gece 12’de Gaziantep’e geliyorlar.  O saatten sonra da onları servis araçlarımız ile evlerine teslim ediyoruz ve onun peşinden sabah gidecek olan öğrencileri toplamaya başlıyoruz.

ÇANAKKALE’Yİ TANIMA FIRSATI SUNUYORUZ

- Günübirlik Çanakkale ziyareti değil mi?

Yani hiç durmaksızın Mart ayının sonunda Nisan ayı başında başlayıp, Kasım ayının 20’sine kadar aralıksız bir şekilde devam ediyoruz ve gençlerimize Çanakkale’yi tanıma fırsatı sunuyoruz.

170 BİN ÖĞRENCİ ÇANAKKALE’YE GÖTÜRÜLDÜ

Sayı kaç oldu?

— Bu gün itibariyle 170 bine dayandık. 170 bin gencimizi buradan Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına ziyarete götürdük. Böylelikle gençlerimiz bu vatan toprakları nasıl kazanılmış, ecdadımız ne fedakârlıklar yapmış, bizler için canlarını nasıl seve seve feda etmiş hepsini gençlerime tarihi yerinde anlatıyoruz. Ve böylelikle 15 Temmuzda hain darbe girişimine karşı en başta meydana koşan bizim gençlerimizdi. Ellerinde bayrak, bu vatan topraklarını kimseye teslim etmeyiz diye tanklara, toplara, uçaklara karşı imanı göğüslerini siper ettiler. Ben gençlerimizle gurur duyuyorum.

Müthiş bir rakam... Tabi üniversitelere yönelik destekleriniz de çok önemli. En son rakam ne oldu, ne kadar para veriyorsunuz? Gençler de merak ediyordur, bunlardan bahsedebilir misiniz?

— Üniversite öğrencilerimiz, tabi öğrenci demek ihtiyaç sahibi demek. Öğrencinin ihtiyacı bitmez. Kitap ihtiyacı, ulaşım ihtiyacı, ders materyali ihtiyacı, kıyafet ihtiyacı, belki yurt-ev kirası olacak. Biz de özellikle yaklaşık 25 bin öğrencimize, eğitim desteği sağlıyoruz. Geçen yıl 3 bin ilk dönem, 3 bin ikinci dönem olmak üzere eğitim desteği sağladık. Bu yılda 4 bin artı 4 bin olmak üzere şu ana kadar 25 binin üzerinde öğrencimiz başvurdu. Ve biz birçoğunu inceleyip hesaplarına paralarını yatırdık. Eğitim desteğimiz sadece bununla sınırlı değil, yine biz mesleki eğitim merkezine giden öğrenci sayımız 1300’dü. Biz bunu teşvik etmek amacıyla “Şahinbey Belediyesi olarak çocuğunu mesleki eğitim merkezine gönderen annelere ayda 500 yılda 6 bin TL eğitim desteği sağlayacağız” dedik. Ve bunun üzerine Milli Eğitim Bakanımız çok heyecanlandı, “Bu Türkiye’ye örnek bir proje, ben Gaziantep’e gelip sizinle burada bu kongre merkezinde protokol imzalayacağım” dedi. 1300 olan öğrenci sayımız 29 bine çıktı. Yani 29 bin öğrencimiz mesleki eğitim merkezine gidiyor, orada hem meslek öğreniyorlar hem de lise diploması alıyorlar. Böylelikle hayata hazırlanıyorlar. Bu anlamda da Türkiye’ye bir örnek olması babında da mesleki eğitim merkezine giden öğrencilere de nakdi destek sağlıyoruz.

Şahinbey Belediyesi'nden 5 teşekküre 1 bisikletŞahinbey Belediyesi'nden 5 teşekküre 1 bisiklet

AMAÇ SPORA TEŞVİK

Başkanım bir de öğrencilere bisiklet desteğiniz var. Çok o da çok ilgi çekici bir proje. Daha önce 6  tane takdiri olanlara veriyordunuz galiba. Şu anda burada bir kampanyaya dönüştürdünüz. 4 tane takdiri olana bisiklet veriyorsunuz. Bu sayı ne oldu? Kaç tane öğrenciye bisiklet verdiniz?

— Evet, burada da ciddi bir rekor kırdık. Şimdi bizim amacımız hem öğrencimizi spora teşvik etmek hem de eğitimde başarıya teşvik etmek. Bu ikisinin birlikte nasıl sağlarız dedik. Öğrencilerimize 6 takdir alan her öğrenciye bisiklet verelim. Ve bunu başlatınca hakikaten eğitim başarısında ciddi bir artışlar başladı. 6   takdir alan tüm öğrencilere bisiklet verdikten sonra dedik ki bunu beşe düşürüyoruz. 5  takdir alanlara da verdik. Sonra dörde düşürdük. 4, 3, 2 takdir alanların hepsine de bisiklet verdik. Şimdi teşekkürlere başladık. 5  ve üzeri teşekkür alanlara bisiklet vermeye başlamıştık. Şimdi onu 4'e düşürdük. Muhtemelen her hafta bunu düşürerek hani bisiklet almayan öğrenci kalmayıncaya kadar biz bu eğitim desteği, eğitim başarı desteği, spora destek, bisiklet desteğine devam edeceğiz. 104 bin bisiklet almıştık. Şu anda herhalde yüz bine yaklaştık. Bir dört bin kaldı. Ama biz bunu arttırarak yine öğrencilerimize bisiklet dağıtmaya devam edeceğiz.

Şahinbey Belediyesi'nden 104 bin öğrenciye bisikletŞahinbey Belediyesi'nden 104 bin öğrenciye bisiklet