USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Safranbolu'da yardım kolisi oyunu! Depremzedeler için topladılar, seçim için dağıtıyorlar

CHP’nin Karabük’te yönetiminde olduğu tek belediye olan Safranbolu’da “yardım kolisi” skandalı patlak verdi.

Safranbolu'da yardım kolisi oyunu! Depremzedeler için topladılar, seçim için dağıtıyorlar
09-03-2024 17:08
Google News

Haber7 ÖZETİ| - ÖZEL

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin deprem bölgesine ulaştırmak üzere oluşturulan yardım kolilerinin bir kısmını CHP Erzin ilçe teşkilatına gönderdiği, kalan kolileri 1 yıl boyunca depoda beklettiği, seçimlere kısa süre kala “kumanya” adı altında dağıtmaya başladığı ortaya çıktı.

Safranbolu Belediyesi’nin CHP teşkilatına ulaştırdığı yardımların fotoğraflarını resmi sosyal medya hesapları üzerinden paylaştığı, tepkiler üzerine paylaşımı silerek yok ettiği kaydedildi.

Skandalı gündeme taşıyan AK Parti Safranbolu Belediye Başkan adayı Ali Büyüközdemir, Haber7’ye konuştu.

Yardım kolilerinin 10 Mart 2023 tarihinde alındığını kaydeden Ali Büyüközdemir, kolilerin deprem bölgesine ulaştırılmadığı gibi geçtiğimiz ramazan ayında da dağıtılmayıp depoda bekletildiğini söyledi.

AYLARCA DEPODA TUTTULAR

AK Parti adayı Büyüközdemir, “6 Şubat 2023 tarihindeki depremde zarar gören depremzedelere yardım götürmek maksadıyla 10 Mart 2023 tarihinde yardım kolileri alınıyor. Fakat Safranbolu Belediyesi bunların bir kısmını göndermeyip bir kısmını satın alınan depolarda tutuyor. Sonrasında üzerinden bir ramazan geçiyor, 2023 ramazanında ihtiyaç sahiplerine vermiyorlar. Şimdi ise seçim yaklaşmışken Safranolulu seçmenin oyunu devşirebilmek için 1 yıldır depoda tutulan kolileri mahallelere dağıtmaya başlıyorlar.” dedi.

TARİHİ GEÇEN UNLARA AMBALAJ OYUNU

Büyüközdemir, kolideki ürünlerin tarihinin geçtiğini ifade ederek şunları kaydetti:

“Kolinin içerisindeki unların tarihi geçmiş durumda. Tarihi geçmiş unları paketinden çıkarıp şeffaf poşete koyuyorlar, dışına da Safranbolu Belediyesi’nin logosunun bulunduğu poşete koyup koliliyorlar.”

NEDEN GEÇEN RAMAZAN AYINDA DAĞITMADINIZ?

CHP’li başkanın iddiaları reddemediğini hatırlatan Büyüközdemir, “Belediye başkanı Elif Köse, Sözcü gazetesine yaptığı açıklamada bizim iddialarımızı inkar edemedi. ‘Biz ihtiyaç sahiplerine dağıttık’ diyor.  10 Mart 2023’te alınmış o erzaklar. Hadi diyelim deprem bölgesinde kimsenin erzak ihtiyacı kalmamıştı, Safranbolu’da da geçtiğimiz yıl ramazan ayı idrak edildi. Neden o ramazan kolileri ihtiyaç sahiplerine dağıtılmadı da 1 yıl bekletilip seçime 25 gün kala o koliler dağıtılıyor?” sözlerini sarf etti.

Konuyu Karabük yerel televizyon kanalı BRTV’ye de değerlendiren AK Parti Safranbolu Belediye Başkan adayı Ali Büyüközdemir’in yorumu şöyle...