USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Sadece Tek Çeşit Ürünle Milyarlar Kazanan Athletic Greens

Bugün özellikle Amerika'da adını duyurmuş olan Athletic Greens'in kökenleri; bir girişimcinin, kendi tahlil sonuçlarından dolayı çok sayıda hap yutması gerekince buna bir çare olarak geliştirdiği fikre dayanıyor.

Sadece Tek Çeşit Ürünle Milyarlar Kazanan Athletic Greens
24-03-2024 09:17
Google News

Sıvı ÖZETİ| formda bir besin takviyesi olan Athletic Greens, nasıl sadece tek çeşit ürün satarak 1,2 milyar dolarlık bir marka hâline gelebildi?

Aylık abonelik yöntemiyle satılan bu üründen hem kâr elde ediliyor hem de insanları kendi abonelik kampanyalarına dâhil ediyorlar. Dâhice gelen bu fikir, markanın giderek popülerliğini artırdığı gibi her geçen gün tarafına müşteri çekmesini de sağladı. Peki ama nasıl?

Kendisi, sporcular için takviye ve destekleyici bir ürün.

athletic greens

Athletic Greens; NSF sertifikalı (hijyen koşullarının sağlandığını gösteren bir belge), sporcuların güvenerek kullandığı bir marka. Egzersiz esnasında kişi, vücudunda kaybettiği besin ve vitaminleri tekrar kazanmak için Athletic Greens takviyeleri kullanabiliyor. Toz hâlinde sıvı bir içeceğe dönüşen bu ürünün içeriğinde gluten, tatlandırıcı, GDO, koruyucu madde, yumurta ve şeker yok.

İçerisinde mineraller, 75 çeşit vitamin, adaptojen, probiyotik ve diğer takviye gıdalar yer alıyor.

Girişimcilik yolculuğu Chris Ashenden ile başladı.

Chris ashenden

Auckland Üniversitesinden mezun olan Chris Ashenden, sağlıklı yaşam konusunda her ne kadar takıntılı biri olsa da 2008'de bir kliniğe verdiği testlerin sonucunda vücudunun besinleri absorbe edemediğini öğrendiğinde büyük bir şaşkınlık yaşadı. İşte hikâye de böyle başladı.

Kendisinden 50 haplık bir takviye rejimini takip etmesi istendi. Ashenden, bunu bir süre denedi ve çoğu insanın beslenme konusundaki düşüncelerinin yanlış olduğunu ve günde 50 hap almaktan daha iyi bir alternatif olabileceğini fark ederek meşhur markasının düşünsel olarak adımlarını attı.

Bugün Athletic Greens, dünya çapında milyonlarca müşteriye ulaşmış güvenilir bir marka olarak konumlanmış durumda.

athletic greens

Athletic Greens, yüksek standartlara sahip bir ürün olmasına rağmen endüstri normlarına meydan okuyarak çok düşük marjlarla piyasaya sürüldü.

Ashenden, milyonlarca dolarlık borçla bu işe başlamasına rağmen başarıya ulaşmak için kararlı bir vizyona sahipti ve bunu gerçekleştirmek için gereken adımları atmaktan geri durmadı. 

Girişim serüveni boyunca doğrudan tüketicilere pazarlama yapmanın zorluklarını erkenden fark etti ve profesyonellerle etkiletişim kurmaya karar verdi.

Bu strateji, Athletic Greens'in yavaşça büyümesini sağladı ve markanın sadık bir müşteri kitlesi edinmesine yardımcı oldu.