USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Saadet'in derneğine 'tecavüzcü' diyen CHP'li yeniden baş gösterdi! 'Kız çoc

Meclis'te AGD'ye taciz-tecavüz ithamı yaptığı konuşmasıyla Saadet Partisi'ni kızdıran CHP'li Yıldırım Kaya uzun zaman sonra yeniden boy gösterdi. Kaya, yayınladığı videoda kadınların kız çocukları için Kılıçdaroğlu'na oy vermesini istedi.

Saadet'in derneğine 'tecavüzcü' diyen CHP'li yeniden baş gösterdi! 'Kız çoc
18-05-2023 10:18
Google News

HABER7

Saadet ÖZETİ| Partisi’nin gençlik örgütü Anadolu Gençlik Derneği’ne ‘taciz-tecavüz’ ithamında bulunan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasının ardından yeniden ortaya çıktı. CHP’li Kaya, yayınladığı videoda, kadınların ikinci tur seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermesini istedi.

“Kadınları eşya gibi ‘sahiplendireceğiz’ diyenlere dur de’ ifadesini kullanan Kaya, CHP’nin milletvekili listesinde yer almamıştı. Kaya’nın taciz-tecavüz ithamı yönelttiği Saadet Partisi ise CHP listelerinden 10 milletvekilini TBMM’ye yolladı. Eğitim Sen Kurucu Genel Başkanı olan Yıldırım Kaya’nın olası CHP iktidarında ismi Milli Eğitim Bakanlığı için geçiyordu.

CHP’li Yıldırım Kaya, sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı videoda şu ifadeleri kullandı:

Sevgili kadınlar. Kadınları birey olarak görmeyenlere, kadınları eşya gibi ‘sahiplendireceğiz’ diyenlere dur de. Özgürlüğün, eşitliğin, hakların için… Kız çocukları için 28 Mayıs’ta oy kullanmaya gidelim. Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verelim. Kadınlar özgür yaşasın diye, çocuklar mutlu yaşasın diye…