USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Rug Pull (Halı Çekme) Dolandırıcılığı Nedir? - Webtekno

Kripto varlıklar popülerleştiğinden beri rug pull dolandırıcılıklarına her yerde rastlayabiliyoruz. Bu dolandırıcılar nasıl hareket ediyor? İşte bilmeniz gereken tüm detaylar:

Rug Pull (Halı Çekme) Dolandırıcılığı Nedir? - Webtekno
02-12-2023 13:10
Google News

"Hepimiz ÖZETİ| zengin oluyoruz, 1 atıyorsun 100 oluyor ve hatta Ay'a gidiyoruz." gibi konuşmalar kripto varlık piyasasında çok yaygındır ve aslında bir o kadar da tehlikelidir. Sosyal medyadan, bir tanıdığınızdan ya da kendi araştırmalarınız ile çok fazla yükselme potansiyeline sahip bir kripto bulmuş olabilirsiniz. Peki ya yükselmezse, ya dolandırıcılık ise?

Bunlara rug pull ya da halı çekme dolandırıcılığı deniliyor. Bir diğer adı da exit scam yani çıkış dolandırıcılığıdır. Bu tarz dolandırıcılıkların en fazla görüldüğü zamanlar boğa dönemleridir.

Rug pull dolandırıcılıkları; yüksek vaatlere sahip ya da çok başarılı olabilecek bir kripto varlığın arkasındaki geliştiricilerin, takımın ya da yöneticilerinin bir anda tüm yatırımcıların parasını alıp kaçmasıdır. E tabii durum böyle olunca projenin yatırımcıları tüm paralarını bir anda kaybetmiş oluyor.

Rug pull dolandırıcılıkları hakkında bilmeniz gereken her şey: