USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Renkler Hakkında İlk Kez Duyacağınız İlginç Bilgiler - Webtekno

Renklerin içine doğduk, bazılarını sevmedik, bazılarına özel anlamlar yükledik ve hatta simgelerimiz haline getirdik. Renklerin olmadığı bir dünyada yaşamayı hayal etmek bile zor. Peki renkleri gerçekten tanıyor musunuz? Gelin renkler hakkındaki bazılarını ilk kez duyacağınız

Renkler Hakkında İlk Kez Duyacağınız İlginç Bilgiler - Webtekno
25-11-2023 12:08
Google News

Daha ÖZETİ| önce buradaki yazımızda renklerin isimlerinden ve anlamlarından detaylı bir şekilde bahsetmiştik. Bu yazımızda da konumuz renkler ve hatta daha pek çok yazımızda konu renkler olacak. Çünkü doğduğumuz andan öleceğimiz ana kadar renklerin içinde var olduğumuz bir dünyada yaşıyoruz. Hatta pek çok kişiye göre hayatın gerçek anlamı renklerin arasında saklıdır. 

Çok, hem de çok fazla renk var. Bunların bazılarından nefret ediyoruz, bazılarını ise bizi simgelemesine izin verecek kadar çok seviyoruz. 'Renkler nasıl oluşur?', 'ışık', 'karanlık' gibi fizik bilgilerine girmeyeceğiz ama renklere biraz daha yakından bakacağız. Çünkü pek çoğumuz ne kadar seviyor olsak bile aslında renkler hakkındaki bilgilere çok da hakim değiliz. Hazırsanız başlayalım. 

Renkler hakkında bazılarını ilk kez duyacağınız sıra dışı bilgiler:

Dünyanın en çok sevilen rengi bir dönem alt tabakanın rengi olarak kabul ediliyordu.Bebeklerin dünyası kıpkırmızıdır. Kavram olarak renklerden bahsetmek yeni bir alışkanlık.Sivrisinekler sizi seviyorsa seçtiğiniz renkleri değiştirmenizde yarar var.Renklerin gerçekten de cinsiyeti var.Renklerin tadı bile var.Işıkları kapatınca karanlıkta gördüğümüz aslında siyah renk değil.Sık sık acıkıyorsanız evinizin rengini değiştirmeniz gerekebilir.Renklerin anlamlarını bilmek hayatınızı kolaylaştırır.

Dünyanın en çok sevilen rengi bir dönem alt tabakanın rengi olarak kabul ediliyordu: