USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Rekor seviyeden dönen borsa için yeni tahmin! Geri çekilmenin nedeni belli oldu

Ekonomi - Altın ve borsada hafta içi zirve seviyelerin görülmesinin ardından sert kayıplar yaşandı. Ekonomist Mustafa Aşkın düşüşlerin nedenini Haber7’ye açıkladı. Gram altında yıl sonu tahminini belirten Aşkın, altında iki önemli noktaya değindi.

Rekor seviyeden dönen borsa için yeni tahmin! Geri çekilmenin nedeni belli oldu
27-05-2024 14:07
Google News

Haber7

Borsa ÖZETİ| İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,23 yükselişle 10.701,24 puandan başladı.

Bankacılık endeksi yüzde 0,29, holding endeksi yüzde 0,16 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,46 ile spor, tek kaybettiren yüzde 0,11 ile iletişim oldu.

Analistler, küresel piyasaların, geçen haftanın son işlem gününde ABD'de Michigan Üniversitesi tarafından ölçülen enflasyon beklentilerindeki gevşemenin etkisiyle haftaya pozitif bir seyirle başladığını kaydederken, bu hafta ABD'de büyüme verileri başta olmak üzere yoğun veri gündeminin yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta son 3 haftanın dip seviyelerini gören altın fiyatları ise yeniden yükselişe geçmişti. Altın, merkez bankalarının faiz indirim süreçlerini ertelemesi nedeniyle yeniden durağan bir seyir izlemeye başladı.

Altın fiyatları yatay seyirde ilerliyor. Küresel merkez bankalarının faiz indirimine gitme süreçlerini yüksek enflasyon verileri nedeniyle ertelemeye başlamalarından ötürü altın fiyatlarında yükseliş hız kesti.

Ekonomist Mustafa Aşkın, piyasalarda gündemi Haber7’ye değerlendirdi.