USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

"Ramazanda Bir Filistin Gecesi" etkinliği düzenlendi

TRT, Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkati çekmek amacıyla 'Ramazanda Bir Filistin Gecesi' etkinliği düzenledi.

23-03-2024 12:22
Google News

TRT ÖZETİ| İstanbul Ulus Kampüsü'ndeki etkinlikte, ramazan ve Filistin ruhunun yaşatılması, Gazze'deki mazlumlarla empati kurulabilmesi için katılımcılara iftarda simit, yoğurt, hurma ve su ikram edildi.

Programın açılışında konuşan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, Ramazan-ı Şerif'i idrak ederken, Gazze'nin ve Filistinlilerin acısını iliklerine kadar hissettiklerini söyledi.

Programa Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli de katıldı.

Türkiye'nin kamu yayıncısı sorumluluğuyla gerçekleştirdikleri iftar programında, eli kanlı İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği hudutsuz katliamları bir kez daha haykırmak, unutturmamak ve zulmün sıradanlaştırılmasına izin vermemek için bir arada olduklarını belirten Sobacı, bu kapsamda iki gün sürecek programa, TRT Uluslararası Yayınların Filistin için hazırladığı özel belgeseller, video gösterimleri ve panellerin eşlik edeceğini kaydetti.

"ÇOCUK KANINDAN BESLENEREK ABAT OLAMAYACAĞINI ENİNDE SONUNDA ANLAYACAK"

"7 Ekim'den bu yana her geçen gün daha da saldırganlaşan İsrail hükümeti, çocuk kanından beslenerek abat olamayacağını eninde sonunda bir gün anlayacak." diyen Sobacı, İsrail'in bugüne kadar Gazze'de 150'ye yakın basın mensubunu katlettiğini aktararak, İsrail'in kasıtlı bir şekilde gazetecileri hedef alarak soykırımın duyurulmasını engelleyebileceği hezeyanına kapıldığını dile getirdi.

Sobacı, "Bizler, Türkiye'nin kamu yayıncısı olarak tüm dünyanın gözü önünde fosfor bombalarıyla, açlıkla, susuzlukla, iletişim olanaklarını yok ederek Gazze'yi nefessiz bırakmaya çalışan İsrail'in, fütursuzca sürdürdüğü katliamlarını sonuna kadar anlatacağız. Batılı hükümetler ve medya organlarının, çarpık, kirli, karanlık ve çıkar odaklı politikaları ve yayınlarına karşın bizler bu program çerçevesinde bugün ve yarın, yayın mecralarımızda her daim Filistin'in onurlu yürüyüşünü ve İsrail'in vahşetini tüm boyutlarıyla anlatmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

"BATI, TÜM DÜNYAYA İHRAÇ ETMEYE ÇALIŞTIĞI SÖZDE İNSANİ VE AHLAKİ DEĞERLERİN ALTINDA KALMIŞTIR"

Bu bağlamda üç yeni belgeseli daha yayınlayacaklarını ifade eden Sobacı, İsrail'in radikal yerleşimcilerini konu edinen "Kutsal İşgal", Filistin’in güçlü kadınlarının hikayesini anlatan "Sevgili" ve Filistin’in direniş şiirlerine ilişkin "Özgür Kelimeler" belgesellerinin ekranlara geleceğini bildirdi.