USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Rama'dan Erdoğan'a teşekkür: Türkiye olmasaydı kim bilir kaç insan hayatını kaybederdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Rama ile ortak basın toplantısı düzenledi. Arnavutluk'la ticaret hacminin 2 milyar dolara çıkarılacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Rama da Türkiye'ye teşekkürlerini iletti.

Rama'dan Erdoğan'a teşekkür: Türkiye olmasaydı kim bilir kaç insan hayatını kaybederdi
20-02-2024 21:28
Google News

Arnavutluk ÖZETİ| Başbakanı Edi Rama, bugün Ankara'ya ziyarette bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özel daveti üzerine Türkiye'ye gelen Rama, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşılandı.

Törenin ardından ikili görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rama, Anlaşmaların İmza Töreni ve ortak basın toplantısı için kameralar karşısına geçti.

Erdoğan, Edi Rama'yı resmi törenle karşıladı! Rama'dan dikkat çeken Türkçe selamıErdoğan, Edi Rama'yı resmi törenle karşıladı! Rama'dan dikkat çeken Türkçe selamı

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Sayın Rama'yı Ankara'da misafir etmekten büyük bir memmuniyet duyuyorum. Geçtiğimiz sene Türkiye ve Arnavutluk arasındaki diplomatik ilişkilerin yüzüncü yıl dönümünü ilan ettik.

YENİ HEDEF 2 MİLYAR DOLAR

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Geçtiğimiz sene Türkiye ve Arnavutluk arasındaki diplomatik ilişkilerinin tesisinin 100. yıldönümünü idrak ettik. Çok yönlü ilişkilerimiz Başbakan Rama ile birlikte Ankara'da ilan ettiğimiz stratejik ortaklık temelinde gelişmeye devam ediyor.

Türkiye'nin Arnavutluk'un kalkınmasına verdiği önemi, Arnavutluk halkının refahının artırılmasına yönelik desteği bir kez daha vurguladım. Ticaret hacmimizi 1 milyar dolar seviyesine çıkardık, yeni hedefimizi 2 milyar dolar olarak belirledik.