USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Prostat Hastalığında bir devrim! HoLEP ameliyatı nasıl yapılır?

Prostat büyümesi, erkeklerde sıkça karşılaşılan bir durumdur ve yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir. Ancak günümüzde, iyi huylu prostat büyümesinin tedavisinde önemli gelişmeler yaşanıyor: Holmium Lazer Enükleasyonu Prostat (HoLEP). Bu yöntem, yaşam kalitesini düşür

Prostat Hastalığında bir devrim! HoLEP ameliyatı nasıl yapılır?
23-04-2024 21:32
Google News

İyi ÖZETİ| huylu prostat büyümesi, prostat dokusunun büyüyerek idrar yolunu sıkıştırması sonucunda ortaya çıkar ve idrar yapma sorunlarına neden olabilir. HoLEP, bu sorunu çözmek için kapalı bir prostat ameliyatı yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. İşlem sırasında, prostat dokusu lazer kullanılarak kesilir ve mesaneye gönderilir, ardından öğütülerek dışarı alınır. Bu sayede, prostat büyümesi nedeniyle ortaya çıkan semptomlar giderilir ve idrar yolunun açılması sağlanır. HoLEP’e ilişkin Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yusuf Özlem İlbey çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kulak kristalleri oynaması belirtileri nelerdir? Kulak kristallerinin oynaması neden olur, tedavisi nedir?Kulak kristalleri oynaması belirtileri nelerdir? Kulak kristallerinin oynaması neden olur, tedavisi nedir?

HOLEP AMELİYATI NASIL YAPILIR, NEDİR?

HoLEP, diğer prostat ameliyatlarına göre birçok avantaja sahiptir. Özellikle büyük prostatları da kapalı olarak tedavi edebilme yeteneği, ciddi kanamaların olmaması ve hastalığın tekrarlama riskinin düşük olması, bu yöntemi tercih edilebilir kılmaktadır. İşlem genel ya da kısmi anestezi altında uygulanır ve idrarı tutan kaslar korunarak idrar kaçırma riski en aza indirilir. Bu şekliyle kapalı prostat ameliyatı olan TURP'dan tamamen farklı olduğu görülür.

Her yıl 300 bin kişi ölüyor! KOAH hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?Her yıl 300 bin kişi ölüyor! KOAH hastalığı nedir, belirtileri nelerdir?

Verem aşısı (BCG) en geç ne zaman yapılır? Verem aşısı kaç yıl korur?Verem aşısı (BCG) en geç ne zaman yapılır? Verem aşısı kaç yıl korur?

HOLEP AMELİYATI SONRASI İYİLEŞME

Ameliyat sonrası hastalar genellikle bir gece hastanede kalır ve birkaç hafta içinde normal aktivitelere dönebilirler. İdrarda yanma gibi geçici şikayetler görülebilir ancak genellikle tedavi ile düzelirler. Kapalı ameliyatta görülen ciddi kanamalar görülmez çünkü dokular 'holmium' adı verilen lazer ile kesilir. En önemlisi, HoLEP ameliyatı sonrasında prostat büyümesinin tekrarlamaması ve hastaların yaşam kalitesinin artmasıdır.

Eris virüsü nedir, öldürür mü? Covid-19’un yeni varyantı: Türkiye'de eris virüsü var mı?Eris virüsü nedir, öldürür mü? Covid-19’un yeni varyantı: Türkiye'de eris virüsü var mı?

KAN SULANDIRICI KULLANANLAR VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

HoLEP prostat ameliyatı için kan sulandırıcı ilaç kullanan hastalar için özel önlemler gerekebilir. Prof. Dr. Yusuf Özlem İlbey, hastanın birden fazla kan sulandırıcı ilaç kullanması durumunda, mümkünse ilaçlardan bir tanesini kesmenin gerekliliğine dikkat çekiyor. Ancak hastalar sadece asetil salisilik asit içeren ilaçlar kullanıyorlarsa, örneğin ecopirin, bebek aspirini veya aspirin gibi ilaçlar, HoLEP prostat ameliyatı için uygun olabilir. Coumadin kullanan hastalar için ise düşük molekül ağırlıklı heparin verilerek HoLEP ameliyatının yapılmasının önerildiğini belirtiyor.

HOLEP VE ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İSTEYENLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

HoLEP ameliyatının cinsellik üzerinde herhangi bir olumsuz etkisinin olmadığını belirten İlbey, bu ameliyat sonrasında meninin mesane boynundan açık bir şekilde idrar kesesine gittiğini ve idrar ile dışarı atıldığını açıklıyor. Ancak, çocuk sahibi olmak isteyenlerin bu durumu göz önünde bulundurması önemlidir. Normal yollarla gebelik oluşması sorun olabilir çünkü meni, doğal yollarla dışarı atılmaktadır. Ancak, çocuk sahibi olmak isteyen çiftler için tüp bebek yöntemi her zaman bir seçenektir. Bu yöntemle, çocuk sahibi olma şansları devam etmektedir


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Helldivers 2'nin PC Sürümüne PSN Zorunluluğu Geldi
Helldivers 2'nin PC Sürümüne PSN Zorunluluğu Geldi

Sony, Helldivers 2'nin PC sürümü için bir kez daha PSN hesabı zorunluluğu getirdi. Oyuncuların tepkisini çeken olayın nedeni, "güvenlik" olarak gösterildi.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu