USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

PKK'ya üst üst darbeler: Canlı bomba ve Karayılan'ın talimat verdiği Mehdi Mıhçı yakalandı

Haber 7 - Son iki günde terör örgütü PKK'ya çok ağır darbe vuruldu. 9 terörist etkisiz hale getirildi. PKK elebaşı Karayılan'ın eylem için gönderdiği PKK'lı terörist İstanbul'da, eylem hazırlığında olan canlı bomba ise Azez'de yakalandı.

PKK'ya üst üst darbeler: Canlı bomba ve Karayılan'ın talimat verdiği Mehdi Mıhçı yakalandı
11-08-2022 13:59
Google News

İçişleri ÖZETİ| Bakanı Süleyman Soylu, Murat Karayılan'ın talimatıyla İran üzerinden Türkiye’ye İstanbul’da eylem yapmak ve yaptırmak üzere gelen 'Seydo Botan Gever' kod adlı Mehdi Mıhçı'nın başarılı bir operasyonla sahte kimlikle İstanbul’da yakalandığını açıkladı. 

MSB: 9 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığının Twitter adresinden yapılan açıklamada, "Teröre ve teröriste hiçbir yerde geçit yok! Suriye’nin kuzeyinden Mardin hudut hattımıza taciz ateşi açan 6 PKK/YPG'li terörist Türk Silahlı Kuvvetlerimizin cezalandırma atışları ile etkisiz hâle getirildi." denildi.

Teröre ve teröriste hiçbir yerde geçit yok!

Suriye’nin kuzeyinden Mardin hudut hattımıza taciz ateşi açan 6 PKK/YPG'li terörist Türk Silahlı Kuvvetlerimizin cezalandırma atışları ile etkisiz hâle getirildi.#MSB pic.twitter.com/mQGSdzMEJX

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) August 11, 2022

3 TERÖRİST DAHA ETKİSİZ!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, " Eren Abluka-29 İç Güvenlik Operasyonu kapsamında Hakkari Çukurca Kazan Vadisi'nde, biri turuncu kategoride 3 terörist etkisiz hale getirildi" açıklamasını yaptı.

İçişleri Bakanlığı tarafından operasyonla ilgili yapılan açıklamada, “ Eren Abluka-29 operasyonu çerçevesinde, Hakkari İl Jandarma Komutanlığınca, Hakkari ili Çukurca ilçesi Meşeli Mahallesi Kazan bölgesinde, 10 Ağustos günü, J-SİHA, ANKA ve Hava Kuvvetlerinin desteğinde JÖH ve Jandarma Komando timlerinin katılımıyla icra edilen istihbarata dayalı nokta operasyonunda, 1’i turuncu kategoride olmak üzere toplam 3 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlara devam edilmektedir” ifadeleri yer aldı.

YA TESLİM OLUN
Ya SARI TORBA KAÇINILMAZ

Gece yine boş durmadık.

Eren Abluka-29 İç Güvenlik Operasyonu kapsamında Hakkari Çukurca Kazan Vadisinde,
BİRİ TURUNCU KATEGORİDE
ÜÇ TERÖRİST ETKİSİZ

Kahraman Jandarmamıza tebrikler

— Süleyman Soylu (@suleymansoylu) August 11, 2022

PKK'LI TERÖRİST PATLAYICI VE CANLI BOMBA YELEĞİYLE YAKALANDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK/KCK Terör Örgütü mensubu Abu Ali kod adlı Hasan Najjar'ın 1.8 kg C-4 Plastik Patlayıcı, canlı bomba yeleği ve çok sayıda mühimmatla yakalandığını açıkladı. Soylu, "Sınırlarımız içinde de, sınır ötesinde de terörislere göz açtırmayan; Emniyet Teşkilatımıza, Emniyet İstihbarat Birimlerimize, Jandarmamıza, Suriye Görev Gücü'ndeki Kahraman Evlatlarımıza tebrikler" ifadelerini kullandı.

Emniyet İstihbarat Başkanlığı koordinesinde Hatay İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Suriye Görev Gücü ortak operasyonunda;

Azez Mare Bölgesinde PKK/KCK Terör Örgütü mensubu Ebu Ali kod Hasan Najjar,
1.8 kg C-4 Plastik Patlayıcı
canlı bomba yeleği ve çok sayıda mühimmat ile yakalandı+ pic.twitter.com/mr6dh9Z00K

— Süleyman Soylu (@suleymansoylu) August 11, 2022