USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Piyasaların gözü Merkez Bankası'nda! Faiz kararı yarın

Ekonomi - Merkez Bankası yarın faiz kararını açıklayacak. Piyasa beklentisi MB'nin faizi sabit bırakacağı yönünde... A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan, Merkez Bankası'nın TL'ye yönelik yönlendirmeler yapabileceğine dikkat çekti.

Piyasaların gözü Merkez Bankası'nda! Faiz kararı yarın
21-02-2024 15:18
Google News

Merkez ÖZETİ| Bankası, yılın ikinci faiz kararını yarın açıklayacak. Piyasaların beklentisi Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 45'te sabit bırakacağı yönünde.

A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan, Haber7'ye yaptığı değerlendirmede, politika faizinin sabit bırakılmasının güçlü bir öngörü olduğunu belirtti.

Doğan, Merkez Bankası'nın vereceği mesajların piyasaları yönlendirme noktasında oldukça önemli olduğunu vurguladı.

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI YARIN

Merkez Bankası'nın faiz oranlarında bir değişiklik yapmayacağını beklediğini ifade eden Doğan, son enflasyon raporu sunumunda Merkez Bankası Başkanı'nın net bir şekilde faizlerde değişiklik olmayacağı yönünde mesaj verdiğini hatırlattı. "Yeni bir faiz artırımının şu aşamada gündeme gelmesi mümkün görünmüyor" dedi.

Enflasyon raporu sunumunda Para Politikası Kurulu metninde yer alacak ifadelere dair ipuçlarını piyasaların aldığına işaret eden Doğan, "Para politikasında sıkı duruşun korunacağına yönelik kararlı bir tablo vardı" diye konuştu.

Bu mesajların yarın da tekrarlanacağı kanaatinde olduğunu belirten Doğan, "Farklı olarak TL noktasında piyasalara yönlendirme yapılabilir" dedi.