USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Paranız Olsa Dahi Ferrari Almamanız İçin 9 Mantıklı Sebep

Pek çok otomobil tutkununun hayallerini süsleyen, kırmızı rengiyle akıllarımıza kazınan Ferrari, zaten neredeyse hiçbirimizin alamayacağı otomobiller yapıyor. Bazı açılardan bakınca bir Ferrari sahibi olmamamız avantajlı bile olabilecek gibi gözüküyor.

Paranız Olsa Dahi Ferrari Almamanız İçin 9 Mantıklı Sebep
22-12-2022 18:16
Google News

Çocukluğumdan ÖZETİ| beri sahip olmak istediğim otomobiller arasında başı Ferrari F360 Modena çeker. Bu durum yalnızca benim için değil, otomobil seven hemen herkes için geçerlidir; herkes bir Ferrari’si olsun ister. İkonik kırmızısıyla göz alan bu gösterişli hız canavarının koltuğuna geçmek istemeyen kimseyi bulamazsınız. Bir Ferrari kullanma fırsatı olup da geri çeviren kimse yoktur.

Öte yandan Ferrari sahibi olma rüyamız, çok hızlı bir şekilde kabusa dönüşebilir. Ferrari alması da bakması da satması da ciddi bir sorun teşkil edebiliyor. Gelin, bu durumun nedenlerine birlikte bakalım.

Enişte Doblo'su değil ki kolayca satılsın.

ferrari

Öncelikle Ferrari, araçları üzerinde çok ciddi bir kontrol sahibidir. Aracı almak için gereken parayı toparlasanız bile Ferrari size araç satmayabilir. Örneğin Kardashian ailesi, bütün paralarına ve şöhretlerine rağmen Ferrari alamazlar. İkinci el Ferrari bile almak isteseler, İtalyan devi, araçların satışına izin vermez. Yani hem sizin arabayı almaya layık olduğunuzu kanıtlamanız hem de arabanızı satacaksanız alacak kişinin de Ferrari tarafından kabul edilmesi gerekir. 

Öyle ailece pikniğe falan da gidilmez, çünkü sadece iki kişilik.

ferrari koltukları

Neredeyse bütün Ferrari modelleri iki kişiliktir. Zaten bu iki kişiden birisi sürücü olacak. E bu durumda ailecek bir yere gitmek istediğinizde, çocuğunuz olduğunda milyonlarca lira verdiğiniz otomobilinizi kullanamazsınız. 

Arabaya güvensek yollara güvenemememize neden olan çukurlar, bozuk yollar.

bozuk yol

Ülkemizdeki yolların durumu ortada, dünyanın en iyi yollarına sahip olduğumuzu söylemek kolay değil. Bazı yollarımız şehir içi ana arterlerden çok Paris-Dakar Rallisi’nin bir etabı gibi gözüküyor.

Bir diğer sorun da yüksek kasisler.

kasis

Bu kadar alçak bir otomobille kasisleri aşmak ciddi bir sorun olacaktır. 

Tatile gidecek olsak kargo bekletecek bagaj derdi.

ferrari bagaj

Bir diğer konu da bagaj. Bir Ferrari’nin üretilme aracı hızlı gitmektir. Bu yüzden de otomobilde ekstra ağırlıklara çok fazla yer yoktur. Pek çok Ferrari sahibine göre araçla birkaç ufak çanta taşımak mümkün olsa da, büyük bavulları evde bırakmak gerekiyor. 

Binmesi de inmesi de ayrı dert olabilir.