USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Para kulesinin CHP'ye faturası ne olacak? İki ihtimal var

CHP'de yargıya taşınan para kulesi, yeni ilişki ağlarını da ortaya çıkarıyor. Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, İmamoğlu'nun rant düzeni kurduğuna dikkat çekti. Selvi, yargılama sonucunda alınabilecek önlemleri de yazdı.

Para kulesinin CHP'ye faturası ne olacak? İki ihtimal var
20-03-2024 14:07
Google News

CHP ÖZETİ| İl Başkanlığında çekilen para kulesi görüntüleri, ilginç ilişki ağını da ortaya çıkarıyor. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, İstanbul'da rant düzeni kurduğu, CHP'de kongre kazandığı söyleniyor. 

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde rant düzenini yazdı. Ekibin liderinin İmamoğlu olduğunu belirten Selvi, "Şimdi bu rant düzeniyle İstanbul’da seçimi almaya çalışıyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin imkânlarının 9 bakanlığa bedel olduğu ifade ediliyor. Ama İstanbul’daki rant düzeni dokuz ülkeye bedel. Bu rant düzeninin merkezinde Ekrem İmamoğlu var. Bu yapının liderliğini İmamoğlu yapıyor" ifadelerini kullandı. 

Avukatı Gökhan Taşkapan da "Alım işini Ekrem Bey'in talimatıyla Fatih Keleş yürüttü" demişti. 

Selvi yazısında şu bilgileri de verdi: 

"Ekrem İmamoğlu, Fatih Keleş, Tuncay Yılmaz ve Ertan Yıldız dörtlü bir ekip. Özgür Karabat, Turan Taşkın Özer ve İl Başkanı Özgür Çelik’le birlikte İmamoğlu’nun operasyon ekibini oluşturuyorlar.

'İBB'de İmamoğlu yönetiminde paralel yönetim oluşturuldu!'"İBB'de İmamoğlu yönetiminde paralel yönetim oluşturuldu!"

Ve para kulesi skandalına İBB de karıştı: İhale karşılığı alınan 1 milyon çantayla gelmiş!Ve para kulesi skandalına İBB de karıştı: İhale karşılığı alınan 1 milyon çantayla gelmiş!

CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...

ERTAN YILDIZ

Bu arada İmamoğlu’nun danışmanlarından Ertan Yıldız görüntülerde yer almıyor. Ama HTS kayıtlarına takıldığı için ifadesine başvurulacağı söyleniyor. Savcı doğru iz üzerinde gidiyor."

Ekrem İmamoğlu'nun siyasete kirli para soktuğunu vurgalayan Selvi, "Kirli para ile kirli siyaset düzenini kurdu. Bu parayla önce CHP İstanbul il binasını satın aldılar. Sonra CHP Kurultayı’nda delegeleri satın aldılar. Eğer seçimi kazanırsa kirli parasıyla ülkeye cumhurbaşkanı olmaya çalışacak" dedi. 

KILIÇDAROĞLU KABUL ETMEZDİ

Binayı satan Ali Rıza Braka; 24 milyon 360 bin lirayı resmi yoldan, 15 milyon lirayı ise elden aldığını söylemişti. Braka, "Sürekli olarak birileri çantalarla dışarıdan para getiriyordu" demişti. Selvi, binanın alım süreci hakkında da dikkat çeken bir bilgi paylaştı:

Binanın satın alınmasıyla ilgili olarak CHP MYK’da yapılan görüşmelerde elden para verildiğinden söz edilmemiş. Partinin resmi hesabından ödenen miktar bildirilmiş. “Eğer elden para verildiği bilgisi olsaydı, Kılıçdaroğlu kabul etmezdi. Elden para alınmaması konusu Kemal Bey’in kırmızı çizgisiydi” diyorlar. Kılıçdaroğlu hesap uzmanı. Bir partinin 15 milyon lira elden ödeme yapamayacağını iyi bilir.

Merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın yaşadığı kayıp trilyon davasını hatırlatan Selvi, yazısına şöyle devam etti: 

Çünkü Türk siyasetinin önünde kayıp trilyon davası nedeniyle Erbakan örneği duruyor. Erbakan iki kangal sucuk ve 1 teneke peynirden dolayı 2 yıl 4 ay hapis cezası aldı. Erbakan ve parti yöneticilerinin mallarına haciz konuldu. 896 bin TL için Hazine’ye 14.5 trilyon lira ödendi. Kayıp trilyon, para kulelerinin yanında bahşiş kalırdı.

BİNAYA EL KOYULUR MU

Para kuleleri olayında CHP’yi bir tehlike bekliyor. Konuştuğum hukukçular, Siyasi Partiler Kanunu’nun 76’ncı maddesine atıf yapıyorlar. 76’ncı maddede, “Bu kanun hükümlerine aykırı olarak bağış kabul ettiği, mal veya gelir edindiği Anayasa Mahkemesi’nce tespit edilen siyasi partilerin, bu yolla elde ettikleri gelirlerin tamamının, kanunda belirtilen miktarlardan fazla gelirleri ile taşınmaz malların kanuni miktarı geçen kısmının karşılığının Hazine’ye irat kaydedilmesine, taşınmaz malların ise Hazine adına tapuya tesciline karar verilir” deniliyor.

Yargılama sonucunda binanın Hazine’ye devredilmesi kararı çıkar mı? Ya da 15 milyon TL’lik bağış CHP’nin Hazine yardımından kesilir mi? Orasına yargı karar verecek.

BİR DE 2 MİLYON FARK ÇIKTI

Binayı satan Ali Rıza Braka’nın avukatı Gökhan Taşkapan ise savcılıktaki beyanında, fiyat olarak CHP’ye 43 milyon lira bildirildiğini ancak 41 milyon liraya anlaştıklarını söylüyor. Peki aradaki 2 milyon fark ne oldu?

Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da kurduğu rant düzenini, “kelle koparan” Fatih’i, yüzde komisyoncuyu anlamamıza yarayan bilgi Av. Gökhan Taşkapan’ın beyanında ortaya çıkıyor.

GÜL İNŞAAT’TAN GELEN PARA

Bakın 2 milyon nasıl alınmış? Av. Taşkapan anlatıyor:

“CHP tarafı taşınmazları satın alırken Gül İnşaat sahibi Metin Gül’ün binanın alınmasına 2 milyon lira yardım etmesini istedi. Bu nedenle birçok kez Gül’ün de bulunduğu toplantılar gerçekleştirdik. Gül bana kendisinin Büyükçekmece’de ve Sarıyer’de çok fazla yatırımı olduğunu, CHP’den Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve dosyada ismi bulunan Fatih Keleş’in arada bulunan 2 milyon lirayı kendisinden istediklerini, bu parayı vermezse bu kişilerin yatırımlarını durduracaklarını söylediklerini, Keleş’in Ekrem İmamoğlu’na yakın olması nedeniyle bu durumdan korktuğunu ve mecburen parayı ödemek zorunda olduğunu söyledi. Bu nedenle bize ‘Bu 2 milyon liranın 1 milyon lirası sizden olsun, geri kalan 1 milyon lirayı da ben ayrıca size elden vereceğim’ dedi. Biz de kendisi zor durumda kalmasın diye 41 milyon lira olarak güncelledik.”

Resmen müteahhitlere salma salmışlar. Bakalım kaç salma salınıp ne kadar kafa kopartıldı?

KOMİSYON İSTEYEN CHP’Lİ KİM

Bir de bina satışından para isteyen CHP yöneticisi işi var.

Av. Gökhan Taşkapan, CHP eski milletvekili gazeteci Barış Yarkadaş’a yaptığı açıklamada ise, pazarlıklar sırasında bir CHP yöneticisinin kendisinden komisyon istediğini söylüyor: “Binanın alım pazarlığı sürerken partiden biri benden 2 milyon TL istedi. Mülk sahibinden de istediler. Ben bunu Kaftancıoğlu’na bildirdim. Canan Hanım bana teşekkür edip gereken önlemi aldığını söyledi. Partinin bir yöneticisi, Canan Hanım biliyor.”

 Neler olmuş neler? O yüzden vay vay vay diyorum, başka bir şey demiyorum.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Tesla Model 3, Hatchback Bir Araç Olsaydı Nasıl Görünürdü?
Tesla Model 3, Hatchback Bir Araç Olsaydı Nasıl Görünürdü?

Bir tasarımcı, Tesla’nın sadece sedan olarak sunulan en ucuz arabası Model 3’ü hatchback olarak hayal etti. Sonuçlarda, özellikle Avrupalıların çok seveceği bir otomobil ortaya çıktı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu