USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Panterlerlerin Özellikleri Hakkında Gerçekler - Webtekno

Vahşi doğanın en sinsi avcılarından bir tanesi olarak bilinen panter, bu özellikleri sayesinde ormanın hayaleti olarak da anılırlar. İnanılmaz bir hızla koşan, durduğu yerde metrelerce zıplayan, suda bir balık gibi yüzebilen bu etkileyici canlı panter hakkında bazılarını ilk ke

Panterlerlerin Özellikleri Hakkında Gerçekler - Webtekno
01-10-2023 15:13
Google News

Geçtiğimiz ÖZETİ| yıllarda Marvel Sinematik Evreni’ne dahil olan Black Panther isimli kahraman sayesinde hepimiz neymiş ya bu panter diye merak etmeye başladık. Aslında belgesel izleyen insanların panter hakkında az çok bilgisi vardır ancak bu canlıların sahip olduğu yetenekler o kadar hayret verici ki zaman zaman gördüğümüz özelliklerin gerçekliğine inanmakta güçlük çekebiliriz.

Panterler inanılmaz bir hızla koşuyorlar, suda balık gibi yüzüyorlar, yetmezmiş gibi inanılmaz yüksekliklere kolayca zıplayabiliyorlar. Ormanın derinliklerinde bir hayalet gibi tek başına yaşayan bu canlıların avı olma düşüncesi bile tüyler ürpertici çünkü tüm bu muhteşem becerilerinin yanı sıra aynı zamanda sinsi bir avcı olmayı da başarıyorlar. Gelin panterler hakkındaki ilginç gerçeklere biraz daha yakından bakalım.

Panterler hakkında bilgiler:

Panter ailesi düşündüğümüzden daha geniş.Farklı kıtalarda yaşasalar bile benzer ekosistemlerde var olurlar.Farklı farklı renklerde panter görmek mümkün.En hızlı değil ama çok hızlı.Hızlı koştukları yetmezmiş gibi iyi de yüzerler.Çiftleşme dışında bir panteri kolay kolay sosyal bir ortamda göremezsiniz.Panterler, gücü yettiği her canlıyı yiyebilir.Kuzey Amerika panteri hakkında kanıtlanmamış bir efsane var.Panterler tıpkı bir aslan gibi kükreyebilir.Panterlerin soyu tükendi mi sorusunun yanıtı biraz üzücü.

Panter ailesi düşündüğümüzden daha geniş:

büyük kediler

Panter olarak bildiğimiz canlılar Pantherine ailesinin bir üyesidir. Bu aileye aynı zamanda jaguar olarak da bilinen ama farklı bir tür olan siyah panterler, leoparlar, aslanlar, kar leoparları ve kaplanlar da dahildir. Tabii farklı alt türlere aittirler ama yine de aynı ailedirler. Panterlerin renklerinin bu şekilde gelişmesine neden olan durum ise bir tür koyu renkli melanin mutasyonudur. 

Farklı kıtalarda yaşasalar bile benzer ekosistemlerde var olurlar: