USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Panseksüel Nedir, Biseksüel ile Farkı Var mı?

Panseksüellik, son yıllarda daha fazla farkındalık kazanmış bir kavram olsa da birçok kişi için hâlâ bir muamma. Özellikle biseksüel ile karıştırılıyor ancak panseksüel kavramı aslında çok daha fazlasını içeriyor. Eğer daha önce hiç duymadıysanız ya da adını duydunuz

Panseksüel Nedir, Biseksüel ile Farkı Var mı?
18-04-2024 22:42
Google News

Cinsel ÖZETİ| yönelimlerin çeşitliliği içinde panseksüelliğin yeri bir başka konumda. Diğer cinsel yönelimler ile arasındaki bazı farklar da panseksüel olanları ayırıyor.

Her geçen gün panseksüel birey sayısı artış gösteriyor ancak bu demek değil ki bu tanım hayatımıza daha yeni girdi. Onlarca yıldır hayatımızda olan panseksüel kime denir diye merak ediyorsanız sizi içeriğimize alalım.

En başından başlayalım. Panseksüel ne demek?

Panseksüel ne demek

Panseksüel, kelime kökeni olarak Yunanca 'pan' (her şey) ve Latin 'sexualis' (cinsel) kelimelerinin birleşiminden türemiş. Yani adından da anlaşılacağı üzere, her türlü cinsiyete karşı potansiyel bir çekim hissi ifade ediyor.

Ancak bu tanım, panseksüelliği tam anlamıyla açıklamaktan çok daha fazlasını yapıyor. Panseksüel bireyler, cinsiyet kimlikleri veya biyolojik cinsiyetler ne olursa olsun insanlara romantik veya cinsel çekim hissedebilirler. Buna onların cinsiyeti değil, kişiliği ve bireyselliği öne çıkaran bir çekim biçimidir de diyebiliriz.

Panseksüel bayrağı neyi ifade ediyor?