USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Pangolinler Hakkında İlginç Bilgiler - Webtekno

Memeli bir canlı olmasına rağmen derisi pullarla kaplı olan pangolinler, bu özellikleri nedeniyle masallardan çıkmış canlılara benziyorlar. Maalesef böyle görünmeleri onların sonunu getiriyor çünkü hem etlerini yemek hem de derisini kullanmak için onları avlayan kaçak avcılar va

Pangolinler Hakkında İlginç Bilgiler - Webtekno
13-11-2023 14:57
Google News

Memeli ÖZETİ| canlılar dediğimiz zaman hepimizin aklına ortak özelliklere sahip birkaç hayvan gelecektir. Peki aklınıza gelen canlılar arasında yerde sürünür gibi hareket edip böcek yiyen derisi pullarla kaplı bir tür var mı? Muhtemelen yoktur çünkü tüm bu özelliklere sahip bir canlı olan pangolin pek bilinmiyor, bilinse bile memeli olduğu gibi bazı temel özellikler hiç duyulmamış oluyor.

Asya ve Afrika kıtasında yaşayan bir canlı türü olan pangolinler, derisi pullarla kaplı tek memelidir. Bu benzersiz özelliği maalesef kaçak avcıların da dikkatini çekiyor. Farklı bölgelerde yaşayan farklı türleri kaçak avcılar tarafından sistematik olarak avlanan pangolinlerin illegal satış fiyatı her geçen gün artıyor. Bunun anlamı, yakında onlardan geriye yalnızca şu an okuduğunuza benzer içerikler kalacak demek oluyor.

Pangolinler hakkında ilginç bilgiler:

Eşi benzeri olmayan bir zırha sahip.Pangolin adı, uyguladıkları savunma tekniğinden geliyor.Her yıl on milyonlarca böcek yerler.Bilinen sekiz farklı pangolin türü var.Boyutları düşündüğünüzden daha uzun olabilir.Pangolinler kaçak avcıların gözdesi konumunda.Her doğumda tek bir yavru dünyaya getirirler. Pangolinler yakında tamamen yok olacak.

Eşi benzeri olmayan bir zırha sahip: