USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Özgür Özel'in İmamoğlu'nu kurtarma girişimi boşa çıktı! Para kulesinde yalan ifşa oldu

Gazeteci Nedim Şener, para kuleleri skandalında CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Ekrem İmamoğlu'nu korumak için söylediği yalanı ifşa etti.

Özgür Özel'in İmamoğlu'nu kurtarma girişimi boşa çıktı! Para kulesinde yalan ifşa oldu
25-03-2024 17:28
Google News

CHP'li ÖZETİ| isimlerin balya balya paraları saydığı para kuleleri skandalında tartışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Olayla ilgili her geçen gün yeni bir görüntü ve yeni bir bilgi eklenirken ipin ucu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelmeyi sürdürüyor.

Konuyla ilgili Hürriyet yazarı Nedim Şener de bugün kaleme aldığı köşe yazısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in bir yalanını ortaya çıkardı. "Normal bir insan, ortaya çıkması dakikalar sürecek bir yalanı hem de kameralar önünde nasıl söyler anlamıyorum." diyen Şener, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu kurtarayım derken partisini zora soktuğunu söyledi.

ÖZGÜR ÖZEL'İN YALANI

Şener, Ekrem İmamoğlu’nun “kasası” diye bilinen Fatih Keleş'in, İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz ile taşıyıp, saydığı paraları CHP milletvekili ve İmamoğlu'nun avukatı Turan Taşkın Özer'den aldığını söylediğini hatırlatarak, paranın kaynağına hiç değinmeyen Özgür Özel'in balya balya paraları sayan Fatih Keleş’i sözde yetkili ilan ederek soruşturmanın üzerini örteceğini zannettiğini belirtti. 

Özel'in bir televizyon programında kendisine yöneltilen soruya görüntülerde para sayan kişi olan Fatih Keleş'in il saymanı olduğunu şeklinde cevap verdiğini söyleyen Şener, Özel'in programda şunları söylediğini ifade etti; “Bu görüntülerin eski olduğu ortaya çıktı. O görüntüyü genişletince ve gerçeğine ulaşınca görüntünün il binası satın alması için olduğu ortaya çıkıyor. Para sayan kişinin o gün Ekrem Bey’in danışmanı değil, ilin saymanı, il yönetici olduğu ortaya çıkıyor. Etrafındaki herkes gayet meşru bir iş yapmanın bilinciyle... Biz bu yapılan soruşturmanın en hızlı şekilde sonuçlanmasını istiyoruz.”

KÜÇÜK ARAŞTIRMAYLA GERÇEK ORTAYA ÇIKIYOR

Özel'in bu sözlerinin yalan olduğunun ortaya çıkarılması için büyük çabalara gerek olmadığını söyleyen Şener, 2019 tarihinde CHP il saymanlığı görevinde başka bir ismin olduğunun görüldüğünü söyledi.

Daha ilginç bir tespitini söyleyen Şener, "2009’dan beri CHP üyesi olan Fatih Keleş hiçbir zaman CHP İstanbul İl yöneticisi olmamış, dolayısıyla hiçbir zaman ‘İl Saymanlığı’ görevinde bulunmamış." dedi. 

KAYIT DIŞI PARAYI AKLAMA ÇABASI

Görüntülerin çekildiği 2019'da CHP İl Saymanı Zehra Özdemir olduğunu ifade eden Hürriyet yazarı, şu sözlere yer verdi;

Özgür Özel’in CHP Genel Başkan olarak Fatih Keleş’in il saymanı olarak para saydığını söylemesi hata ya da bilgisizlikle açıklanabilecek bir durum değil. Bu herkesin gözüne baka baka kayıt dışı parayı aklama çabasından başka bir şey değildir.

Nitekim Fatih Keleş’in halen başkanlığını yaptığı İBB Spor Kulübü internet sitesinde yer alan özgeçmişinde böyle bir bilgi yer almadığı gibi, soruşturmada verdiği ifadesinde de ne CHP il yönetiminde görev yaptığı ne de il saymanı olduğuna dair bilgi yer almıyor.
Fatih Keleş'in de savcılıktaki ifadesini aktaran Şener, Keleş'in kendisini şöyle anlattığını yazdı;

“2009 yılından beri Cumhuriyet Halk Partisi üyesiyim. Bu partinin birçok kademesinde görev yapmakla birlikte halihazırda CHP Beylikdüzü Meclis üyesiyim. Kamuoyuna yansıyan ve şu anda hakkımda soruşturma başlatılmasına neden olan görüntüler 2019 yılının Aralık ayına aittir. Ben bu tarihte resmi olarak CHP Beylikdüzü Meclis üyesiydim. Bunun dışında parti içinde resmi veya gayriresmi görevim ve sorumluluğum yoktur. Ben aynı zamanda 2019 yılından beri İBB Spor Kulübü Başkanı’yım. O tarihlerde İBB Spor Kulübü dernek statüsündeydi. Ben de dernek genel kurulu tarafından kulüp başkanı olarak seçilmiştim. Halen bu görevim devam etmektedir.”

ÖZEL VE İMAMOĞLU'NU RAHATSIZ EDİYOR

Para kuleleri soruşturmasının her geçen gün genişlemesinin Özgür Özel’i, Ekrem İmamoğlu'nu rahatsız ettiğini belirten Şener, "Özellikle Fatih Keleş’in paraları şimdi CHP milletvekili olan Turan Taşkın Özer’in ofisinden aldığına dair sözleri, gerçeği ortaya koymaktan uzak olduğu ortaya çıkıyor. Savcılığın odaklandığı noktalardan birisinin de paranın kaynağı olduğu anlaşılıyor. Çünkü ortaya her çıkan görüntü, verilen her bir ifade eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu her ne kadar “Bilmiyorum” dese de paranın kaynağı konusunda fotoğrafı netleştiriyor." ifadelerini kullandı.

Şener yazının son kısmında şu sözlere yer verdi;

Şu ana kadar İBB’den ihale verilecek kişiden temin edilen paralar, korkutularak, tehditle işadamlarından toplanan paralar, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin oğlu Serkan Çebi’nin, Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Melih Morsünbül’ün, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in Özel Kalem Müdürü Onur Öksel’in görüntüleri, balya balya paraların kaynağı konusunda fikir veriyor. Özgür Özel’in yalanlara sığınması, İmamoğlu’nun her geçen gün artan korkusu, CHP’lilerin “Saraçhane Bülbülleri” adını verdiği fonlanan medyacıların suskunluğu da bundan.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Tesla Model 3, Hatchback Bir Araç Olsaydı Nasıl Görünürdü?
Tesla Model 3, Hatchback Bir Araç Olsaydı Nasıl Görünürdü?

Bir tasarımcı, Tesla’nın sadece sedan olarak sunulan en ucuz arabası Model 3’ü hatchback olarak hayal etti. Sonuçlarda, özellikle Avrupalıların çok seveceği bir otomobil ortaya çıktı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu