USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Özgür Özel'den DEM ile ortaklığa yeni isim: Kardeş ittifakı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, terör örgütünü siyasi kolu gibi hareket eden DEM'le ittifakını kardeşlik ittifakı olarak nitelendirerek, 'Bizim ittifakımız Türkiye ittifakı. Yağmur gibi oyları sandıkta buluşturun' dedi.

Özgür Özel'den DEM ile ortaklığa yeni isim: Kardeş ittifakı!
13-03-2024 17:12
Google News

CHP ÖZETİ| Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir programı kapsamında Ödemiş Hükümet Konağı önünde halk buluşmasına katıldı. Özel,  terör örgütünü siyasi kolu gibi hareket eden DEM'le ittifakını kardeşlik ittifakı olarak nitelendirerek, "Bizim ittifakımız Türkiye ittifakı. Yağmur gibi oyları sandıkta buluşturun" dedi.

'EN GÜÇLÜ İTTİFAK BİZİZ'

Cumhur İttifakı'nın HÜDA PAR ile iş birliği yaptığını öne süren Özel, "Bu korku, şantaj, küfür ittifakının karşısında güçlü bir ittifak var. İçlerinde sosyal, milliyetçi, muhafazakar demokratları var. Bizim adımız 'Türkiye ittifakı.' Türkiye ittifakının renkleri ay yıldızlı, al bayrağın renkleridir. Türkiye gol atınca ayağa kalkan herkes, bu memleketin varlığını, birliğini savunan herkes Türkiye ittifakındadır. En güçlü ittifak biziz. Ödemiş kazanacak, Türkiye kazanacak" açıklamalarında bulundu.

Özgür Özel her ne kadar DEM'i kucaklamaya devam etse de partisindeki krizi de durdurmuş gibi görünmüyor. 

AFYON KRİZİNDE YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

CHP'nin Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal'ın, DEM Parti ile ilgili sözlerinin ardından başlayan krizde yeni detaylar ortaya çıktı. Köksal’ın CHP lideri Özel'e, “Ben atadan, dededen CHP'liyim. O müteahhit istedi diye ben bu partiden gitmem” dediği öne sürüldü.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Afyonkarahisar Belediyesi başkan adayı olan Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, belediyenin kapılarının DEM Parti hariç tüm siyasi partilere açık olacağını açıkladı.

Köksal'ın bu sözleri, DEM Parti ve ittifaka zarar geleceğini düşünen CHP'lilerin tepkisini çekti.

ÖZGÜR ÖZEL TOPARLAMAYA ÇALIŞMIŞTI

Köksal'ın sözlerini düzeltmeye çalışan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Burcu Başkan, Afyon'da konuşurken, 'Belediyenin kapılarını ardına kadar açacağız' diye söylerken orada bir küçük sürçü lisan oldu, 'Aman Başkanım sen düzelt' dedi. Seçildikten sonra Afyon Belediyesi'nin kapıları ardına kadar tüm siyasi partilere açıktır." ifadelerini kullanmıştı.

EKREM İMAMOĞLU KAPIYI GÖSTERDİ

Köksal'a tepki gösteren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, isim vermeden Köksal'a kendisine başka parti bulmasını söyledi.

BURCU KÖKSAL: TAVRIM NET

Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'nun açıklamaları sonrası Burcu Köksal, tavrının net olduğunu belirterek, "Belediye başkanı olduğumda belediyeyi DEM Parti ve HÜDA PAR ile yönetmeyeceğim." ifadesini kullanmıştı.

"O MÜTEAHHİT İSTEDİ DİYE BEN BU PARTİDEN GİTMEM"

Köksal'ın, ayrıca Özel ile yaptığı telefon görüşmesinde İmamoğlu'nu kastederek, "Ben atadan, dededen CHP'liyim. O müteahhit istedi diye ben bu partiden gitmem" dediği ortaya çıktı.

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın moderatörlüğünde ekrana gelen Tarafsız Bölge programında bu iddiayı dile getiren gazeteci Melik Yiğitel, ikili arasındaki durumun giderek sertleştiğini belirtti.