USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Özel’den tepki çeken görüşme: Türk ordusunu Nazi’lere benzeten Tahmaz’ı ağırladı!

CHP lideri Özgür Özel'in görüştüğü Barış Vakfı Başkanı Hakan Tahmaz'ın, TSK'yı soykırımcı Nazi ordusuna benzeten skandal yorumlar yaptığı ortaya çıktı.

Özel’den tepki çeken görüşme: Türk ordusunu Nazi’lere benzeten Tahmaz’ı ağırladı!
03-01-2024 21:22
Google News

Haber7 ÖZETİ| - ÖZEL

Terör örgüyü PKK'ya yakın siyasi ve sivil toplum kuruluşlarla yakın temas kuran CHP Genel Başkanı Özgür Özel, icraatlarıyla Kemal Kılıçdaroğlu’nu bile aratıyor. CHP lideri Özel, kahraman Mehmetçiğe "soykırım" yaftası vurmaya kalkan sözde Barış Vakfı'nı genel merkezde ağırladı.

CHP'li Özel, Barış Vakfı Başkanı Hakan Tahmaz ile görüştü. CHP'li Özgür Özel, Hakan Tahmaz öncülüğündeki heyet baş başa görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme sonrası Özgür Özel ve Hakan Tahmaz, Atatürk portresi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ziyarete ilişkin kareleri Özgür Özel, resmi sosyal medya hesapları üzerinden yayınladı.

Barış Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Tahmaz ve Yönetim Kurulu üyeleriyle Genel Merkezimizde bir araya geldik. pic.twitter.com/F2bQkU3FgJ

— Özgür Özel (@eczozgurozel) January 2, 2024

TÜRK ORDUSUNU NAZİ KATİLLERİNE BENZETTİ!

CHP lideri Özgür Özel'in genel merkezde ağırladığı Barış Vakfı Başkanı Hakan Tahmaz'ın skandallarla gündeme geldiği ortaya çıktı.

Tahmaz'ın, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni soykırımcı Nazi ordusuna benzettiği ve Mehmetçiğe uluslararası kuruluşların soruşturma açmasını istediği öğrenildi.

TSK'nın PKK'lı teröristleri kimyasal silah kullanarak etkisizleştirdiği yalanına destek veren Hakan Tahmaz'ın, 22 Ekim 2022'de Mezopotamya Ajansı'nda yayınlanan görüşünde şu skandal sözler yer alıyor:

“Türkiye başka ülkenin topraklarında, Irak Kürdistan bölge yönetiminin egemenlik alanında bunu yapıyor. Bütün bölge İran, Irak, Suriye bundan etkilenir. Sözünü ettiğiniz görüntüleri bir iddia olarak dahi değerlendirsek, insanın tüylerini ürperten görüntüler. Görüntüler İkinci Dünya Savaşı’ndaki Nazi ordularının uygulamalarını hatırlatıyor. İnsanlarımız sadece işin bu yönünü düşündüklerinde dahi, güvenlik politikalarının hangi boyutlara vardığını çok rahat görecekler ve kavrayacaklar. Buna sessiz kalmanın bize ağır bedelleri olacağını düşünmeliyiz.”

CHP lideri Özgür Özel'in "özel konuk" olarak genel merkezde ağırladığı Tahmaz, PKK yalanlarıyla ilgili sözlerini şöyle sürdürüyor:

BM’nin bu nedenle çok etkin bir soruşturma yapması gerektiğini vurgulayan Tahmaz, Bütün uluslararası güçlerin, sivil toplum örgütlerinin bu konuda bir girişiminin olması lazım. İç meselede şunu yapmak daha doğru olur. İddiaların uluslararası bir suç olduğunu göstermek gerekir.

__________

ŞEHİTLER İÇİN YAS İSTEDİ, BİR HAFTA SONRA ÇALGI ÇENGİYLE EĞLENDİ

Irak'ın kuzeyinde şehit düşen askerleri siyasi malzeme yaparak ortak bildiriye 'milli yas' gerekçesi ile imza atmayan Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu, Halk TV'de yayınlanan yılbaşı programında sahnede sanatçılarla eğlenmişti.