USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Oyunlardaki Üzücü Easter Egg'ler - Webtekno

Video oyunu severlerin oyunlarda umarsızca kovaladıkları, bulmak için çok uğraş verdikleri, geliştiricilerin oyunun içine gizleyerek yerleştirdiği unsurlara easter egg deniyor. Bu easter egg’ler çoğunlukla eğlenceli materyaller barındırsa da bazıları hayatı sorgulamamıza sebep

Oyunlardaki Üzücü Easter Egg'ler - Webtekno
31-08-2023 21:58
Google News

Oyun ÖZETİ| oynarken denk geldiğimiz easter egg’ler çoğunlukla eğlenceli olurlar ve bizi kısa bir süreliğine de olsa akışına kapıldığımız hikâyenin dışına çıkartırlar. Ancak her easter egg böyle değil; bazıları öyle üzücüdür ki bizi hikâyenin dışına çıkarmakla kalmaz, belli bir süre uzaklara dalmamıza sebep olur…

Neyse ki üzücü easter egg’ler, eğlenceli veya gönderme amaçlı olanlara kıyasla bir hayli azlar. Dolayısıyla aralarından en üzücü olanlarını seçmek pek zor olmadı. (Listeye geçmeden uyaralım, listeye aldığımız olaylar spoiler içeriyor olabilir.)

Far Cry New Dawn: Far Cry 5’teki can dostumuz Boomer’ın mezarı

Far Cry 5, gerek açık dünyası gerek müzikleriyle seri içerisinde en otantik olan oyun. Bu oyunla birlikte seriye ‘yoldaş’ mekaniği gelmişti. Açık dünyada belirli NPC’ler ile karşılaşıp onlarla birlikte hareket edebiliyorduk. Bu yoldaşlardan biri de cesur köpek Boomer idi.

Far Cry 5’in hikâyesinin sonunu biliyorsanız, Boomer’ın kaderini de tahmin edebiliyorsunuzdur. Far Cry 5’in olaylarından 17 yıl sonrasını anlatan Far Cry: New Dawn’da can dostumuz Boomer’ın mezarını bulabiliyoruz.

Marvel’s Spider-Man: Oyunun içine koyulan evlilik teklifinin bir işe yaramaması

Aslında easter egg’in kendisi üzücü değil, sevindirici bir şey ancak ardından yaşanan olaylar bir hayli üzücü. Bir adam, Marvel’s Spider-Man piyasaya sürülmeden kısa bir süre önce Twitter’dan bir çağrıda bulunuyor ve sevgilisine evlilik teklifini oyunun içinde yapmak istediğini belirtiyor.

Bunun üzerine oyunun geliştiricileri, bir sinema tabelasının üzerine ‘Maddie, benimle evlenir misin?’ yazıyor. Ancak oyunun çıkışına az bir süre kala bu kişi, kız arkadaşı tarafından aldatılıyor, hem de kişinin ağabeyi ile. Tabii ki ilişkileri son buluyor ancak evlilik teklifini hâlâ oyunun içinde bulabiliyoruz.

Dead Island: Fragmanda zombilere yem olan çekirdek ailenin odası