USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Otomobil Firmalarının Kara Listeye Aldığı Ünlüler

Şan, şöhret, milyonlarca hayran, sayılamayacak kadar çok para… Bunlarla dünya üzerinde satın alınabilecek hemen her şeyi alabilirsiniz ancak bazı firmalarla ters düşerseniz, zenginliğinizin hiçbir anlamı kalmıyor.

Otomobil Firmalarının Kara Listeye Aldığı Ünlüler
12-01-2023 13:33
Google News

Dünya ÖZETİ| üzerinde paranın satın alamayacağı bir şey olmadığını düşünen çok sayıda insan var. Gerçekten de yeterince zengin olan insanların erişemeyeceği çok da fazla bir şey yok, ancak yine de erişemeyecekleri şeyler de bulunuyor. Zira pek çok firma, sadece paraya değil imajlarına ve marka değerlerine de önem veriyor. Özellikle de otomotiv firmaları bu konuda oldukça ciddi. 

Daha önce lüks markaların otomobillerini almayı başarmış ancak sonrasında yaptıkları nedeniyle hem otomobillerini, hem de bu firmaların yeni otomobillerini alma şanslarını kaybetmiş durumdalar. Gelin, bu ünlülerin hangi firmalar tarafından neden kara listeye alındığına bakalım.

Parasını ödemediği arabayla show yaparken Rolls-Royce'la ters düşen rapçi Tyga.

tyga

Tyga ismiyle bilinen Amerikalı rapçi Michael Ray Nguyen-Stevenson, 2016 yılında iki araç kiralamıştı ve bu araçlardan biri de Rolls-Royce Ghost olmuştu. Ünlü rapçi, bir noktada ödemeleri yapmayı bıraktığı için otomobilleri geri alındı.

Tyga, firmalara olan borçları yüzünden de mahkemelik oldu. Ardından da Rolls-Royce tarafından kara listeye alındı. Benzer bir yasak getiren diğer firma da Ferrari oldu. 

Güzelim Ferrari'yi internet puanları için maymun eden Deadmau5, İtalyanların kara listeye aldığı ünlülerden oldu.

ferrari

Yeterince zengin olan hemen herkesin bir spor araba, mümkünse de bir Ferrari alma isteği vardır. Öte yandan Ferrari’nin mümkün olan herkese araba satmak gibi bir isteği pek yoktur, markanın ve araçların imajını korumak daha önemlidir. Bu yüzden de Deadmau5, Ferrari 458 Italia’yı tamamen gök mavisine boyatıp üstüne de Nyan Cat kaplaması yaptırınca firma bu durumdan hiç memnun olmadı.

Kanadalı sanatçının “Purrari” adını verdiği aracını iade etmesi için Ferrari bir mektup gönderdi. Deadmau5, aracı orijinal rengine döndürürken, kendisine de Ferrari’nin yasaklı müşteriler listesinde bir yer bulmuş oldu.

Daha almadan arabayı satmanın yollarını düşünen John Cena, Ford'un kara listesine girdi.

john cena ford

Ford GT, tüm zamanların en ikonik spor arabalarından biri, 2016 yılında yeni bir nesille üretime dönmüştü. Aracın nadirliğini korumak isteyen Ford, oldukça yavaş şekilde ve kısıtlı sayıda üretilen yeni Ford GT’leri satarken bazı düzenlemeler yapmıştı. Bu düzenlemelerden biri de 24 ay boyunca aracı satma yasağıydı.

WWE yıldızı ve aktör John Cena, bir Ford GT almayı başaran isimlerden biri olsa da, bu kurala uymamış ve aracı aldıktan neredeyse hemen sonra, aldığı fiyatın üç katına satmıştı. Sonrasında mahkeme süreci başladı ve en sonunda Cena, anlaşmadan kazandığı tüm parayı hayır kurumlarına bağışlayıp Ford’dan özür diledi. Yine de kara listeye alınmaktan kurtulamadı.

Ferrari'nin şakası olmadığını zor yoldan öğrenen 50 Cent, arabasını kaybetti.

()

Ferrari, markanın canını sıkan ünlü bir isim olduğunda, o kişinin ne kadar ünlü olduğunu asla umursamaması ile biliniyor. 50 Cent de Ferrari 488’i bozulduğunda sosyal medyada yaptığı paylaşımın ardından Ferrari’nin bu yüzü ile tanıştı. İtalyan devi, araçlarını aşağılayan rapçinin elinden Ferrari’sini aldı ve 50 Cent’i kara listeye ekledi. 

Ferrari'sini reklamda kullanmaya çalışıp arabasından da olan Philipp Plein, şöhretin kara listeden kurtaramadıklarından oldu.

ferrari renk

Listenin yarısından fazlasının Ferrari’lerden oluştuğunu görüyoruz. Philipp Plein adlı ünlü tasarımcı, lüks İtalyan otomobillerini yeni kreasyonundaki ayakkabılar ile aynı renklerde boyayıp reklam kampanyasında kullanmıştı.

Maranello’daki yöneticiler bu durumdan hiç de memnun olmadıkları için Plein’i dava etti ve Ferrari markasını da sanatçının kendi tasarımlarına değer kazandırmakta kullandığını öne sürdü. Dava sonucundan Plein, Ferrari’li reklamları kaldırdı, araçlarını kaybetti ve 325 bin euro ceza ödemek zorunda kaldı. 

Özel üretim Ferrari'yi Dubai'deki polis araçlarına çeviren Justin Bieber da şahlanan atın çiftesini yedi. 

justin bieber ferrari

Justin Bieber bir gün kendisine Ferrari 458 Italia F1 Edition satın alır. Sonrasında da aracı modifiye etmek için bu alanda uzmanlaşmış bir mağazaya götürür. Her ne kadar Ferrari araçları kişiselleştirmek adına bazı ufak tefek değişiklikler yapmaya izin verse de, aracınızı tamamen elektrik mavisi boyatmanıza ve hatta logosunu kapatmanıza izin vermez. Hemen aracınızı eski haline getirmenizi, getirmeyecekseniz de geri vermenizi talep eder.

Bieber bunların hepsini yapıp, üstüne de çok içtiği bir gün Ferrari’sini bıraktığı yeri unutup aracı anca üç hafta sonra bulabilmesiyle kara listede kendisine sağlam bir yer edinir.

Amerika'nın cephelerde kullandığı Hummer'ı şekilden şekle sokan Britney Spears da kara listeye girdi.