USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

OPPO, vivo, OnePlus, realme, iQOO'yu Üreten BBK Electronics

Birçoğunuz OPPO, vivo, OnePlus, realme ve iQOO gibi akıllı telefon markalarınından illaki birkaçını duymuşsunuzdur. Bu telefonlar markaları genelde ucuzluğuyla ve cazip fiyatlarıyla tüketicileri cezbediyor. Sahi bu telefonları hiç kim yapıyor diye düşünmüş müydünüz?

OPPO, vivo, OnePlus, realme, iQOO'yu Üreten BBK Electronics
18-02-2024 22:07
Google News

İşin ÖZETİ| garip yanı bu telefonları üreten çatı şirket BBK Electronics, aslında Counterpoint'in son paylaşılan verilerine göre dünyanın en büyük pazar payına sahip 1. akıllı telefon üreticisi. Ancak bu zamana kadar ne "BBK" markalı bir telefon görmüşsünüzdür ne de bu şirketin adını duymuşsunuzdur.

Peki, Apple ve Samsung gibi devlerin hâkim olduğu bir pazarda, BBK Electronics nasıl bu kadar güçlü bir rakip hâline geldi? Gelin, birlikte hikâyesine göz atalım:

BBK Electronics'in hikâyesi, 1995 yılında Çin'de Duan Yongping'in vizyonuyla başlıyor.

Duan Yongping, BBK Electronics

BBK'nin kurucusu milyarder Duan Yong Pin, oldukça ilginç şekilde başarıya ulaşan bir isim. Geçmiş zamanlarda Nintendo'nun oyun konsolu pazarındaki hâkimiyeti sürerken, MediaTek'in de yardımıyla Çin pazarına yönelik "Super Gaming Console"u (Subor) geliştirdi ve Nintendo'ya resmen gözdağı vererek başa baş rekabet etmek istedi.