USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Opera Sanatçıları Çoğunlukla Neden Şişmandır?

Genellikle mitoloji, tarih, efsaneler ya da güncel olaylar çevresinde şekillenen ve zaman zaman müzikle bestelenebilen bir sahne eseri olan opera, içinde güzel sanatların neredeyse tüm unsurlarını barındıran tiyatral bir sanattır.

Opera Sanatçıları Çoğunlukla Neden Şişmandır?
05-02-2023 11:15
Google News

Yüzyıllardır ÖZETİ| dünyanın her yerinde varlığını sürdüren opera, bu sanatı icra eden sanatçıların bu kadar yüksek desibellerle nasıl şarkılarını söyleyebildikleri konusunda hepimizi düşündürmüş ve kendilerine hayran bırakmıştır. 

Opera sanatçıları özelinde dikkati çeken bir diğer konu ise onların sahip olduğu kilolardır. Opera kelimesini duyduğumuz an gözümüzün önünde kilolu, iri yarı bir sanatçı canlanır. Peki bunun sebebi nedir? Kişilerin opera yapmalarıyla kiloları arasında bir doğru orantı var mı?

Opera sanatçılarının çoğunlukla neden kilolu olduğuna dair çeşitli teoriler vardır. Bunlardan ilki, sanatçıların gırtlak yapısıyla ilişkili.

opera

Gırtlağı çevreleyen büyük miktardaki yağ dokusunun, rezonans kapasitesini arttırdığı ve böylelikle kulağa daha hoş gelen bir ses ürettiği kabul edilir. Fakat bu amaçla gırtlaktaki yağ dokusunun arttırılma çabası, beraberinde vücuttaki tüm yağ dokularının artış göstermesi de demektir. 

Opera sanatçılarının bilinen en büyük gayesi, opera binasındaki büyük orkestraya ait sesin daima üzerine çıkabilmek için normal bir insana oranla çok daha güçlü bir diyaframa ihtiyaç duymalarıdır.