USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Open AI, 3D Modelleme Yapan Yapay Zekâsını Tanıttı

OpenAI, yeni yapay zekâsı Point-E'yi tanıttı. Sistem, saniyeler içerisinde metinlerden 3D modelleme yapabiliyor.

Open AI, 3D Modelleme Yapan Yapay Zekâsını Tanıttı
21-12-2022 23:02
Google News

Metinden ÖZETİ| görsel oluşturan yapay zekâlar gittikçe yaygınlaşırken son zamanların popüler yapay zekâ sistemi DALL-E’nin arkasındaki şirket OpenAI’dan yeni bir hamle geldi. Elon Musk’ın da kurucuları arasında yer alan ABD merkezli şirket, dün yeni yapay zekâsı Point-E’yi tanıttı. Yeni sistem, yapay zekâ alanında büyük ses getireceğe benziyor.

Yeni yapay zekâ, genel olarak DALL-E’ye benzese de amacı farklı. Point-E, gittikçe yaygınlaşan 3D modelleme yapmada kullanıyor ve metinleri direkt olarak 3 boyutlu objelere dönüştürebiliyor. Bu tarz sistemlerin mevcut olduğunu belirtelim; ancak OpenAI’ın yeni yapay zekâsı çok daha hızlı ve verimli. Örneğin Google’ın DreamFusion’ı benzer işlevler için saatlere ve birden fazla GPU’ya ihtiyaç duyarken Point-E, bunu birkaç dakikada tek bir GPU ile yapabiliyor.

Point-E, metinleri önce görsele daha sonra 3D modellere dönüştürüyor

Point-E, modelleri ilk başta metinleri sentetik 3D görsellere, sonrasında ise çıktıyı renkli ve 3 boyutlu bir nokta bulutuna dönüştürerek yapıyor. ChatGPT'nin de arkasında olan OpenAI’dan Alex Nichol de yaptığı açıklamalarda sürecin saniyeler içinde gerçekleştirilebildiğini ve pahalı optimizasyon prosedürlerini ihtiyaç olmadığına dikkat çekiyor.