USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Okumayı En Çok Hızlandıran Yazı Fontu Hangisi?

Karakteri, modu, aktarılmak istenen duyguyu ifade edebilen araçlar hâline gelen yazı tipleri; hangi amaçlarla ortaya çıkarlarsa çıksınlar ortak bir özellikleri olmalı; okunabilirlik. Bunu en iyi şekilde yapan yazı tipini öğrenmek için okumaya devam edin!

Okumayı En Çok Hızlandıran Yazı Fontu Hangisi?
07-04-2024 15:27
Google News

Günümüzde, ÖZETİ| bilgi bombardımanı altında yaşayan bir toplumuz. Kitaplar, dergiler, internet ve daha pek çok kaynak; sürekli olarak gözlerimizi ve zihinlerimizi meşgul ediyor. Okumak ise ciddi anlamda göz yorgunluğuna yol açabiliyor.

İşte tam da bu noktada, doğru font seçimi, okuma deneyimini kolaylaştırabilir ve okuma hızını artırabilir. Peki, hangi font, bu konuda öne çıkıyor? Bilimsel bir bakış açısı getirelim.

Bir araştırmacı, okumayı en çok hızlandıran ve göz yorgunluğunu azaltan yazı tipini bulmak için kolları sıvadı.

araştırmacı

Yazı fontlarına dair belli araştırmalar olsa da bunların hiçbiri, okumayı hızlandırması ve göz yorgunluğunu azaltması yönünde bir bağlantıyı içermiyordu. Dr. Bonnie Shaver Troup, buradan yola çıkarak bir araştırmaya başladı.

Bir yazı fontu; okumayı, fark edilebilir derecede hızlandırabilir miydi? Okuma zorluğu çekenlerin işini kolaylaştırabilir miydi? Evet!

Troup, araştırmasına başladığında diğer meslektaşları tarafından alay konusu olmuştu.