USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Okullar ne zaman açılacak? Üniversiteler ne zaman açılacak?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.4'lük deprem 10 ilde büyük yıkıma neden oldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yaptığı açıklamaya göre 13 Şubat'a kadar okullar tatil edildi. Ancak bugün yapılan yeni bir açıklama ile okulların açılış tarihi ertelendi.

Okullar ne zaman açılacak? Üniversiteler ne zaman açılacak?
09-02-2023 18:45
Google News

Kahramanmaraş'ta ÖZETİ| meydana gelen 7.4'lük deprem 10 ilde büyük yıkıma neden oldu. Çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği ve arama kurtarma çalışmalarının devam ederken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahmaramanmaraş’taki 7.4’lük depremden etkilenen 10 ilde okulların 1 hafta boyunca tatil edildiğini açıklamıştı.

HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL?

Depremin vurduğu Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde inceleme yapan Bakan Özer, burada yaptığı açıklamada tüm Türkiye'de okulların 13 Şubat'a tatil edildiğini duyurmuştu.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle eğitim öğretime verdiğimiz arayı tüm Türkiye'de 20 Şubat'a kadar uzatma kararı aldık." ifadesini kullandı.

Bakan Özer, TRT Haber canlı yayınındaki açıklamasında ise deprem bölgesinde on binlerce öğretmenin sahada olduğunu ifade ederek, tatilin uzatılması kararının, bu süreci aksatmamak için alındığını kaydetti.

Deprem bölgesindeki okullarda verilen iki haftalık süreye ilişkin soruyu yanıtlayan Bakan Özer, "Şimdilik iki hafta ama uzatabiliriz. Onunla ilgili çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

YÖK, tüm yükseköğretim kurumlarında bahar eğitim ve öğretim dönemi açılışının ikinci bir duyuruya kadar ertelendiğini açıkladı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Google Pixel 8a'nın Tüm Özellikleri Sızdırıldı
Google Pixel 8a'nın Tüm Özellikleri Sızdırıldı

Google'ın yeni akıllı telefonu Pixel 8a'nın özellikleri ortaya çıktı. Cihazın Avrupa fiyatı da belli oldu.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu