USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

O imam hakkında Ermeni cemaati de suç duyurusunda bulundu

SULTANGAZİ'de cuma hutbesi sırasında 28 Mayıs'ı işaret ederek "İki tane silahım ağzına kadar dolu. 80 yıldır bu ülke sizden ne çekiyor, Ermeni döllerinden ne çekiyor" diyen imam hakkında Ermeni azınlık cemaati mensubu avukat Simon Çekem, savcılığa başvurdu.

O imam hakkında Ermeni cemaati de suç duyurusunda bulundu
23-05-2023 14:18
Google News
SULTANGAZİ'de ÖZETİ| cuma hutbesi sırasında 28 Mayıs'ı işaret ederek "İki tane silahım ağzına kadar dolu. 80 yıldır bu ülke sizden ne çekiyor, Ermeni döllerinden ne çekiyor" diyen imam hakkında Ermeni azınlık cemaati mensubu avukat Simon Çekem, savcılığa başvurdu.Abone ol

İmam Murat Gündoğdu’nun 19 Mayıs Cuma günü Sultangazi Cebeci Camii’nde yapmış olduğu konuşmada, “Kardeşim, silahlarınızı hazırlayın. 28 Mayıs akşamı silahlarınızı ayarlayın, benim iki tane silahım ağzına kadar dolu. Hodri meydan. Nedir bu sizden çektiğimiz? 80 yıldır bu ülke sizden ne çekiyor, Ermeni döllerinden ne çekiyor. Bu kadar şehitlerimiz var’ sözleri tepkilere neden olmuştu.

İmamın konuşmasının medyaya yansıması üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı soruşturma başlatmıştı. Halkın Kurtuluş Partisi avukatları da imam Murat Gündoğdu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.