USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

NVIDIA'nın Sohbet Botu Chat with RTX Tanıtıldı - Webtekno

NVIDIA, "Chat with RTX" ismini verdiği yeni sohbet botunu tanıttı. Windows bilgisayarlara ücretsiz olarak kurulabilen bu bot, dosyalarınızı tarayıp özetleme de dahil bazı önemli özelliklere sahip.

NVIDIA'nın Sohbet Botu Chat with RTX Tanıtıldı - Webtekno
13-02-2024 19:13
Google News

Üretken ÖZETİ| yapay zekâ teknolojileri her geçen gün daha da yaygın hâle gelirken sektörün dört bir yanından bu konuda sık sık hamleler geliyordu. Bugün ise yapay zekâ alanında öne çıkan şirketlerden olan NVIDIA’dan yepyeni bir duyurdu geldi.

Teknoloji devi, “Chat with RTX” ismini verdiği yapay zekâ destekli bir uygulama duyurdu. Bu bir sohbet botu. Chat with RTX, Windows bilgisayarlarda yerel olarak çalışabiliyor. Sistem gereksinimlerine ve neler sunduğuna aşağıdan göz atabilirsiniz.

Chat with RTX, demo olarak çıkış yaptı ve ücretsiz indirilebiliyor

“Kişiselleştirilmiş yapay zekâ sohbet botunuz” olarak tanımlanan Chat with RTX, bugün itibarıyla ücretsiz olarak indirmeye açıldı. Ancak şu an indirilen versiyon bir demo sürümü. Yani model hâlâ erken aşamalarında ve son hâline ulaşmamış durumda. Bu nedenle hatalarla karşılaşılması çok muhtemel.

Chat with RTX’i kullanmak için RTX 30 veya 40 serisi GPU’ya ihtiyaç var

The Verge .via-text { background-color: rgb(0,0,0); /* Fallback color */ background-color: rgba(0,0,0, 0.4); /* Black w/opacity/see-through */ color: white; font-weight: 300; font-size: 0.75em; position: absolute; bottom: 0%; right: 0; z-index: 2; padding: 5px !important; text-align: left; }

NVIDIA yeni sohbet botunu kullanmak için RTX 30 veya 40 serisi ekran kartına ve en az 8 GB VRAM gerekiyor. Bunun yanı sıra uygulamanın yaklaşık 40 GB’lık boyuta sahip olduğunu belirtelim. Chat with RTX’i indirmek için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz. Sistem gereksinimlerine ise aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Chat with RTX sistem gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows 11GPU: NVIDIA GeForce RTX 30 veya 40 serisi GPU ve en az 8 GB VRAMRAM: 16 GB veya daha fazlaSürücü: 535.11 veya sonrası

Chat with RTX'in nasıl özellikleri var?