USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Nur camiasından 31 Mart çağrısı! Kararlarını açıkladılar...

Risale-i Nur Sözler Cemaati, 31 Mart'ta yapılacak seçimler öncesi Cumhur İttifakı’na desteğini açıkladı. 1973'ten beri çalışmalarını sürdüren Hizmet Vakfı da seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın etrafında kenetlenme çağrısında bulundu.

Nur camiasından 31 Mart çağrısı! Kararlarını açıkladılar...
06-03-2024 18:03
Google News

Risale-i ÖZETİ| Nur Sözler Cemaati, yaptığı yazılı açıklama ile 31 Mart seçimlerinde, vatan ve milletin birliği, bütünlüğü ve selameti için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, AK Parti’nin adaylarına ve Cumhur İttifakı’na açık desteğini ilan etti. 

Cemaatten yapılan açıklamada, “Biz Nur Talebeleri vatan, millet ve İslamiyet namına Cumhurbaşkanımızın intihap ettiği Cumhur İttifakı adaylarını destekleyerek şer odaklarının karanlık hayallerini Allah’ın avn ve inayetiyle boşa çıkarmalıyız.” denildi.

Kurucu mütevelli heyetinde merhum Hüsnü Bayramoğlu ağabey, Abdullah Yeğin ve Said Özdemir gibi ömrünü Kur’an-ı Kerim hizmeti ve Risale-i Nur eğitimine adayan isimlerin bulunduğu Hizmet Vakfı da 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’ne dair açıklama yaptı. 

1973 yılında Kuran-ı Kerim neşri için cumhuriyet döneminde kurulmuş ilk özel vakıf olma niteliği taşıyan Hizmet Vakfı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan etrafında kenetlenme çağrısında bulundu.

Risale-i Nur Sözler Cemaati’nin 31 Mart seçim beyanatı şöyle; 

“Üstadımız Bediüzzaman Said Nursi hazretleri, CHP’nin siyaseti dinsizliğe alet ederek dine ve dindarlara verdiği zarara karşı, siyaseti dine alet ve dost yaparak dindarlara hakkı hürriyet tanıyan ve İslam aleminin ittihadına çalışan Adnan Menderes’i iman, Kur’an, vatan ve alemi İslam hesabına desteklemişti.

Bu günlerde ise, belki de hiçbir zaman olmadığı kadar alemi İslam birliğe ve ittihada muhtaçtır. Buna en bariz delil, Gazze’deki vahşet ve katliamdır. Üç beş milyon Siyonist kuvvet, iki milyar Müslüman’a kan kusturuyorsa, bu aramıza atılmış çeşitli fitnelerin bir neticesidir. Öyle ise bizde küçük hesaplar ile birlik ve beraberliğimize zarar verecek, ehli dalaletin hücumuna zemin hazırlayacak her türlü harekete karşı ittihadı esas tutmak ve ümmeti İslam’ın birlik ve beraberliği için çalışmak bizim için elzemdir.

Bizlerde bu meyanda geçen seçimlerde olduğu gibi 31 Mart seçiminde de bütün bu ifsat ve şer komitelerine karşı, vatan ve milletimizin birliği, bütünlüğü ve selameti için cumhurbaşkanımıza kuvvet vererek, intihap ettikleri adayları ve Cumhur İttifakı’nı destekleyeceğimizi belirtmek istiyoruz.

Bu vesileyle, bundan evvelki 2019 yerel seçimi aynen 31 Mart’a tevafuk etmiş ve o zaman hayatta olan üstadımızın vekil ve varislerinden Hüsnü Bayramoğlu Ağabeyin neşrettiği lahika mektubunun bir kısmını aynen takdim ediyor ve Ramazanınızı tebrik ediyoruz.

“Cennet vatanımızda istikrarı bozmak ve hükümeti zayıflatmak için her türlü bahane istimal edilip, içerden dışardan türlü türlü şeytanlıklarla kökü dışarda dal ve budakları içerde zındıka komitelerinin memlekette anarşi çıkartmak için çalışmaları zahirken, biz Nur Talebeleri vatan, millet ve İslamiyet namına Cumhurbaşkanımızın intihap ettiği Cumhur İttifakı adaylarını destekleyerek şer odaklarının karanlık hayallerini Allah’ın avn ve inayetiyle boşa çıkarmalıyız.

Memleketimizin üzerinde büyük oyunlar oynanırken küçük hesaplar içerisinde olmak ancak gafletin ifadesidir. Müminler ise uyanık olmalıdırlar. Bu karar ve irademizi aziz milletimize beyan ederek, halkımızın teyakkuzuna vesile olmayı bir borç biliyoruz.”

HİZMET VAKFI’NDAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ETRAFINDA KENETLENME ÇAĞRISI

Vakıftan yapılan açıklama şöyle: 

Ülkemiz, Rabbimizin lütfu, aziz milletimizin teveccühü ile genel seçimini yapmış ve Muhterem Cumhurbaşkanımıza yeniden riyaset etme görevini tevdi etmiştir. Ancak gelen seçimin mahalli idareler seçimi olduğu halde dünya ülkeleri ve özellikle İslam ülkeleri arasında yükselen ülke itibarını zedelemek için iç ve dış düşmanların ittifak ettikleri meşru olmayan bütün yolları kullanarak, terör örgütlerini destekledikleri ve özellikle muhterem Cumhurbaşkanımızı hedef aldıkları müşahede edilmektedir. 

Bu husus bin yıldır takriben İslam’ın bayraktarlığını yapan bu necip milletin bekasını alakadar etmektedir. İç ve dış mihrakların ve onların yerli işbirlikçilerinin yaklaşan seçimleri değerlendirmek isteklerinin, faaliyetlerinin; Rabbimizin lütfu ve milletimizin feraseti ile bertaraf edileceği inancını taşımaktayız. 

Ancak bu tehlikeyi bertaraf etmek için Cumhurbaşkanımızın etrafında kenetlenmenin dini ve milli bir vazife olduğu hususunu bu aziz milletimize arz ederiz. 

Hizmet Vakfı 

 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Nintendo Switch 2’de Manyetik Joy-Con Kullanılabilir
Nintendo Switch 2’de Manyetik Joy-Con Kullanılabilir

Ortaya atılan iddialar, pek de sevilmeyen kızaklı joy-con sistemine veda edeceğimizi gösteriyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu