USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Numan Kurtulmuş: HDP de 6'lı masanın bir ortağıdır

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 6'lı masanın bir ortağının HDP olduğunu söyledi. "Altılı masa tanımını doğru yapmamız lazım, 6+1'lik masa" dedi.

Numan Kurtulmuş: HDP de 6'lı masanın bir ortağıdır
20-08-2022 03:20
Google News

 AK ÖZETİ| Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçmen listelerine ilişkin açıklamasıyla ilgili, "Burada Yüksek Seçim Kurulu bütün bilgileri topluyor, bu bilgileri vakti zamanı geldiğinde bütün partilerle paylaşıyor. Dolayısıyla sandık bilgileriyle ilgili gizli kapaklı bir şey yok. Eğer bu anlamda bir siyasi parti Yüksek Seçim Kurulunun elinde olmayan bilgileri topluyorsa aslında fişleme yapıyor demektir." dedi.

Kurtulmuş, Sivas'ta Atatürk Kongre Müzesi'nde gerçekleştirilen TRT Haber yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Konuşmasına, Sivas'ın, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet'i temsil eden sembol, nadide şehirlerinden birisi olduğunu belirterek başlayan Kurtulmuş, kuruluşunun 21. yılını kutlayan AK Parti'nin, 20 yıldır iktidarda kalarak büyük bir başarı öyküsü yazdığını vurguladı.

AK Parti'nin bu süre içinde girdiği bütün seçimlerden açık ara birinci çıkmasının dünya demokrasilerinde dahi kolay rastlanılabilir bir durum olmadığına dikkati çeken Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Bu başarının arkasında onlarca madde sayılabilir ama AK Parti'yi toplumsallaştıran, kitleleştiren bazı temel özellikler var. Birincisi AK Parti demokratik bir parti. Türkiye'de millet iradesinden başka hiçbir irade önünde eğilmeyen bir siyasi parti. Bir diğeri reformcu özelliğidir. Bugün Türkiye'de ortaya konmuş ekonomik, siyasal hatta hukuki reformların önemli bir kısmının son 20 yılda AK Parti döneminde yapıldığına bütün milletimiz şahittir. Üçüncü önemli özelliği, Türkiye'nin çok geniş kesimlerini kapsayan, kuşatan bir partidir. Dördüncü özelliği ise derin köklerinden ilham alarak Türkiye'yi ileriye taşıyacak iradeyi ortaya koyan bir partidir. Bütün bunları yaparken de başardığı çok önemli bir husus var o da gönüllere girmektir. Şimdi bundan sonra diyoruz ki 2023 seçimlerinin kilidi, gönlüne girmeyi başardığımız milletin gönlünden düşmemeyi başaran çalışmayı ortaya koymaktır."

"Bizim avantajımız adayımızın ortada olması"

Kurtulmuş, 2023 seçimlerinde AK Parti'nin en büyük avantajının Cumhurbaşkanı adayının belli olması olduğunu belirterek "Karşı taraftan kaç tane aday çıkacak bilmiyoruz ama altı artı birlik masanın henüz bir adayı bile telaffuz edilmemiştir. Nasıl bir programla, nasıl bir gelecekle Türkiye'yi taşıyacaklarına dair en ufak bir fikirleri kamuoyu ile tartışılmamıştır. Dolayısıyla bizim avantajımız adayımızın ortada olması, geniş bir halk desteğine sahip olması ve ayrıca bizim ne yapacağımızın, hedefimizin ne olduğunun açık olmasıdır. Yani yeniden güçlü bir Türkiye istikametinde neler yapacağını bilen, öngören bir siyasi, fikri süreklilik içerisinde yürüyoruz." ifadelerini kullandı.