USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Nazilerin En Acımasız Kadın Muhafızının Yaptıkları - Webtekno

Nazilerin kadın toplama kamplarında muhafızların işkence ve istismarları bitmiyordu. Bunlardan birisi de Anneliese Kohlmann adında acımasız kadın Nazi muhafızıydı. Muhafızlıktan öte çok normal bir yaşam süren Kohlmann, muhafızlık hayatına geçtiğinde adeta dünyanın en acıma

Nazilerin En Acımasız Kadın Muhafızının Yaptıkları - Webtekno
01-07-2023 23:53
Google News

SS ÖZETİ| üniformasını II. Dünya Savaşı’nın sonlarına doğru giymişti. En küçük davranışta bile esirlere acımasızca muamele gösteren bu kadın, Nazilerin içinde en acımasızı ve duygusuzu olarak tanınıyor.

Savaş suçlusu olmasına, mahkumlara ettiği zulümler, taciz ve tecavüzlerin kanıtlanmasına rağmen ise yalnızca 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Başlarda Nazi Partisi’ne katılsa da belli bir süre sivil taraftaydı. Sonrasında nasıl olduysa tarih bize bu kadını “acımasız kadın muhafız” olarak tanıttı.

Anneliese Kohlmann’ın Nazilerin arasına nasıl karıştığından söz ederek yazıya başlayalım.

kohlmann

Tıpkı diğer kadın ve erkekler gibi o da henüz gençken, 19 yaşında Nazi Partisi’ne katıldı. 1 Nisan 1940’ta ise resmen partiye üye olmuştu. Ama 4 yıl boyunca partide olmasına rağmen tramvay operatörü olarak çalışmıştı. Yani sürecin sivil kısmındaydı.

4 Kasım 1944’te ise Kohlmann, SS Alman Kadın Yardımcı Birlikleri’ne alındı. Angeklagt: SS-Frauen vor Gericht (Accused: SS Women in Court adlı kitapta bu kadınla ilgili yazılana bakılırsa, Kohlmann'ın eğitimi 1 hafta sürmüştü. Bu eğitimde de kendisine mutsuz insanlara özellikle kötü davranması dikte edilmiş.

İlk işi, Neugraben'de gardiyanlık olmuştu.