USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Nasıl Oluyor da Çoğumuzun Aynı Yerinde Bir Ben Çıkabiliyor? - Webtekno

Hemen şimdi bakış açınızı ellerinize ve özellikle bilek bölgelerinize çevirin ve orada bir beninizin olup olmadığını kontrol edin. 10 kişiden 8’imiz tam da o noktalarda bir bene sahip. Peki bu nasıl mümkün olabilir?

Nasıl Oluyor da Çoğumuzun Aynı Yerinde Bir Ben Çıkabiliyor? - Webtekno
13-08-2023 11:14
Google News

Birkaç ÖZETİ| yıl önce Twitter başta olmak üzere birçok sosyal medya mecrası, farklı kadınların el bileklerini gösterdiği fotoğraflarla çalkalandı. Her biri, vücudunun aynı bölgesinde bir bene sahipti ve bunun nasıl mümkün olabildiğini anlamaya çalıştı.

Bu fotoğraflar hâlâ ara sıra sosyal medyayı meşgul ediyor. Biz de bu duruma kayıtsız kalmayalım ve bu sorunun cevabını verelim istedik.

Öncelikle benlerin nasıl ortaya çıktıklarına bakalım.

Ben

Benler, deri altında bulunan ve ekstra pigmentasyona sahip olan hücrelerdir. Bazen onlara doğuştan sahip olsak da bazen yıllar içinde Güneş'e maruz kaldığımız için ortaya çıkarlar ya da daha belirgin hale gelirler. Araştırmacılara göre benlerin varlığı, iki farklı unsurla açıklanabilir: Güneş'in zararlı etkileri ve MC1R geni.

Vücudumuzda eumelanin ve feomelanin olmak üzere iki farklı melanin çeşidi vardır. Bu melanin çeşitleri -bir diğer adıyla pigmentler- cildimize, gözlerimize ve saçlarımıza ait olduğu rengi verir. Eumelanin koyu renkli saç, cilt ve gözlerde bulunan, kahverengi-siyah bir pigmenttir.

Bu pigment, cildi UV radyasyonlarından koruma noktasında bir hayli önemli rol oynar ve eksikliği, Güneş'ten kaynaklanan hasarlara yol açar.