USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Myrtle Corbin’in Akıl Almayacak Hayat Hikayesi

Nadir rastlanan bir durum olsa bile yapışık doğan ikizler olduğunu biliyoruz. Fakat ikizinin yalnızca belden aşağısını hem de gelişmiş bir şekilde hayatı boyunca taşımış tek kişi Myrtle Corbin isimli bir kadındır. Dört bacağı, iki vajinası ve onlara bağlı iki rahmi olan b

Myrtle Corbin’in Akıl Almayacak Hayat Hikayesi
02-11-2022 20:58
Google News

Genetik ÖZETİ| ve çevre faktörlerine göre değişse de her 100 doğumdan 1’i ikiz, her 100 bin ikiz doğumdan birinde ise yapışık ikiz dünyaya gelebilir. Bu ikizlerden birinin yalnızca belden aşağısının gelişerek ikiziyle yapışık doğması ise bugüne kadar yalnızca bir kez yaşanmıştır. Myrtle Corbin isimli kadının başına gelen bu ilginç durum nedeniyle kendisi dört bacaklı, iki vajinalı ve ona bağlı iki rahimle dünyaya gelerek hayatını sürdürmüştür.

Myrtle Corbin’in bu yapısı nedeniyle hayatı boyunca yatalak yaşadığını düşünebilirsiniz. Ancak kendisi iç bacakları yüzünden zorlansa bile yürüyordu. Evlendikten sonra cinsel ilişkiye girebildi ve çocuk yaptı, hem de her iki rahminde büyüttüğü bebekler iki farklı vajinadan çıktı. Dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş Myrtle Corbin kimdir biraz yakından bakalım ve sıra dışı hayat hikayesini tüm detaylarıyla görelim.

Myrtle Corbin

Myrtle Corbin kimdir? Görenleri hayrete düşüren bir bebek:

Myrtle Corbin, 12 Mayıs 1868 tarihinde William H. Corbin ve Nancy Corbin çiftinin altıncı çocuğu olarak Amerika Birleşik Devletleri’nin Tennessee eyaletinin Lincoln County şehrinde dünyaya geldi. Myrtle doğduğu zaman hem ailesi hem de doktorlar büyük bir şok yaşadılar çünkü küçük kızın tam dört tane bacağı ve iki tane vajinası vardı. 

Myrtle hasta değildi, yalnızca yapışık bir ikizi vardı:

Böyle sıra dışı bir vaka elbette ABD tıp dünyasını harekete geçirdi ve doktorlar Myrtle Corbin’i muayene ederek böyle bir yapısal bozukluğa neyin neden olduğunu bulmaya çalıştılar. Myrtle’nin herhangi bir hastalığı yoktu, hatta son derece sağlıklıydı. Onun sadece yapışık bir ikizi vardı.

Myrtle Corbin’in annesinin rahminde daha sonra Dipygus adını verdikleri bir ikizi vardı. Yaşanan bir rastlantı sonucu ikiziyle birleşmişlerdi. Daha büyük bir rastlantı sonucu bu ikizin yalnızca belden aşağısı gelişmişti. Daha da ilginci bu durum Myrtle Corbin için herhangi sorun yaratmıyordu.

Myrtle Corbin

Myrtle Corbin şov dünyasına katılıyor:

Bebek Myrtle Corbin büyüyüp de bir çocuk olunca doktorlar ve halkın daha da ilgisini çekmeye başladı. Maddi zorluklar yaşayan babası bu durumu bir avantaja dönüştürerek gelenlerden para almaya karar verdi. Myrtle 13 yaşına geldiği zaman babasının şirketi ile dünyaya gezmeye ve bu sıra dışı özelliğini insanlara göstermeye başlamıştı.

Myrtle’nin iç bacakları tıpkı kendi bacakları gibi sağlamdı ama iç bacaklarındaki ayaklarında üç tane parmağı vardı. İç bacakların kasları yeterince güçlü değildi. Bu nedenle iç bacaklar dış bacağa bağlanıyorlardı. Elbette bacaklarında ek bir yük olduğu için Myrtle biraz zor yürüyordu ama bu durum onun için çok da büyük bir rahatsızlık yaratmıyordu.

Myrtle Corbin yıllar içinde şov dünyasında bir yıldız haline gelmişti. Rakip şirketler sahte dört bacaklı kadınlarla onun üzerindeki ilgiden yararlanmaya çalıştılar ama halk Myrtle’nin tek dört bacaklı kadın olduğunu biliyordu. Haftada 450 dolar gibi o dönem için akıl almaz paralar kazanıyordu.

Myrtle Corbin

Myrtle Corbin dünya evine giriyor ve iki rahmi olduğu ortaya çıkıyor:

Myrtle Corbin, 19 yaşına geldiği zaman James Clinton Bicknell isimli genç bir doktorla tanıştı ve birbirlerine aşık oldular. James, Myrtle’nin artık bu tür gösterilere katılmasını istemiyordu. İkili büyük bir aşkla evlendi. 

Evlendikten bir yıl sonra Myrtle Corbin, gebelik şüphesi ile bir doktora muayene oldu. Myrtle’nin dört bacağı ve iki vajinası olduğu biliniyordu ama bu muayene bir ayrıntı daha ortaya çıktı, onun iki tane rahmi vardı. Bu durum Myrtle vakasını daha da ilginç hale getiriyordu çünkü o, tam olarak gelişmiş iki tane bel altı sistemine sahip durumdaydı. 

Myrtle Corbin’in yan yana iki vajinası ve bunlara bağlı olarak iki rahmi vardı. İlk gebeliğinde sağ vajinadan ilişkiye girmiş ve bebek sağ rahimde gelişmeye başlamıştı. Maalesef hamilelikte bazı sorunlar yaşadığı için dördüncü ayında bebek alındı. Fakat bu durum yalnızca o hamileliğe özel bir sorundu.

Myrtle Corbin’in iki rahminden tam sekiz çocuk doğdu:

İlk hamileliğindeki kürtajdan sonra kısa süre içinde iyileşen Myrtle Corbin tekrar hamile kaldı ve sorunsuz bir doğum yaptı. Myrtle tam sekiz kez hamile kaldı ve tüm bu bebekleri sağlıklı bir şekilde doğurdu. Bu bebekler iki farklı vajinalardan girilen ilişkiler sonucu iki farklı rahminde büyümüş ve bu şekilde doğmuşlardı. Maalesef Myrtle’nin çocuklarından yalnızca dördü hayatta kaldı. Yine de bu durum onun iki vajinasının ve iki rahminin de sağlıklı olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Myrtle Corbin

Şov dünyasına geri dönmek zorunda kaldı:

1909 yılına geldiğimiz zaman Myrtle Corbin ve eşi maddi zorluklar yaşamaya başladılar. Bu nedenle Myrtle, 41 yaşındayken yeniden şov dünyasına döndü ve 1915 yılına kadar gösteri yapmayı sürdürdü. Yıllar Myrtle Corbin’in ilgi çekiciliğinden hiçbir şey götürmemişti. Kısa süre içinde maddi durumları düzeldi ve hatta çocuklarına bırakabileceği büyük bir miras biriktirmeyi bile başardı. 

Myrtle Corbin’in bedeni için milyonlarca dolar teklif ettiler:

Myrtle Corbin, 1928 yılında bugün birkaç antibiyotikle tedavi edilen ancak o gün için çözümsüz olan streptokok cilt enfeksiyonu yaşadı. 6 Mayıs 1918 tarihinde 59 yaşındaki Myrtle Corbin, dünyanın yaşamış tek dört bacaklı, iki vajinalı ve iki rahimli kadını olarak aramızdan ayrıldı.

Myrtle’nin ölümü sonrası yaşananlar ise oldukça garip. Özel koleksiyoncular, araştırmacılar ve tıp dünyasındaki bilim insanları Myrtle’nin cansız bedeni için aileye milyonlarca dolar teklif ettiler. Aile tüm bu teklifleri reddetti. Myrtle Corbin’in mezarına beton döküldü ve ailesi beton kuruyana kadar orada bekledi çünkü mezar soyguncularının bedenini çalmasından korkuyorlardı. 

Myrtle Corbin

Yapısal bozukluğun nedeni neydi?

Myrtle Corbin bugüne kadar yaşamış tek dört bacaklı, iki rahimli ve iki vajinalı kadındır. Eşi benzeri görülmemiş bir vakadır. Doktorlar, Myrtle’nin anne karnında olduğu dönemi ve doğum sürecini bile incelediler ancak bu duruma neden olacak herhangi bir sorunla karşılaşmadılar. Kardeşlerinde ve çocuklarında bu tür bir yapısal bozukluk olmadığı için herhangi bir genetik faktör de söz konusu değildi. Myrtle Corbin’in yapısal bozukluğunun nedeni yoktu, sadece öyleydi. 

Dünyanın tek dört bacaklı, iki rahimli ve iki vajinalı kadını olan Myrtle Corbin kimdir sorusunu yanıtlayarak sıra dışı hayat hikayesi hakkında bilmeniz gereken detaylardan bahsettik. Myrtle’nin böyle bir sorun yaşamasına rağmen hayata karşı dimdik duruşu ilham vericidir. Konu hakkındaki düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz. 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Tartışmalı Reklam Kampanyaları
Tartışmalı Reklam Kampanyaları

Reklam dünyası, markaların müşterileriyle buluştuğu ve onlarla iletişim kurduğu bir sahne. Ancak her zaman bu sahne parlak ışıklarla aydınlanmıyor. Bu içerikte tartışmalı reklam kampanyalarına göz atacağız.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu