USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Müzik, Gerçekten de Kedileri Sakinleştiriyor mu? - Webtekno

İnsanlar için müzik, dünya çapındaki her kültürde ve dilde vardır. Arabamızda, evimizde, bir kafede otururken her zaman bizimledir. Bu müzik; bizleri sakinleştirebilir, dans ettirebilir, güldürebilir veya ağlatabilir. Peki kediler üzerinde de aynı etkiyi yaratıyor mu?

Müzik, Gerçekten de Kedileri Sakinleştiriyor mu? - Webtekno
13-01-2024 20:18
Google News

Geçtiğimiz ÖZETİ| günlerde viral olan videoyu görmüşsünüzdür. Sinirli bir kedi, annesi ona şarkı söyleyince ve saz çalınca bir anda sakinleşerek pamuk gibi oluyordu. Bu gerçekten de müziğin onu sakinleştirmesiyle mi ilgiliydi?

Siz kendi kedinizde böyle bir şeyi fark ettiniz mi? Konuyu, üzerine yapılmış bilimsel araştırmaların ışığında inceleyerek açıklığa kavuşturalım.

Öncelikle, müzikle sakinleştiği için viral olan kediyi bilmeyen varsa diye:

Not: Videodaki Pınar ablamız evini; şiddet görmüş, zihinsel engelli, hasta kedilere açıyor. Videodaki "Keçi" adlı kedi de zihinsel engelliymiş ve müzikle sakinleşiyormuş. :(

Müziğin kediler üzerindeki etkisini ölçmek için bir araştırma yapıldı.

kedi müziği

Kedi Tıbbı ve Cerrahisi Dergisi'nde yapılan araştırmada, müziğin kedilerin stresini azaltıp azaltmayacağına bakılmak istendi. Çalışma sırasında kediler; sessizlik, klasik müzik ve kedilere özel müzik olmak üzere üç işitsel uyaran testinden birine maruz bırakıldı.

Peki sonuç ne oldu? Kedilere özgü müzik, gerçekten de kedilerin stres düzeylerini azaltarak klinik ortamında daha sakin kalmalarını sağlıyordu. “Kedilere özgü müzik derken? Caz falan mı?” dediğinizi duyar gibiyiz.

Kedilere özgü müzik nedir?