USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Mutlaka Okumanız Gereken Jane Austen Kitapları

İngiliz edebiyatının en etkileyici ve sevilen yazarlarından biri olan Jane Austen’in eserleri hala daha kitap kurtları için eşsiz bir yere sahip. Bu içerikte Jane Austen’in mutlaka okunması gereken kitaplarını listeleyeceğiz.

Mutlaka Okumanız Gereken Jane Austen Kitapları
17-04-2024 14:43
Google News

Jane ÖZETİ| Austen kitapları, 18. yüzyılın İngiltere'sinin toplumsal yapısı, ahlaki değerleri ve insan ilişkileri gibi konuları ustalıkla işleyerek okuyucuları, sadece döneminin atmosferine değil, aynı zamanda evrensel temaların derinliklerine götürür.

Jane Austen’in eşsiz gözlem yeteneği ve zengin karakter portreleri edebi dünyada eşsiz bir yere sahip. Austen'in sadece döneminin değil, günümüzün de okurlarına seslenmeye devam ettiği en önemli eserlerini derlediğimiz listemize göz atmaya başlayalım.

Jane Austen’in mutlaka okunması gereken eserleri:Akıl ve TutkuGurur ve ÖnyargıEmmaMansfield ParkNorthanger Manastırı İknaWatson AilesiLady SusanEvlilikBirbirine tamamen zıt iki kardeşin öyküsü: Akıl ve Tutku

akıl ve tutku

Jane Austen'in bu eseri, bir yandan insan doğasının karmaşıklığını ve duygusal ikilemlerini incelerken, bir yandan da akıl ile tutku arasındaki dengeyi sorguluyor.

Elinor ve Marianne adlı iki kız kardeşin öyküsüne odaklanarak, akıl ve duygular arasındaki çatışmayı ele alan bu eser mutlaka okunması gereken Jane Austen kitapları arasında yer alıyor.

Babalarının ölümü sonrasında yaşadıkları zorlu süreçte birbirlerine destek olan kardeşlerin kendi içsel yolculuklarına şahit olduğumuz bu eser, aile bağlarının önemini vurgularken, insanın içsel çatışmalarını ve yaşamın getirdiği zorluklara yönelik derin bir bakış açısı sunuyor.

Bu kitabı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Jane Austen’in kült eseri: Gurur ve Önyargı

gurur ve ön yargı

Jane Austen'in unutulmaz eserlerinden biri olan "Gurur ve Önyargı", şüphesiz ki Austen denildiğinde akla ilk gelen eserlerden biri.

Aslında bir aşk romanı olarak bilinse de birçok derin temayı ele alan bu eserde büyük sistem eleştirileri yer alır. Eserde, dönemin toplumsal yapısı, kadının rolü, evlilik ve kişisel değerler gibi konular işlenir.

Elizabeth Bennet'in perspektifinden dinlediğimiz bu hikâyede okuyucu, aşkın yanı sıra yalanlar, yanlış anlamalar, entrikalar ve toplumsal normların eleştirisi gibi birçok unsuru bünyesinde barındıran çarpıcı bir dünyaya davet edilir.

19. yüzyıl İngiltere'sinin karmaşık dünyasını bizlere sunan bu eser Jane Austen’in kült bir eseridir.

Bu kitabı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Jane Austen’in en sevdiği eseri olan: Emma

emma

Jane Austen’in yaşarken yayınlanan son kitabı Emma, okuyucuyu âdeta içine çeken bir başyapıt olarak değerlendiriliyor.

Bu romanda, yazar bizleri Emma adında genç ve zeki bir kızın hikâyesine götürüyor. Çöpçatanlık yapmaya başlayan Emma’nın bu girişiminin gitgide daha karmaşık hale gelmesine tanık olduğumuz bu hikâyede, karakterimizin verdiği çeşitli yanlış kararlara şahit oluyoruz.

Jane Austen’in kitapları arasında en sevdiği kitabı olan bu eser, Emma’nın öyküsüyle birlikte sınıfsal ayrımların ön plana çıktığı bir hikâyeyi okuyucuyla buluşturuyor.

Özellikle Emma’nın olgunlaşma sürecine tanıklık edeceğiniz bu eser, Jane Austen’in kalemiyle apayrı bir serüven haline geliyor.

Bu kitabı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Jane Austen’in en ciddi romanı: Mansfield Park

masfield park

Jane Austen kitapları arasında en ciddi roman olarak nitelendirilen Mansfield Park, yazarın olgunluk dönemine ait bir eser olarak bilinir.

Austen, okuyucuyu içine kapanık bir kız olan Fanny Price’ın mücadelesine tanıklık ettiriyor. Fanny Price’ın evlatlık olarak geldiği bir evde kendini kabullendirmesi ve bu süreçte yaşadığı çeşitli zorluklara şahit olduğumuz bu eser dili ve kullanılan metaforları ile Jane Austen’in mutlaka okunması gereken eserlerinden biri olarak gösteriliyor.

Bu kitabı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Jane Austen'in ölümünden sonra yayınlanan: Northanger Manastırı 

northanger manastırı

Jane Austen’in ölümünden sonra yayınlansa da Austen’ın gençlik yıllarında yazdığı Northanger Manastırı, her biri birbirinin aynı olan olay ve karakterlerle dolu gotik romanların parodisini samimi bir dille okuyucuyla buluşturuyor.

Catherine Morland isimli on yedi yaşında bir genç kızın gözlemleri üzerinden anlatılan bu kitap Jane Austen’in en sevilen romanlarından biri olarak anılıyor.

Bu kitabı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

İkna olma teması üzerine bir eser: İkna

ikna

Etkileyici bir aşk hikâyesini anlatan “İkna” Jane Austen'ın ölümünden önce tamamladığı son roman olma niteliğini taşıyor.

Anne Elliot isimli karakter üzerinden şekillenen bu öyküde, yazar ikna konusu üzerine odaklanıyor. Kibirli ve paraya düşkün bir babanın kızı olan Anne’in, ailesinin baskısıyla zengin olmayan ve soylu bir aileden gelmeyen nişanlısından ayrılmaya ikna olmasıyla başlayan bu öykü Austen’in etkileyici kalemiyle okuyucuyla buluşuyor.

Anne’in savaştan zengin bir şekilde dönen nişanlısı, her ne kadar iki tarafta birbirini sevmeye devam ediyor olsa da Anne’i affedememektedir. Austen dış çevrenin ikiliyi ikna etme çabalarını çarpıcı bir şekilde kaleme alarak dokunaklı bir aşk hikayesini bizlere sunuyor.

Bu kitabı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Yarım kalmış bir eser: Watson Ailesi

watson ailesi

Jane Austen’in yarım bıraktığı bir kitap olan Watson Ailesi, Gurur ve Önyargı’nın habercisi olarak değerlendiriliyor.

Halası ile birlikte yaşamak zorunda bırakılan Emma Watson’ın öyküsünü anlatan Austen, Emma’nın halasının ölümünden sonra ailesinin yanına dönmek zorunda kalması sonucunda yaşadığı stresli dönemi anlatıyor.

Eve dönmesinin ailesini rahatsız etmesi üzerine kardeşlerinin; kıskanç ve kaba davranışlarına maruz kalan Emma, bir yandan bencil kardeşleri bir yandansa hasta babasıyla uğraşırken hayatına ilgisini çekmek isteyen iki erkeğin girmesiyle hayatta nefretten başka duyguların da olduğunu görür.

Austen bu eserinde okuyuculara nefretin, aşkın ve öfkenin yoğun bir şekilde betimlendiği bir hikâye sunar.

Bu kitabı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Klasik aşk romanlarına yenilikçi bir bakış: Lady Susanlady susan

Jane Austen bu romanında farklı bir tarz izleyerek okuru yazışmalar üzerinden karakterleri ve olayları anlamaya bırakıyor.

Austen’in gençlik yıllarında yazdığı bu eser, klasik aşk romanlarının kurallarını yerle bir ederek kadın karakterlerin olayların akışını değiştirdiği bir hikâye sunuyor.

Hem güzel hem kurnaz hem de flörtöz olan Lady Susan’ın öyküsüne odaklanan bu eserde, okuyucular biri erdem biriyse kurnazlık timsali iki kadının mektuplar araçlığıyla aktardığı düşüncelerine şahit oluyor.

Bu kitabı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Evlilik müessesesine mizahi bir yaklaşım: Evlilik

Jane Austen’in, dört klasik romanından derlenen bu metinlerde, 19. yüzyıl İngiltere'sinde evliliğe neden bu kadar önem verildiği sorusuna cevap aranıyor.

İngiliz toplumunun evlilik konusuna bu denli meraklı olmasını ironik bir biçimde ele alan bu eserde, ailelerin, soyluların ve evlendirilmek istenen gençlerin gözünden evlilik konusu ele alınıyor.

Dönemin yaygın geleneklerini mizahi bir dille eleştiren Austen, bu eserinde 19. Yüzyıl İngiltere’sinin evlilikle ilgili bakış açısına farklı bir yaklaşım sunuyor.

Bu kitabı incelemek ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu içeriğimizde, mutlaka okunması gereken Jane Austen kitaplarını derledik.

Sizin en sevdiğiniz Jane Austen eseri hangisi? Yorumlarda belirtmeyi unutmayın!

İlginizi çekebilecek diğer kitap önerilerimiz:


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Google Play'den 1 Yılda Kaç Uygulama Banladığı Açıklandı
Google Play'den 1 Yılda Kaç Uygulama Banladığı Açıklandı

Google, Android uygulama mağazası Play Store ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Şirket, geçtiğimiz yıl 2,28 milyon adet uygulamayı engellediğini duyurdu. Güvenlikle ilgili yapılan çalışmalar da anlatıldı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu