USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Muşmula, Töngel meyvesinin faydaları: Muşmula çekirdeği ve yaprağı!

Muşmula, gülgillerin alt familyasından bir bitki olup aynı zamanda töngel, döngel veya beşbıyık isimleriyle de anılıyor. Özellikle Marmara ve Karadeniz bölgelerinde yetişen muşmula meyvesi 3000 yılı aşkın bir süredir varlığını sürdürüyor. Peki, nedir bu muşmula yani töng

Muşmula, Töngel meyvesinin faydaları: Muşmula çekirdeği ve yaprağı!
10-02-2024 18:53
Google News

Doğanın ÖZETİ| adeta bir mucizesi olarak adlandırılması gereken muşmula içeriğinde pek çok yararlı bileşenleri bir arada bulunduruyor. Potasyum, kalsiyum, demir, magnezyum, folik asit, A ve C vitaminleri bakımından zengin bir meyve olan muşmula meyvesini gelin daha yakından tanıyalım. İşte, muşmula yani töngel meyvesinin faydaları ve muşmula çekirdeğine ilişkin merak edilenler!

Doğanın mucizesi: Kalp sağlığı destekleyen yemiş!Doğanın mucizesi: Kalp sağlığı destekleyen yemiş!

Mucize damar açıcı: Damardaki yağları söküp atacak!Mucize damar açıcı: Damardaki yağları söküp atacak!

MUŞMULA DEYİP GEÇMEYİN!

Muşmulanın sağlığa olan faydaları arasında sindirim sistemini düzenlemesi, bağırsak hareketlerini artırması, bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve iltihaplanmaları hızlı bir şekilde iyileştirmesi sayılabilir. Ayrıca, muşmula çayı kuru öksürüğe iyi gelirken, antioksidan özelliği sayesinde ağız içindeki yaraların iyileşmesine katkı sağlar.

Hurmanın faydaları nelerdir, iyi geldiği hastalıklar nedir? En iyi hurma çeşidi...Hurmanın faydaları nelerdir, iyi geldiği hastalıklar nedir? En iyi hurma çeşidi...

MUŞMULA MEYVESİ NASIL TÜKETİLİR?

Muşmula meyvesini doğru tüketmek için olgunlaşmış meyveleri seçmek önemlidir. Kabukları ve çekirdekleri çıkartılarak taze olarak tüketilebileceği gibi, püre haline getirilerek çeşitli tatlılarda kullanılabilir veya sirke, reçel, marmelat, pekmez ve hoşaf yapımında kullanılabilir. Ayrıca, muşmulanın çekirdekleri kaynatılarak içilebilir, ancak çiğ olarak tüketilmemelidir.

MUŞMULA ÇEKİRDEĞİ FAYDALARI

Muşmulanın çekirdeği sindirim sistemine faydalı olmasına rağmen çiğ olarak tüketilmemelidir. Çekirdekler kaynatılarak içilebilir ve böbrek sağlığına olumlu etkileri bulunmaktadır. Muşmulanın yaprakları romatizma ağrılarına karşı etkilidir.

MUŞMULA ÇAYI NASIL YAPILIR?

Muşmulaları yıkayın, çekirdeklerini çıkartın ve doğrayın. 1 litre suya bir avuç dilimlenmiş muşmula ekleyip kaynatın. Kaynayan çayı süzerek demlemesi için 5 dakika bekleyin. Ardından içerisine 1 tatlı kaşığı bal ekleyerek afiyetle içebilirsiniz. Muşmula çayı, özellikle kış aylarında sıkça tüketilen bir içecek olup, sağlık açısından birçok olumlu etkisi bulunmaktadır.

MUŞMULANIN ZARARLARI VAR MI?

Ancak, muşmulanın aşırı tüketilmesi bazı sağlık sorunlarına neden olabilir. Yüksek tansiyon hastaları muşmulayı dikkatli tüketmelidir ve ciddi kronik rahatsızlığı olanlar, hamileler ve emziren anneler muşmula tüketmeden önce doktora danışmalıdır.

Sonuç olarak, muşmula sağlık açısından birçok fayda sunan bir meyve olmakla birlikte, tüketimine dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Sağlıklı bir yaşam için uygun ölçülerde ve doğru tüketim şekilleriyle muşmulayı dahil etmek önemlidir.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Türkiye'de geçen yıl 29 milyonu aşkın cep telefonu kayıt altına alındı
Türkiye'de geçen yıl 29 milyonu aşkın cep telefonu kayıt altına alındı

Türkiye'de geçen yıl 13,6 milyonu imalattan olmak üzere 29 milyon 18 bin 797 cep telefonu Mobil Cihaz Kayıt Sistemi'ne kaydedildi.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Türkiye'de En Önemli Gündem Maddesi Sizce Hangisi?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu