USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

MÜSİAD Başkanı: Asgari ücreti bahane edip, fahiş artışlar yapılmamalı

Ekonomi - MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, asgari ücret artış oranını Haber7'ye değerlendirdi. Asmalı ayrıca asgari ücret zammını fırsat bilip fahiş artışlar yapanları da uyardı. "Bu zaman çok kar etme zamanı değil, fahiş artışlardan kaçınılmalı" dedi.

MÜSİAD Başkanı: Asgari ücreti bahane edip, fahiş artışlar yapılmamalı
28-12-2023 17:58
Google News

Müstakil ÖZETİ| Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mahmut Asmalı, Haber7'ye açıklamalarda bulundu. Asgari ücret artışını değerlendiren Asmalı, asgari ücret artışını bahane edip, fahiş artışlar yapanları da uyardı. "Bu zaman çok kar etme zamanı değil, fahiş artışlardan kaçınılmalı" çağrısında bulundu. Türkiye ekonomisinin 2023 performansını da değerlendiren MÜSİAD Başkanı Asmalı, 2024'e dair beklentileri anlattı. 

"BÖLGESEL ASGARİ ÜCRETE GEÇİLMELİ"

"İş dünyası 16 bin 500 TL bekliyordu ancak 17 bin 2 TL de iş insanlarını zorlayacak bir rakam değil, hayırlı olsun" diyen Asmalı, bölgesel asgari ücrete geçilmesi gerektiğine işaret etti. İstanbul'da veya büyükşehirlerde yaşayan kişiler için 17 bin 2 liranın da yetersiz kalabileceğini ancak bir taraftan da Anadolu'daki KOBİ'ler için bu rakamın yüksek olduğunu ve işvereni zorlayabileceğini belirten Asmalı, sektörel asgari ücretin de gündeme gelmesi gerektiğini vurguladı. Ağır işlerde çalışan kişilerin asgari ücret oranının farklı olması gerektiğini ifade eden Asmalı, "Emek yoğun ve ağır işlerde çalışan kişilerle, daha hafif işlerde çalışan kişilerin asgari ücreti aynı olmamalı" dedi. Asmalı, işveren desteğinin 500 liradan 700 liraya çıkarılmasını da memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.