USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Murat Kurum'dan Pendik'e müjde

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Pendik’e Fuar Alanı müjdesi de verdi.

Murat Kurum'dan Pendik'e müjde
12-02-2024 14:48
Google News

CHP’li ÖZETİ| İBB Yönetiminin AK Partili Pendik İlçe Belediyesi’ni yalnız bıraktığını belirten Murat Kurum, buna rağmen, Pendik Belediyesi’nin, İBB’nin yüzde birini denk gelen bütçesiyle, İBB’den çok daha vizyoner projelere imza attığını söyledi.

Mevcut İBB Yönetiminin İstanbul’u ihmal ettiğini belirten Kurum, 1 Nisan’da, bambaşka bir İstanbul vadetti: “İstanbul'un her yerinin sevgisizlikten ve sadakatsizlikten dökülmeye başladığını söyleyen Kurum, "Karşımızda her yeri sevgisizlikten, sadakatsizlikten dolayı dökülmeye başlayan kocaman bir şehir var. Fetret döneminden kurtulmayı bekleyen, yeniden yükselişi arzulayan bir İstanbul var. Hak ettiği eserleri arayan aziz İstanbul halkı var. Hiç kimsenin mağdur olmadığı bir İstanbul için çalışacağız.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Pendik’te  sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi. Bakanlığı döneminde Pendik için yapılanları hatırlattı, planlarını anlattı, şöyle devam etti: “Biliyorsunuz, Bakanlığım döneminde Pendik’te iki muhteşem yeşil alan projesi yaptık. Millet bahçelerimizi buraya geldik, söz verdik, ve Pendik’in en güzel yerinde, yürüme mesafesinde o yeşil alanları Pendik’in gençliğine, kadınlarına armağan ettik. Allah bize güç-kuvvet verdi, birçok mahallemizde, kıymetli başkanımla birlikte, yıllardır milletimizin beklediği kentsel dönüşüm projelerini başlattık.

20 bin yuvamızın dönüşümü için kapsamlı bir şekilde vatandaşımızla el ele vererek kentsel dönüşümü Pendik’in her mahallesinde başlatmak için gerekli her türlü iradeyi sizlerle birlikte ortaya koyduk. Vatandaşımız yıllardır çektiği mülkiyet sorununu yine kıymetli başkanımla beraber el ele verdik ve süratle çözdük. Her şartta belediyemizin, Pendik’imizin yanında durduk. Biz yine önümüzdeki 5 yılda her zaman, Pendik’imizle, sizlerle birlikte olmaya devam edeceğiz. Hep birlikte 50 yıl boyunca konuşacağımız çok güzel, çok özel, Pendik için artık çile olmuş, sorun olmuş, problem olmuş sorunları bir bir, inşallah aşacağız.” dedi.

"PENDİK’E FUAR ALANI"

Murat Kurum, Pendik’e Fuar Alanı müjdesi de verdi: “Pendik’te TEM ve E5 yanyol düzenlemelerini, Pendik meydan kent kavşağını süratle yapacağız. Trafik çilesine karşı ilk hamleyi Pendik’te böyle atmış olacağız. Bir taraftan Sultanbeyli-Kurtköy, Pendik-Sabiha Gökçen ve oradan Tuzla hattını, diğer taraftan da Sabiha Gökçen-Kurtköy metro hatlarına süratle başlayacağız ve yine orada Tuzla-Samandıra arasında ihtiyaç duyduğumuz raylı sistem hattı da inşallah 1 Nisan itibarı ile başlayacağımız öncelikli işlerimiz arasında. Diğer taraftan Belediye Binası önü ve oradan Süreyyapaşa-Aydınlı Yolu Caddesi arasında bir battı-çıktı  uygulamasını tamamlarken, yine Başkanım da bahsetti, Hızlı Tren İstasyonu’ndaki otoparkımızı da inşallah hızlı bir şekilde Pendik’e kazandırıyor olacağız.

Pendik’imizin yıllardır bekleyen bir Fuar Alanı projesi var. Bunu da Ticaret Odamız ile birlikte, Pendik Belediyemiz’e ihtiyaç çerçevesinde inşallah Pendik’imize kazandıracak adımlarımızı atıyor olacağız.” diye belirtti.

“CHP’Lİ İBB YÖNETİMİ PENDİK’İ YOK SAYDI”

CHP’li İBB Yönetiminin AK Partili Pendik İlçe Belediyesi’ni yalnız bıraktığını belirten Murat Kurum, buna rağmen, Pendik Belediyesi’nin, İBB’nin yüzde birini denk gelen bütçesiyle, İBB’den çok daha vizyoner projelere imza attığını vurguladı: “Pendik’imiz CHP’li İBB Yönetimi tarafından yalnız bırakılmasına rağmen, şöyle geriye dönüp baktığınızda, Pendik’te Büyükşehir Belediyesi’nin Pendik’in geleceği adına yaptığı tek bir yatırımdan bahsedemezsiniz. Gelmediler. Görmezden geldiler. Pendik’i yok saydılar. Ama biz ne yaptık? Ahmet Başkanım’la el ele verdik, gece gündüz çalışarak bu ilçenin Büyükşehir’den, yüz kat daha düşük bütçesiyle, inanın, onlardan daha vizyoner, Pendik’in geleceği adına işlere, projelere imza attık. Burada Büyükşehir’in yaptığı işler, emin olun, Pendik Belediyemiz’le bile yarışamaz. Buradaki kıyası görmeniz adına anlatıyorum; bizim bir tane ilçe belediyemiz bile bugün İBB’nin yaptığı hizmetlerden daha fazlasını yapabiliyor.” dedi.

"FETRET DÖNEMİNDEN KURTULMAYI BEKLEYEN BİR İSTANBUL VAR"

Mevcut İBB Yönetiminin İstanbul’u ihmal ettiğini belirten Kurum, 1 Nisan’da, bambaşka bir İstanbul vadetti: “İstanbul'un her yerinin sevgisizlikten ve sadakatsizlikten dökülmeye başladığını söyleyen Kurum, "Karşımızda her yeri sevgisizlikten, sadakatsizlikten dolayı dökülmeye başlayan kocaman bir şehir var. Fetret döneminden kurtulmayı bekleyen, yeniden yükselişi arzulayan bir İstanbul var. Hak ettiği eserleri arayan aziz İstanbul halkı var. Hiç kimsenin mağdur olmadığı bir İstanbul için çalışacağız. Çocuklarımızı, kadınlarımızı, yaşlılarımızı mutlu etmek için çalışacağız. Şöyle başımızı yastığa koyduğumuzda, ellerimizi ensemizde birleştirdiğimizde, tavana baktığımızda; Pendik’in yarınlarını hayal edeceğiz. Uyku tutmayacak, geceler gündüzlerle birleşecek. Ama göreceksiniz; biz çalışıp çabalayıp; bu milleti, güzel İstanbul’a yeniden kavuşturacağız." diyerek sözlerini tamamladı.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Tesla Model 3, Hatchback Bir Araç Olsaydı Nasıl Görünürdü?
Tesla Model 3, Hatchback Bir Araç Olsaydı Nasıl Görünürdü?

Bir tasarımcı, Tesla’nın sadece sedan olarak sunulan en ucuz arabası Model 3’ü hatchback olarak hayal etti. Sonuçlarda, özellikle Avrupalıların çok seveceği bir otomobil ortaya çıktı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu