USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Murat Kurum'dan gençlere 100 bin lira destek müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, öğrencilerin daveti üzerine İstanbul Üniversitesi’nde düzenlenen iftar programına katıldı.

Murat Kurum'dan gençlere 100 bin lira destek müjdesi
16-03-2024 04:07
Google News

İstanbul ÖZETİ| Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, öğrencilerin daveti üzerine İstanbul Üniversitesi’nde düzenlenen iftar programına katıldı. 21’nci yüzyılda fetihlerin ilim ve bilimle gerçekleştiğini dile getiren Kurum, “Türkiye Yüzyılı’nın fatihleri gençlerimiz olacak.” dedi.

İstanbul’u gençler için ilmin kapısı ve başarıların merkezi haline getirmekte kararlı olduklarının altını çizen Kurum, “Kendi işinizi kurmanız, okul hayatınızda özgürce hareket edebilmeniz için gerekli tüm destekleri sunacağız.” ifadelerini kullandı. Gençlerin yönetimde söz ve hak sahibi olabilmesi için ‘Gençlik Meclislerini’ işler hale getireceklerini sözlerini ekledi.

'METRO MESAFESİNİ 5 YILDA 650 KİLOMETREYE ÇIKARMAK İSTİYORUZ'

Kentsel dönüşüm ve ulaşımla ilgili sorunları çözmek için hemen harekete geçeceklerini ifade eden Kurum, “Sokağınızda yanından geçmeye çekindiğiniz sağlıksız, güven vermeyen, eskimiş konutlarımız 1 yıl sonra artık sokağınızda olmayacak. Onların yerinde afetlere karşı dirençli 130 bin yeni konutumuzu göreceksiniz. 5 yıl içerisinde 650 bin konutun dönüşümünü gerçekleştirmiş olacağız. Şu an 340 kilometre olan metro mesafesini 5 yılda 650 kilometreye çıkarmak istiyoruz.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, öğrencilerin daveti üzerine İstanbul Üniversitesi’nde düzenlenen iftar programına katıldı.

Konuşmasına öğrencileri selamlayarak başlayan Kurum, “Milletimizin gurur kaynağı İstanbul Üniversitesi’nin muhteşem kampüsündeyiz. Bu güzel okulda unutulmaz hatıralar ve ömürlük dostluklar biriktirdiniz. Bizler de sofranıza oturarak sizin bu dostluğunuzdan payımıza düşen güzellikleri almaya geldik. Ben bu güzel buluşma için hepinize çok teşekkür ediyorum. Ramazan’ımızı tebrik ediyorum. Hepinize hoş geldiniz, şeref verdiniz, safalar getirdiniz diyorum.” dedi.

'TÜRKİYE YÜZYILI'NIN FATİHLERİ GENÇLERİMİZ OLACAK'

21’nci yüzyılda fetihlerin ilim ve bilimle gerçekleştiğini dile getiren Kurum, “İstanbul Üniversitemiz, fetihle aynı yaştadır. Zira bu bilim yuvasını Fatih Sultan Mehmet kurdu. O’nun önderliğinde bu kurum, yüzyıllar boyunca ilmin, bilimsel gayretin kutup yıldızı oldu. Yani sizler; bu ülkede yaşayan her gencimizin hayallerini süsleyen bir okulun mensuplarısınız. Ve İstanbul Üniversitesi markasının verdiği  güvenle, iş ve aile hayatına atılmak için hazırlanıyorsunuz. Ama bir ağabeyiniz olarak, sizlere şunu söylemek istiyorum. Üniversiteye girerken de mezun olduğunuzda da, Beyazıt kapısının altından geçeceksiniz. Kapının bir yanında ‘Biz sana apaçık bir fetih yolu açtık’; diğer yanında ise ‘Seni kıymetli bir zaferle destekledik.’ ayeti yazıyor. Evet sevgili gençler, ben de diyorum ki 21. yüzyılın fetihleri artık ilimle, bilimle gerçekleşmektedir. Ve ben inanıyorum ki bu yüzyılın, Türkiye Yüzyılı’nın fatihleri gençlerimiz olacak, sizler olacaksınız.” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanlığı döneminde gençlerin önünü açmak için çalışacağını ifade eden Kurum, “Biz yola çıkarken, ‘Gençlerin; her anında, hep yanında olacağız’ dedik, ‘Bu şehir Gençlerin İstanbul’u olacak.’ dedik.” şeklinde konuştu.

'İSTANBUL'U GENÇLER İÇİN İLMİN KAPISI, UMUDUN ANAHTARI, BAŞARILARIN MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ'

“İstanbul’da üniversite eğitimi almak iki diplomaya sahip olmak demektir.” diyen Kurum, “Birincisi akademik eğitimin getirdiği diplomadır, ikincisi bu kutlu şehrin size kattığı tecrübelerdir. Biz bu şehri; gençlerimiz için ilmin kapısı, umudun anahtarı, başarıların merkezi haline getirmekte kararlıyız.” dedi.

“Kendi işinizi kurmanız, özgürce hareket edebilmeniz için tüm destekleri sunacağız”
Murat Kurum gençlere yönelik projelerini ise şu şekilde sıraladı:

“Kendi işinizi kurmanız, okul hayatınızda özgürce hareket edebilmeniz için gerekli tüm destekleri sunacağız. Tüm üniversite öğrencilerimize bu yıl 10 bin TL olmak üzere, her yıl artan oranda eğitim desteği vereceğiz. Sizlere ulaşımda öğrenci tarifesine ek yüzde 40 daha indirim yapacağız. Belediyemizin kültür, sosyal ve spor tesisleri yüzde 50’ye varan indirimlerle emrinizde olacak. Memleketinize giderken yılda iki defa olmak üzere otobüs biletinizin yarısını biz ödeyeceğiz.

Öğrenci evinde kalan kardeşlerimiz için aylık 25 metreküp doğalgaz desteğini İstanbul'da okuyan her bir öğrenci evine vereceğiz. Bu şehirde yuva kurmak da zor olmayacak. 50 bin liralık maddi destekle, yeni evlenecek genç kardeşlerimizin yanlarında olacağız. Diyetisyenleriyle, danışmanlarıyla, öğrenci koçları ve kütüphaneleriyle ‘Mekanİstanbul’ları hizmete alacağız. ‘Kitaphane’leri ve ‘kitap-kafe’leri 39 ilçemizde süratle açacağız. ‘İBB BİKAHVE’ uygulamamızla; üniversite yakınları ve toplu kullanım alanlarında sizlere kahve hizmeti sunacağız. Sizi kahvesiz bırakmayacağız.”

“Gençler sadece söz sahibi değil, İstanbul’un yönetiminde hak sahibi olacaklar”
Murat Kurum, gençlerin yönetimde söz ve hak sahibi olabilmesi için Gençlik Meclislerini işler hale getireceklerini sözlerine ekleyerek, “Bizim dönemimizde gençler, sadece söz sahibi değil, İstanbul’un yönetiminde hak sahibi olacaklar. Artık, Gençlik Meclislerini öyle ‘toplan-dağıl’ mekânları olmaktan çıkarıyoruz. Gençlerin şehri yönettiği icraat mekanları haline getiriyoruz.” dedi.

'İLK İŞİNİ KURACAK 100 BİN GENCİMİZE 100 BİN LİRA SERMAYA DESTEĞİ VERECEĞİZ'

Gençlerin çözüm önerilerini kendi projelerine dahil ettiğini belirten Kurum, “Şimdi biz bu güçlü iletişimi, ‘Projem İstanbul’ uygulamamızla bir adım daha öteye taşıyoruz; sizin ‘İstanbul Araştırmalarınızı’ ayni ve nakdi imkânlarımızla sahipleniyoruz. Göreve geldiğimizde; sizin, üretime ve istihdama katkı vermenizi çok önemsiyoruz. Bunun için de ‘ilk işinin sermayesini’ biz veriyoruz. İlk işini kuracak 100 bin gencimize 100 bin lira sermaye desteği verecek ve üretime, istihdama katkınıza biz de destek olacağız.” şeklinde konuştu. 

39 ilçede açılacak paylaşımlı ofislerle 100 bin gence kendi işini kurma imkanı sağlayacaklarını sözlerine ekleyen Kurum, “Mezun olduktan sonra yeni ofislerimizde mesleklerimizi yapacak, işinizi buradan yöneteceksiniz. Yine ‘Dijital İstanbul’ çatısı altında hem afet yönetimini hem de İstanbul trafiğindeki otobüslerin, metrobüslerin navigasyon uygulamalarını, taksi uygulamalarını birleştiriyor olacağız. Sizlere kuracağımız eğitim atölyelerimizde, İSMEK’lerimizde sizin farklı alanda eğitim almanıza destek verecek adımları atacağız. Orada gençlerimiz yazılım öğrenecek, farklı bir yabancı dil öğrenecek. Eğitimini almış olduğu üniversitedeki bilgisini, birikimini gelip sosyal sorumluluk projesi kapsamında İSMEK’lerde saati 200 TL olarak verecek. Hem çalışacak hem de kendi hazırlıklarına kendi gelirlerine destek olacaklar.” ifadelerini kullandı.

'SAĞLIKSIZ, GÜVEN VERMEYEN, ESKİMİŞ KONUTLARIMIZ 1 YIL SONRA ARTIK SOKAĞINIZDA OLMAYACAK'

Kentsel dönüşüm ve ulaşım ile ilgili sorunları çözmek için hemen harekete geçeceklerinin altını çizen Murat Kurum, “Birçoğunuz buraya farklı ilçelerden, mahallelerden geliyorsunuz. Hani sokağınızda yanından geçmeye çekindiğiniz sağlıksız, güven vermeyen, eskimiş konutlarımız var ya, işte onların çoğu bir dahaki Ramazan ayına kadar, yani 1 yıl sonra artık sokağınızda olmayacak.

Onların yerinde afetlere karşı dirençli 130 bin yeni konutumuzu göreceksiniz. 5 yıl içerisinde 650 bin konutun dönüşümünü gerçekleştirmiş olacağız. Şu an 340 kilometre olan metro mesafesini 5 yılda 650 kilometreye çıkarmak istiyoruz. Bunun için de bilim insanlarımızla, teknik arkadaşlarımızla, liyakatli kadrolarımızla birlikte İstanbul'un trafiğini de çile olmaktan çıkarıyor olacağız.” dedi.

'İSTANBUL'UN GENÇLİĞİNE ÇOK ÖNEMSEDİĞİMİZ BİR PROJEYİ ARMAĞAN EDECEĞİZ'

Gençleri yarın düzenlenecek olan ‘Türkiye’nin En Büyük Girişimcilik Merkezi ve Teknoloji Üssü’nün tanıtım toplantısına da davet eden Kurum, konuşmasını şöyle noktaladı: “Sizleri; geleceğiniz ve kariyeriniz için önemli olacağına inandığım bir programa davet etmek istiyorum. 16 Mart saat 13.00’de sizleri, İstanbul’un tüm gençlerini; ‘Türkiye’nin En Büyük Girişimcilik Merkezi ve Teknoloji Üssü’nün tanıtım toplantısına, Atatürk Havalimanı’na bekliyorum. Yarın burada çok güzel sürprizlerimiz olacak. Gençliğimiz için, gençliğimizin geleceği adına, İstanbul'umuzun geleceği adına birçok yeni müjdemizi, projemizi sevgili gençlerimize sizlere açıklayacağız. Ve orası bir girişimcilik merkezi, bir teknoloji merkezi, bir teknoparklar olarak tüm İstanbul'a, tüm Türkiye'ye hatta tüm dünyaya hizmet edecek bir bilim yuvası olacak. Açılışı ilgili bakanlarımızın, bu konuda bilim yapmış, üretim yapmış kıymetli iş insanlarımızın katılımıyla gerçekleştireceğiz. Ve İstanbul'un gençliğine çok önemsediğimiz bir projeyi yarın armağan ediyor olacağız.”


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Google, Artık 2 Trilyon Dolarlık Bir Şirket!
Google, Artık 2 Trilyon Dolarlık Bir Şirket!

Google, beklentilerin üstünde gelir açıklamasından ve temettü dağıtacağını duyurmasının ardından 2 trilyon dolar piyasa değerine ulaştı. Bunu yapan dördüncü ABD'li şirket oldu.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu