USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Murat Kurum’dan CHP ve DEM’e tepki: ‘Kent değil, Kandil uzlaşısı’

CHP ve DEM Parti arasında kurulan ‘Kent Uzlaşısı’ hakkında konuşan Cumhur İttifakı İstanbul Adayı Murat Kurum, “Yaptıkları ‘Kent Uzlaşısı’ değil, ‘Kandil Uzlaşısı'dır. CHP de Kandil'in işaret ettiği bu ‘Kent Uzlaşısı’nın içindedir” dedi.

Murat Kurum’dan CHP ve DEM’e tepki: ‘Kent değil, Kandil uzlaşısı’
22-02-2024 23:17
Google News

Kurum, ÖZETİ| Kanal D'deki "Neler Oluyor Hayatta" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

İstanbul'da taksi sorununun görmezden gelinemeyeceğini vurgulayan Kurum, taksi çağırmak için birçok uygulama bulunduğunu ve bunları tek bir çatı altında toplamak zorunda olduklarını söyledi.

"İSTANBUL'UN TAKSİSİ BİR MARKA HALİNE GELECEK"

Kurum, "Merkezi Taksi Sistemi" adı altında hayata geçirecekleri "Biz İstanbul" uygulamasıyla taksinin ve sürücüsünün durumunun dijital ortamda görülebileceğini belirterek, İstanbul'un taksisinin bir marka haline geleceğini kaydetti.

Vatandaşın beklentisi olan hizmet kalitesini artıracaklarını aktaran Kurum, mevcut yönetimin sorunu çözmek yerine taksicilik yapmak istediğini ifade etti.

Kurum, kimsenin mağdur olmadığı, sıkıntı yaşamadığı bir süreci işleteceklerini belirterek, taksilerle ilgili projelerinin detaylarını paylaştı.

İSPARK'la ilgili planlarını anlatan Kurum, 5 yılda 250 bin araçlık otopark yapacaklarını söyledi.

"OKUL BAHÇELERİNE OTOPARK YAPACAĞIZ"

Kurum, kentin neredeyse her mahallesinde otopark sorunu olduğunu, 39 ilçede 964 mahalleye yayılacak biçimde, üstü toplanma alanı ve yeşil alan, altı otopark şeklindeki yapıları inşa edeceklerini aktardı.

Okul bahçelerine de otopark yapacaklarını kaydeden Kurum, Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzalayacaklarını, veliler ile öğretmenlerin kullanacağı otoparkların üstünün çocukların yeşille buluşacağı bahçeler olacağını anlattı.

"BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BİZİ HEDEF ALMASINI GAYET DOĞAL GÖRÜYORUZ"

CHP ve DEM Parti'nin "Kent Uzlaşısı" söylemleri ile Kandil'den Cumhur İttifakı'yla ilgili yapılan açıklamaların sorulması üzerine Kurum, bölücü terör örgütünün sözde elebaşının kendilerini hedef alan bir açıklama yaptığını ve ittifaka işaret ettiğini belirterek, "Yani diyor ki, 'Oradaki ittifak, var olan o ittifakları sahiplenmeli.' diye yönlendirme yapıyor. Bölücü terör örgütünün bizi hedef almasını gayet doğal görüyoruz. Çünkü onların dertleri ülkemizin birliği değil. Onların dertleri bu ülke bölünsün, parçalansın, ayrışsın. Maalesef bu düşünce içerisindeler." ifadelerini kullandı.

"BU KANDİL UZLAŞISI"

Kurum, terör örgütlerine gereken cevabı her yerde verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini vurgulayarak, "Allah'ın izniyle ülkemizin 780 bin kilometrekare toprağını, ay yıldızlı bayrağımızı gönderde, yükseklerde tutmak adına, ülkemizi her alanda güçlü, muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak adına adımlarımızı Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde atmaya devam edeceğiz. Kandil'in, elebaşının işaret ettiği bir ittifaktan bahsediyorlar. Adına da 'Kent Uzlaşısı' diyorlar. Aslında bu 'Kandil uzlaşısı'. Maalesef Kandil'le yapılan uzlaşmadır. Maalesef Atatürk'ün kurduğu partinin bugün gaflet ve dalalet içine düştüğünü görüyoruz." diye konuştu.

CHP'nin, özgür ve bağımsız bir parti olmadığı değerlendirmesinde bulunan Kurum, "Bugün CHP, Kandil'in işaret ettiği 'Kent Uzlaşısı'nı yapmak üzere bir gayret içerisindedir. Masa arkasında, kapı arkasında kirli ittifaklar kurup, bu ittifakları söyleyememe, adını da 'Kent Uzlaşısı' olarak tarif etme çabası içerisindeler. Bunu milletimiz çok iyi görüyor. Peki ne olacak? Yani 'Kent Uzlaşısı' olduğu zaman DEM Partisi terör örgütüne mesafe mi koyacak? Bu parti, terör örgütü propagandasını yapmaktan vaz mı geçecek?" ifadelerini kullandı.

"CHP'Lİ SEÇMENİN DE ALTERNATİFSİZ OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Kurum, ittifakın adının "Kent Uzlaşısı" konulmaya ve gizlenmeye çalışıldığını ifade ederek, "Ama gizleyemezler. CHP'ye gönül veren kardeşlerimiz de bundan oldukça rahatsızlar, isyan ediyorlar. Daha önce parti yönetiminde olan ama bugün bu ittifaktan rahatsız olanlar bunları da dile getiriyorlar. Bugün baktığınızda CHP'li seçmenin de alternatifsiz olmadığını düşünüyorum. Dolayısıyla o alternatifleri bugün, bu yerel seçimde, 31 Mart'ta sandığa yansıtacaklarına da yürekten inanıyorum." açıklamasında bulundu.

İstanbul'un, en iyi projeyi yapacak, hizmeti getireceklerin arkasından gideceğine yürekten inandığını dile getiren Kurum, o yüzden İstanbulluların oyuna talip olduklarını kaydetti.

Kurum, yerel seçimlerle ilgili anket sonuçlarının sorulması üzerine, en güzel anketin, sahaya gittiklerinde insanların ilgisi, alakası ve sevgisi olduğunu belirtti.

Sahaya çıktıklarında bunu gördüklerini anlatan Kurum, "Öyle güzel bir motivasyon var ki... İnsanlarımız artık sabırsızlıkla o 39 gün bitsin, artık hizmet siyaseti gelsin, İstanbul hizmete kavuşsun beklentisi içerisindeler ve bu coşku her geçen gün büyüyor. Bir kadın hareketi, gençlik hareketi olacak demiştim. Şimdi bu dalga dalga büyüyor. Bu, sonuçta sevgiyle, karşılıklı güven ilişkisiyle olacak bir iş." diye konuştu.

Kurum, bu durumun anketlere de yansıdığını vurgulayarak, "Aslında şu anki CHP'li yönetimin kafa karışıklığı da buradan kaynaklanıyor. Yani algıyı başka yere çekme, gündem değiştirme çabası... Ne yapacaklarını bilemiyorlar, şaşırmış durumdalar. 'Ne söylesek, nasıl bir algı oluştursak, nasıl davransak da bu sevgiyi koparsak.' diye çalışma arzusu içerisindeler. Ama ne yaparlarsa yapsınlar nafile." ifadelerini kullandı.

 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
CERN'de Güneş'ten 366.666 Kat Fazla Sıcaklığa Nasıl Ulaşıldı
CERN'de Güneş'ten 366.666 Kat Fazla Sıcaklığa Nasıl Ulaşıldı

CERN'deki Large Hadron Collider (Büyük Hadron Çarpıştırıcısı), Güneş’ten bile 366.666 kat daha fazla sıcaklık elde etmeyi başardı. Peki insanın zihninin sınırlarını zorlayan bu durum nasıl mümkün oldu?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu