USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Murat Kurum açıkladı: Millet Bahçesine Necmettin Erbakan ismi verildi

AK Parti İBB Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Bayrampaşa'da açılışını yaptığı millet bahçesiyle ilgili “Ben buradan da ilk kez ilan ediyorum. Bu Millet Bahçesi’nin ismi Necmettin Erbakan Millet Bahçesi olmuştur” dedi.

Murat Kurum açıkladı: Millet Bahçesine Necmettin Erbakan ismi verildi
24-02-2024 20:38
Google News

Cumhur ÖZETİ| İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum Bayrampaşa Millet Bahçesi’nin açılışına katıldı.

Program açılış konuşmalarıyla başladı. Açılışta konuşmalarını yapan Kurum’a vatandaşlar “Sen bize reisin emanetsin”, “İstanbul’un muradı gümbür gümbür geliyor” sözleri ve alkışlarla eşlik etti. Murat Kurum, açılışı yapılan Millet Bahçesi’nin merhum Necmettin Erbakan ve arkadaşları tarafından kurulan ilk yerli motor fabrikasının yeri olduğunu belirtti. Erbakan ve arkadaşlarının hatıralarının yaşaması gerektiğini ifade eden Kurum “Bu Millet Bahçesi’nin ismi Necmettin Erbakan Millet Bahçesi olmuştur” şeklinde konuştu. Edilen duaların ardından protokolün sahneye çıkıp kurdele kesmesiyle birlikte açılış gerçekleştirildi. Programda ilgiyle karşılanan Kurum vatandaşlarla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Açılışa Murat Kurum’un yanı sıra, İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Ersin Saçlı, AK Parti Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı İlknur Kovaç Bayraktar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“BU MİLLET BAHÇESİ’NİN İSMİ NECMETTİN ERBAKAN MİLLET BAHÇESİ OLMUŞTUR”

Bayrampaşa’da açılışını yaptığı Millet Bahçesi’ne Necmettin Erbakan’ın adını verdiğini açıklayan AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, “Türkiye Yüzyıl’ının lider şehri İstanbul hedefiyle yollardayız. Tüm ilçelerimizde olduğu gibi Bayrampaşa’mızda da temellerini attığımız erlerimizin açılışını yapmanın gururunu yaşıyoruz. Şu anda açılışı yapılacak bu güzel millet bahçemizin yapımında çok emeğimiz var. Bayrampaşa’nın bu son arazisine bir yeşil alan kazandıralım dedik. Bu alan Milli Görüş hareketinin lideri, ömrünü davasına adamış, merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamız ve 200 arkadaşının hatıralarıyla dolu bir mekândır. Burası, hep birlikte kurdukları Gümüş Motor Fabrikasının, sonraki adıyla Pancar Motor fabrikasının olduğu yerdir. Biz merhum hocamızın bu ülke için gösterdiği gayretlerin sembolü olan bu araziyi hep çok önemsedik. Burayı, hocamızın bu ülke için döktüğü alın terinin ilelebet yaşatıldığı bir yeşil mekân yapmak için başkanımızla birlikte çok çaba sarf ettik. Siyasi tarihimizin en özel alanlarından biri olan bu kutlu mekânı yeşille donattık. Şimdi bu renklerin buluştuğu şu cıvıl cıvıl mekânı gördükçe bizde duygulanıyoruz. Ben buradan da ilk kez ilan ediyorum. Bu Millet Bahçesi’nin ismi Necmettin Erbakan Millet Bahçesi olmuştur. İnşallah birbirinden güzel ağaçları, yeşil alanı, millet kıraathanesi ve müzesiyle bu bahçemiz; hocamızın ismini sonsuza kadar yaşatacaktır. Onun Büyük ve Güçlü Türkiye hedefini, milletimize daima hatırlatacaktır” dedi.

“O BİTİRDİĞİNİZ İSTANBUL’DA BUGÜN HERKES ÇİLE ÇEKİYOR”

İstanbul’da yapacağı projeleri anlatan Kurum, mevcut İBB yönetiminin İstanbul’a israfı getirdiğini de kaydederek “İstanbul’da hangi görüşten olursa olsun, tüm kardeşlerimiz, annelerimiz, gençlerimiz bizlere güveniyor, bizlere inanıyor. Ben İstanbullulara verdiğim sözü burada da ifade etmek istiyorum. Yapacağımız 650 bin dönüşüm konutu, 100 bin sosyal konutla, İstanbul’da tek bir riskli yapı bırakmayacağız. Yeni metro hatlarıyla, iki yakaya yapacağımız tünel projeleriyle, 250 bin araçlık otoparklarla, yeni çevre yollarıyla İstanbul’da trafik çilesini bitireceğiz. Bu şehirde hiçbir anne, evladının güvenliğinden, sağlığından endişe etmeyecek. Annelerimiz, ev kadınlarımız iş sahibi olacak, emeğinin hakkını alacak. Gençlerimiz, İstanbul’da yaşamayı ve okumayı bir zaruret değil, bir ayrıcalık olarak görecek. Bu hedefler, İstanbul’un 5 yıldır uzak kaldığı, hasret kaldığı, özlemle beklediği, göremediği hedeflerdir. Bu hedeflere ulaşmak için, elinde sihirli bir değnek olmasına gerek yok. Sadece İstanbul için dertlenmeleri, İstanbul’u gündemlerine almaları yeterli olacaktır. Ama bunların gözü hep dışarıda oldu. İstanbul’u bir türlü kalplerine, gönüllerine alamadılar. Çünkü bunların İstanbul diye bir dertleri yok, hedefleri hiçbir zaman olmadı. Biz, gerçek belediyecilik çizgisinden bir milim bile sapmayacağız. İstanbul’un annelerine, gençlerine, çocuklarına ait yüz milyarlarca liralık kaynakları çarçur edenlerin, acımasızca israf edenlerin elinden bu şehri 31 Mart akşamı kurtaracağız. Ve onlara siz, israfı bitirip hizmeti getirmediniz diyeceğiz. Siz İsrafı Getirip, İstanbul’u Bitirdiniz. O bitirdiğiniz İstanbul’da bugün herkes çile çekiyor” ifadelerine yer verdi.

“CEVABI SİZE BİZ DEĞİL, ŞAHİDİMİZ OLAN MİLLET VERSİN”

İmamoğlu’nun 650 bin konutu nasıl yapacağını sorması üzerine Kurum şu şekilde cevap verdi: “Biz projelerimizi açıkladık. Hedeflerimizi ve eserlerimizi söyledik. Kalkmışlar, “Murat Kurum, 650 bin konutu nasıl yapacak!” diyorlar? Onlara, Sultan Fatih’le Bayrampaşa’dan cevap verelim. “Bizim kudretimize, sizin hayalleriniz bile ulaşamaz!” Onlara, bu mekânın asıl sahibi Erbakan hocamızla cevap verelim. “Bir insanda iman varsa, evelallah imkân da vardır!” Biz de inanç var inanç, gayret var, aşk var, çalışma sevdası var. Cevabı size biz değil, şahidimiz olan millet versin. Daha önce Türkiye’nin 81 ilinde, 5 yılda 350 bin yuvayı yaptık mı? İstanbul’da 80 bin yuvayı kurduk mu? Peki, bunları yapan adamlar olarak, 650 bin yeni yuvamızı yapar mıyız? Allah’ın izniyle, sizlerin desteğiyle yapacağız”

“İSTANBUL’U LOBİLERE MAHKUM ADAMLAR YÖNETEMEZ”

Özgür Özel ve CHP yönetimi hakkında konuşan Kurum “Bu CHP’nin bir eş genel başkanı var biliyorsunuz değil mi? O da bu aralar, endişeden, telaştan bizi diline dolamış. Kendince siyaset yapmış. Gerçi Özgür Özel’den de bu tür yersiz yurtsuz açıklamalar beklenir. Zira kendisinin siyaset sicili de, geçmişi de sıfırlarla doludur. Herkesin referansı geçmişidir değil mi? Bunlar milletin hafızasını küçümsüyorlar. Hâlbuki bu millet hatırlar. Özgür Özel dün insanımızın inancına en büyük hakaretleri eden biridir. Büyük Türk milletinin değerlerini, orta çağ zihniyeti diye tabir eden kişidir. Kur’an kurslarına, oradaki yavrularımıza, hocalarımıza, ailelerine en büyük hakaretleri yapan biridir. İşte bu mekânın sahibi olan Erbakan hocamıza 28 Şubat’ta acılar çektiren zihniyet neyse, bunların da zihniyeti budur. Çünkü Özgür Özel, bu neslin ihyasına karşı her türlü kötü sözleri söyleyen bir zihniyetin mensubudur. Bugün Fatih’in emaneti bu kutlu şehirde, aile kurumunun köküne dinamit koyacak marjinal grupları sonuna kadar desteklemektedirler. İşte birkaç yıl önce, Savcı Selim Kiraz’ı odasında şehit eden hainlerin akrabalarını, yakınlarını işe alanlar, para kazandıranlar bunlardır. Demokrat gibi görünüp, kendi genel başkanlarını arkadan bıçaklayanlar, hançer siyasetinin aktörleri bunlardır. Tek bir gün bile bu milletin değerlerinden güç almayanlar, şanlı Türk tarihinden ilham almayanlar, karanlık ajanslardan ilham alanlar, İngiltere merkezli lobilerden direktif alanlar, bize tek bir söz bile söyleyemezler. Biz kaya gibiyiz. Bu sözler, bu kayadan alsa alsa toz alır başka bir şey alamaz. Bunların bağımsızlıkları yoktur, prangaları vardır. Hiçbiri özgür değildir, kelepçeleri vardır. İstanbul’u lobilere mahkum adamlar yönetemez. İstanbul’u kelepçeli, prangalı şahıslar yönetemez. Siz gidin, Fatih’in emaneti İstanbul’u “Kandil Uzlaşısıyla” paylaşma hesaplarınıza devam edin. Her gün pazarlıklar yapmaya, meclis üyelikleri, adaylıklar dağıtmaya devam edin. Bu millet 31 Mart’ta Bayrampaşa’da sizin bu pazarlık masanızı, bu Kandil masasını hep birlikte dağıtacaktır” şeklinde konuştu.

“BAYRAMPAŞA OTOGARI’MIZI GÜZEL BİR MİLLET BAHÇESİNE ÇEVİRECEĞİZ”

Bayrampaşa için yapacağı projelerini anlatan Kurum “İBB’ye Bayrampaşa’nın ne zaman ihtiyacı olsa bu kardeşiniz sizin yanınızda olacak. Göreve başladığımız anda hızlıca İsmetpaşa Mahallemizde başlattığımız kentsel dönüşüm projelerimizi ilçemizin tamamına yaygınlaştıracağız. Bayrampaşa Otogarı’mızı güzel bir millet bahçesine çevireceğiz. Bir elimizle aşevimizi ve kadınlarımızın dinleneceği lokalimizi ilçemize kazandırırken; diğer elimizle Bayrampaşa stadının olduğu muhteşem alana bir spor kompleksi yapacağız. Ama biz yaptık mı, bütüncül yaparız. Bu kompleksin altına sizlerin ihtiyacı olan son derece geniş bir otoparkı da kazandıracağız. Biz, birileri gibi laf değil iş üretiriz. Onun için de uğraştıran değil, ulaştıran bir Bayrampaşa için planlarımızı tamamen hazırladık. Hemen 1 Nisan’da kolları sıvayacağız. Biz kolları sıvadık mı Bayrampaşa’ya sarılır ve Bayrampaşa’nı ihtiyaçları bitene kadar o kolları ayırmayız. Ellerimiz Bayrampaşa’nın elini tuttu mu bir daha ayrılmaz. Bir yandan Bayrampaşa- Eyüp tramvay hattımızı hizmete alırken, bir taraftan da Kazlıçeşme-Bayrampaşa-Gaziosmanpaşa-Kâğıthane-Levent metrosunun da yapımını hızlıca başlayacağız. Kâğıthane-Bayrampaşa tünelini yapacağız. Eski cezaevi önündeki O-3 bağlantı yolunun üstünü kapatarak sizlere orada muhteşem bir meydan kazandıracağız. Biz Bayrampaşa ile el ele verdik mi yapamayacağımız bir iş yok. Bayrampaşa her şeyin en güzelini hak ediyor” dedi.

 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Discord, spy.pet'e Ait Hesapları Banladı!
Discord, spy.pet'e Ait Hesapları Banladı!

Discord kullanıcılarına ait 4 milyarı aşkın parayla satılması iddialarıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Discord, olayın peşindeki spy.pet'e ait olduğu tespit edilen birçok hesabı banladılar.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu