USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Muhalefet karşı çıktı! Türkiye zaman, para, değer kazandı

Karadeniz'de keşfedilen yeni doğalgaz rezervi sonrası, Türkiye'nin hemen hemen her projesini karalamaya çalışan muhalefet yine harekete geçti. Ancak Türkiye muhalefetin bugüne kadar karşı çıktığı tüm projelerle değer kazandı.

Muhalefet karşı çıktı! Türkiye zaman, para, değer kazandı
27-12-2022 20:39
Google News

Son ÖZETİ| yıllarda her alanda atak yapan Türkiye, enerji sektöründe de kendisini göstermeye devam ediyor. Uzun yıllardır tek bir çivi çakılmayan, ne karada ne denizlerde tek sondaj yapılıp Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığına karşı adım atılmayan Türkiye, bugün her karış toprakta ve Mavi Vatan'ın tamamında yoğun aramalar gerçekleştiriyor. Ancak, Erdoğan düşmanlığıyla Türkiye'nin ilerlemesine engel olmaya çalışan muhalefet, bu müjdelere gölge düşürmek için geçmişte her önemli gelişmede olduğu gibi karalama kampanyası başlattı. 

GABAR'DA PETROL KEŞFİ

Gabar Dağı’nda 150 milyon varillik petrol keşfinin ardından Karadeniz’de 58 milyar metreküplük doğalgaz kaynağı bulunduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgedeki toplam doğalgaz miktarının 710 milyar metreküpe ulaştığını duyurdu. Keşfedilen doğalgazın 1 trilyon dolar değerinde olduğunu bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözleri millette heyecan, muhalefette ise rahatsızlık oluşturdu.

Gabar Dağı'nda petrol keşfi yapılan saha ilk kez görüntülendi!Gabar Dağı'nda petrol keşfi yapılan saha ilk kez görüntülendi!

YİNE KARA ÇALDILAR

Daha önceki devasa projelerde olduğu gibi yine “takoz” rolünü üstlenen Millet İttifakı paydaşları, tarihi doğalgaz keşfini adeta alaya aldı. CHP'nin önde gelen isimleri, keşfedilen doğalgaz üzerinden bile iktidarı eleştirmeye kalktı.

* CHP Parti Meclisi Üyesi | 25 ve 26. dönem İstanbul Milletvekili Eren Erdem: Sevgili Erdoğan, Gaz müjdesi verip duruyorsunuz. Size bir teklif, madem gaz bulduk; Gelir temliği ile, bu kış gaz maliyetlerini sıfırlayalım. Bulunan gazın raporu vardır, fizibilitesi vardır. Ben söz veriyorum, verin fizibiliteyi; ben tüm kışı beleşe getirteceğim. Hodri meydan!



* Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Taşkın Toprak: Seçim yaklaştıkça daha çok gaz, petrol, bor filan bulacaklar. Direk varil sayısını vererek rezerv ölçmekle bile uğraşmıyorlar. Yakında toprağın altında varillenmiş olarak bile bulabilirler.



* CHP'li Bakırköy Belediyesi Meclis Üyesi Cem Özbey: Yeni, yine, yeniden denizlerimizde bulunan "gaza" sevinmemizi istedi haşmetlimiz. İyi ama o gazlar cok şişkinlik yaptı. Karnımız aç, gaz karın doyurmuyor!

* CHP İstanbul İl Başkanlığı Komisyon Üyesi Engin Doğru: Karadeniz'de yine 'gaz' çıkarmışız. Mille aç, aç!

* CHP Van İl Kadın Kolları Başkanı Beyhan Aslan: Yine gaz bulmuşuz millet haberiniz var mı? Seçime doğru giderken gaz veriyor bize hayırlı olsun, :)) Gaz da bulsanız, altından dağ da GİDECEKSİNİZ

Daha önceki doğalgaz keşfinde de aynı üslubu takınan 6’lı masa siyasileri…..

2020 YILINDA:
    CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke: "Doğal gazın halka faydası yok, hatta faturaları yükseltir"

    CHP Enerji Komisyonu Başkanı Necdet Pamir: “Daha kuyu hedef seviyeye erişmeden “rezerv” açıklamak... Kolay gelsin... Tek kuyuyla bu olmaz..”

    CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener: “Doğal gaz! Hükümet’in açıklamaları tamamen doğruysa bile; 320 milyar m3 gazın tamamı Türkiye’nin sadece 5 yıllık ihtiyacı kadardır. Çıkarma işi yandaşa veya yabancıya verilirse, Türkiye’ye sadece 8 milyar dolar kalacaktır. Nokta!”

    CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, “İktidar 2018-2019’da seçim öncesi Sakarya ve Trakya’da doğal gaz müjdesi vermişti, hala çıkarılamadı! İşsizliğe, enflasyona, milletin derdine çare olmadı! Şimdi hem #Korona hem ekonomik buhrandan bunalan halkımız sağlık-iş-aş ve refah müjdesine hasret. Müjde’nin içi yine boş olmasın!.”

    CHP Genel başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu: “Dolar 320 milyar metreküp doğalgaza inanmadı mı; yarım saatte 10 kuruş arttı.”

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke şu ifadelerini kullandı: “Var bu kaynak. Varsa bu kaynak Türkiye’ye kalkınma getirir mi sorusunun yanıtı ‘Hayır’ olduğu için endişeliyiz zaten. İktidarın yaptığı tüm projelerde yaptığı yandaşa kaynak aktarmak oldu. Nitekim böylesi enerji kaynağı bulunacak olsa bile ortaya çıkacak iktidar zihniyetiyle süre alacaktır. Hem de o yatırımdan yapılacak olan sözleşmeden halk fayda almayacaktır.” 

Abdüllatif Şener: “Doğal gaz! Hükümet’in açıklamaları tamamen doğruysa bile; 320 milyar m3 gazın tamamı Türkiye’nin sadece 5 yıllık ihtiyacı kadardır. Çıkarma işi yandaşa veya yabancıya verilirse, Türkiye’ye sadece 8 milyar dolar kalacaktır. Nokta!”

* Erdoğan Toprak: “İktidar 2018-2019’da seçim öncesi Sakarya ve Trakya’da doğal gaz müjdesi vermişti, hala çıkarılamadı! İşsizliğe, enflasyona, milletin derdine çare olmadı! Şimdi hem #Korona hem ekonomik buhrandan bunalan halkımız sağlık-iş-aş ve refah müjdesine hasret. Müjde’nin içi yine boş olmasın!.”

* Mehmet Bekaroğlu: “Dolar 320 milyar metreküp doğalgaza inanmadı mı; yarım saatte 10 kuruş arttı...”

* İYİ Parti Milletvekili Koray Aydın: "Bugün duyurulan ‘müjde’nin, AK Parti iktidarlarında ilgili bakanlarca hemen her seçim öncesi açıklanan ve maalesef sonuç alınamayan müjdelerden biri olmamasını da ümit ediyoruz”

* İYİ Parti Milletvekili Ümit Dikbayır: "Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz keşfi değil bu; 18 yıllık iktidarda, sık sık, lazım oldukça, seçim yaklaştıkça, özetle; Türkiye tarihinin"EN ÇOK KEŞFEDİLEN"doğalgaz yatağı bu.. 8'inci müjde bu..Tek fark, adı Tuna1'di, Sakarya olmuş.. Yeter artık! Aziz Milletimizle alay etmeyin!” 

İYİ Partili Metin Ergün, "Tek kuyu 320 milyar metreküp. Beklentiler Akdeniz’e havale edildi. Tek kuyuyla rezerv açıklanmaz. 320 milyar metreküpte çok ekonomik değil. Dağ fare doğurdu.”

NEYE KARŞI ÇIKTILARSA TÜRKİYE BÜYÜK FAYDA SAĞLADI

Fakat bu isimler bugüne kadar neye karşı çıktıysa Türkiye, o projeden büyük fayda sağladı. Karadeniz’de keşfedilen doğalgazla dalga geçmeyi tercih eden CHP’nin başını çektiği muhalefet bloku; dünyada ilk 3’e giren İstanbul Havalimanı’na, iki kıtayı deniz altından birleştiren asrın projesi Marmaray’a, vatandaşa zaman kazandırıp Türkiye’yi lojistik üssüne dönüştüren devasa köprülere, dünyanın gıpta ile baktığı milli savunma ürünlerine, milletin sağlık merkezi olan şehir hastanelerine hep kara çalmaya kalkmıştı. Oysa bu projeler bütün itirazlara rağmen inşa edilip hizmete alındıktan sonra Türkiye'ye milyarlarca lira para, sağlık ve zaman kazandırdı…

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Havalimanı'na karşı çıkarak "Kış şartlarında kullanılması felaketlere sebep doğurabilecek İstanbul Havalimanı ile ilgili gerekli tedbirler derhal alınmalıdır. Kış aylarında Atatürk Havalimanı yalnızca özel misafirlere değil halkın da kullanımına açılmalıdır." iddiasında bulunmuştu. 

CHP 26. Dönem Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen: "İktidara geldiğimizde ilk imza 3.Havalimanını Kargo Havalimanına çevirmesi ve Atatürk Havalimanının onarılarak ivedilikle yeniden uçuşlara açılması için olacaktır."

İSTANBUL HAVALİMANI:  İstanbul Havalimanı açılışından bu güne 1 milyon 120 bin uçuşla 165 milyon yolcu ağırladı. 4 yıl gibi kısa sürede Avrupa'da zirveye yerleşen ve dünyanın en yoğun 10 havalimanı listesine giren İstanbul Havalimanı, aldığı ödüllerle de adından söz ettirdi. Bugüne kadar 60'a yakın ödül alan İstanbul Havalimanı, Singapur'daki Changi Havalimanı'nı geride bırakarak 'Dünyanın En İyi Havalimanı' seçildi.



MARMARAY: Marmaray'ın yapımı sırasında da o dönem CHP Milletvekili olan Umut Oran, sürecin engellenmesi için yoğun gayret sarf etmişti. Oran şu ifadeleri kullanmıştı: "Marmaray'la ilgili olarak bana da farklı kanallardan çok tehlikeli durumları içeren uyarılar ulaşmaktadır." 



Dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip olan Marmaray, aradan geçen 9 yıllık sürede Türkiye'nin toplam nüfusunun 9.2 katını, megakent İstanbul'un ise 49,5 katını taşıdı. Aradan geçen 9 yıllık sürede 784 milyona yakın yolcu taşıdı.

MİLLİ SAVUNMA: CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Ukrayna'da motor gelmezse Akıncı SİHA uçmuyor, Almanya'da motor gelmezse Altay tankı yürümüyor." iddiasında bulunmuştu. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da "Eskiden JİTEM vardı, şimdi aynı görevi SİHA'lar yapıyor." demişti.



Oysa bütün engellemelere rağmen AK Parti döneminde savuma sanayindeki yerlilik oranı yüzde 70'lerin üzerine çıktı. İHA ve SİHA'larımız aralarında Avrupa'nın da olduğu 13 ülkeye ihraç edilir hale geldi. Geçtiğimiz günlerde ilk uçuşunu gerçekleştiren Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Kızılelma ise önümüzdeki aylarda seri üretime geçecek.

KÖPRÜLER: CHP Milletvekili Gürsel Tekin, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü engellemek için soru önergesi verdi. İstanbul ile İzmir arasını 1,5 saat kısaltan Osmangazi Köprüsü hala ana muhalefetin hedefinde. 



CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 1915 Çanakkale Köprüsü'nü hedef alarak "Günde 7 milyon TL, yıllık 2,5 milyar TL'yi köprüden geçmeyenler ödeyecek. Nasıl ödeyecek? Kaç lira zam geldi dün gece mazota, 1,5 lira. İşte böyle ödeyecek." iddiasında bulundu.

* Bakan Karaismailoğlu "Osmangazi Köprüsü'nün temmuz ayı 25 gün ortalaması günlük 46 bin 785 araç, garantiyi karşılama oranı yüzde 117 oldu" sözleriyle kara propagandayı çürütmüştü. Karayolları Genel Müdürlüğü 1915 Çanakkale Köprüsü'nün toplam maliyetiyle zarar ettiği iddialarının iftira olduğunu ifade ederek "Açılış öngörülenden 1,5 yıl erkene alınarak 622,5 milyon avro tasarruf sağlanmıştır" açıklaması yapmıştı.

AVRASA TÜNELİ: CHP Kocaeli Vekili Haydar Akar, tünel ve köprülerin zarar ettiğini belirterek "Yılsonunda işletmeci firmalara 2 milyar 410 milyon TL ödenecek' iddiasında bulunmuştu. Bakan Karaismailoğlu da, "Avrasya Tüneli'ni kullanan sürücülerin, 2021 yılında 25 milyon saat zaman tasarrufu, 35 bin ton yakıt tasarrufu, 10 bin ton emisyon azalımı, 65 milyon araç-kilometre azalmasıyla oluşan kaza maliyeti tasarrufu elde etmesi sonucunda ülke ekonomisine 5 yıllık toplam katkısı 8,1 milyar liraya ulaştı." açıklamasında bulunmuştu.



ŞEHİR HASTANESİ: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 21 Eylül 2017 tarihli konuşmasında, "(Şehir hastanesi) Hastane yapıyorsun. Yüksek maliyetler var. Üç yılda çıkarıyorsun maliyeti, sonra 15-20 yıl para ödüyorsun. Yüzde 70'de hasta garantisi veriyorsun. Peki, bu ülkede hastalık yoksa ne yapacağız" 19 Kasım 2019'da TBMM CHP Grup Toplantısında yaptığı konuşmada ise; "Daha önce bu şehir hastanelerini ben, arkadaşlarım hepimiz eleştirdik, 'Yanlış yapıyorsunuz' dedik, 'Bu şehir hastaneleri bütçeye büyük yük getirecek' dedik" iddiasında bulundu.



CHP'YE RAĞMEN 28 BİN 987 YATAKLI 20 ŞEHİR HASTANESİ: Bütün bu kara propagandaya rağmen toplamda 28 bin 987 yataklı 20 şehir hastanesi tamamlanıp hizmete sunuldu. Halen 15 bin 75 yatak kapasitesine sahip 13 şehir hastanesinin inşasına devam ediliyor. Şehir hastaneleri özellikle pandemi döneminde, büyük ülkelerin sağlık sisteminin kitlendiği dönemde Türkiye açısından büyük rol oynamış ve pandemiyi atlatmada etkili olmuştu.

TOGG: Kemal Kılıçdaroğlu yerli otomobil için "Otomobil üreteceğiz diyorlar. Nerede kaldı bu? Hani oturdular, büyük gösteriler yaptılar, iş adamları bir araya geldi. Bakanlar, başbakanlar, cumhurbaşkanları bir araya geldi. Otomobil üretiyoruz dediler. Nerede? Milleti kandırmak için Türkiye otomobil üretir." demişti. Tarihler 29 Ekim 2022'yi gösterdiğinde TOGG'un Gemlik'teki fabrikasının açılışı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seri üretim bandından inen kırmızı renkteki ilk C-SUV ile tören alanına geldi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Şaka değil! Bluetooth ile uzaydaki uyduya bağlandı
Şaka değil! Bluetooth ile uzaydaki uyduya bağlandı

Hubble Network, Bluetooth ile 600 kilometre uzakta bulunan uzaydaki bir uyduyla bağlantı kurarak imkansızı başardı!

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu